Equa bank v prvním čtvrtletí zdvojnásobila zisk na 45 milionů Kč

16.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. května (ČTK) - Equa bank v prvním čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 45 milionů korun, což je dvojnásobek proti stejnému období loni, kdy vydělala 21 milionů korun. Za meziročním nárůstem stojí pokračující zájem klientů o produkty a služby nebo o úvěry s podporou Evropského investičního fondu, informovala banka ČTK. Nárůst zisku letos zaznamenaly i ostatní banky.

\"Pozitivní trend v našem hospodaření je trvale tažen prodejem našich klíčových produktů, tedy osobních půjček, běžných účtů a firemních úvěrů. Významně se také na výsledcích začíná projevovat zájem klientů o pojištění a prémiové zlaté karty, které jsme začali nabízet v loňském roce,\" komentoval výsledky generální ředitel Equa bank Petr Řehák.

Ke konci čtvrtletí přesáhla bilanční suma Equa bank 44 miliard korun. Vklady klientů vzrostly meziročně o deset procent a úvěry klientům o 15 procent. Provozní výnosy banky vzrostly o 29 procent. Počet klientů Equa bank se meziročně o 35 procent. Ke konci čtvrtletí měla banka 266.000 klientů, z nichž více než 70 procent aktivně využívá produkty a služby Equa bank.

Equa bank patří mezi menší banky, které začaly na tuzemském trhu poskytovat služby v průběhu roku 2011. Equa bank vstoupila na český trh po převzetí Banco Popolare ČR společností Equa Group Limited. Ta je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK