Čtvrtletní zisk banky Morgan Stanley překonal očekávání

19.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. července (ČTK) - Americká banka Morgan Stanley ve druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 11 procent na 1,76 miliardy dolarů (zhruba 40 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Čtvrtletní zisk překonal očekávání analytiků, podpořily ho dobré výkony v oblasti investičního bankovnictví a správy majetku.

V přepočtu na akcii se zisk zvýšil na 87 centů ze 75 centů před rokem. Analytici přitom v anketě agentury Reuters předpovídali mnohem mírnější nárůst, a to na 76 centů. Cena akcií Morgan Stanley po zveřejnění výsledků vzrostla o více než dvě procenta.

Příjmy z investičního bankovnictví se ve čtvrtletí meziročně zvýšily o 25 procent na 1,53 miliardy dolarů. Příjmy ze správy majetku vzrostly o devět procent na 4,15 miliardy dolarů, což představuje nejlepší čtvrtletní výsledek za více než tři roky.

Morgan Stanley je podle objemu aktiv šestou největší bankou ve Spojených státech. Největší americká banka JPMorgan již minulý týden oznámila nárůst čtvrtletního zisku o více než 13 procent na zhruba sedm miliard dolarů. Uvedla, že výnos z vyšších úrokových sazeb převážil nad propadem příjmů z obchodování s dluhopisy.

pmh šeb

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK