Švýcarským bankám UBS a Credit Suisse se ve čtvrtletí dařilo

28.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 28. července (ČTK) - Největší švýcarské bance UBS nečekaně vzrostl ve druhém čtvrtletí čistý zisk díky divizi správy majetku bohatých klientů a dařilo se i švýcarské dvojce Credit Suisse. Navzdory silným výsledkům ale zůstávají obě banky ve výhledu na druhou polovinu roku obezřetné. Čistý zisk UBS, která je největším správcem majetku bohatých klientů na světě, za tři měsíce do konce června stoupl o 14 procent na 1,174 miliardy švýcarských franků (27 miliard Kč). Zisk Credit Suisse se zvýšil o 78 procent na 303 milionů CHF.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters čekali zisk UBS jen 879 milionů CHF. K vysokému zisku přispěl hlavně silný výkon divize správy majetku v oblasti Asie a Tichomoří, který měl poprvé nejvyšší přínos ze všech regionů k celkovému zisku. Celkový zisk mezinárodní divize správy majetku se zvýšil o 14 procent. Zisk investiční banky naopak klesl o šest procent.

\"Zlepšení nálady investorů a zvýšená důvěra se promítly do zlepšení úrovně aktivity klientů v divizi správy majetku,\" uvedla banka v prohlášení. Varovala však před sezonními faktory a nízkou nestabilitou, které by mohly mít dopad na další aktivitu klientů.

Hospodaření Credit Suisse podpořilo zlepšení v téměř všech hlavních divizích v čele s divizí správy majetku bohatých klientů a obchodování na trzích. Slabý výkon zaznamenala banka pouze v Asii, kde již třetí čtvrtletí hospodařila se ztrátou. Credit Suisse dodala, že se nadále snaží zlepšit svůj výkon v regionu snižováním nákladů.

Navzdory příznivému druhému čtvrtletí však i Credit Suisse zůstala ve svém výhledu na zbývající část roku obezřetná, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK