Největší americká banka JPMorgan zvýšila zisk o sedm procent

13.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. října (ČTK) - Americký finanční ústav JPMorgan Chase & Co zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o sedm procent na 6,73 miliardy dolarů (146,9 miliardy Kč). Největší banka ve Spojených státech podle objemu aktiv dnes oznámila, že výsledky podpořil růst objemu úvěrů a vyšší úrokové sazby. Tyto příznivé faktory převážily nad poklesem příjmů z obchodování na finančních trzích.

Zisk na akcii ve čtvrtletí vzrostl na 1,76 dolaru z 1,58 USD před rokem. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej v anketě agentury Reuters odhadovali na 1,65 dolaru.

\"JPMorgan dosáhla v konkurenčním prostředí solidních výsledků,\" uvedl generální ředitel banky Jamie Dimon. Poukázal přitom na pokračující příznivý vývoj světové ekonomiky a také na solidní růst mezd ve Spojených státech.

Příjmy z obchodování na akciových trzích nicméně meziročně klesly o čtyři procenta, příjmy z obchodování na dluhopisových trzích se propadly dokonce o 27 procent. Před rokem je podpořila vyšší aktivita na trhu v souvislosti s rozhodnutím Británie opustit Evropskou unii a s prezidentskými volbami v USA.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK