Koruna proti pátku oslabila o haléř k euru a o 21 haléřů k dolaru

27.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. září (ČTK) - Koruna dnes proti pátku oslabila k euru o haléř a vůči americkému dolaru ztratila 21 haléřů. Kolem 17:00 byl kurz na 26,04 Kč/EUR a na 21,95 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Výsledky německých voleb kurz koruny podle analytiků nijak neovlivnily.

\"(Angela) Merkelová bude zárukou pokračování stávající politiky. Pro nás se tedy nic nemění. Pro trh je proto důležitější, co udělá ČNB. Ta by mohla už tento týden zvýšit své úrokové sazby,\" uvedl Vladimír Pikora z Next Finance. Pokud ČNB nezvedne sazby tento týden, učiní tak v listopadu, míní.

Až listopadové zvýšení sazeb ČNB očekává Marek Dřímal z Komerční banky. \"Podle nás si centrální bankéři raději počkají na novou ekonomickou prognózu, která bude hotová až pro listopadové jednání,\" podotkl. K celkově příznivému pohledu na domácí ekonomiku přispěl dnes podle něj zveřejněný konjunkturální průzkum. Důvěra v ekonomiku se zvýšila u podnikatelů i u spotřebitelů a celkově dosáhla nejvyšší úrovně od ledna letošního roku.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,03 26,04 Kč/USD 21,74 21,95

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK