Čtvrtá největší americká banka Citigroup zvýšila zisk o 7,6 pct.

13.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. října (ČTK) - Americkému finančnímu ústavu Citigroup vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 7,6 procenta na 4,13 miliardy dolarů (90,2 miliardy Kč). Čtvrtá největší banka ve Spojených státech podle objemu aktiv dnes oznámila, že k příznivým výsledkům přispěl prodej majetku, snížení nákladů a nižší než očekávaný pokles příjmů z obchodování na finančních trzích.

Celkové příjmy banky vzrostly o přibližně dvě procenta na 18,17 miliardy dolarů. Výdaje činily 10,17 miliardy dolarů, což je o dvě procenta méně než loni.

Příjmy z obchodování s akciemi a dluhopisy klesly proti předchozímu roku o 11 procent. Finanční ředitel banky John Gerspach ale ještě tři týdny před koncem třetího kvartálu předpovídal propad o 15 procent. Velké americké banky nyní trápí stabilní pokles obchodní aktivity na trzích, protože loni aktivitu na trzích podpořila vyšší globální makroekonomická nejistota, zvláště kvůli brexitu a americkým prezidentským volbám.

Největší americká banka JPMorgan dnes oznámila, že zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o sedm procent na 6,73 miliardy dolarů (146,9 miliardy Kč). Také ona ale ohlásila pokles příjmů z obchodování na finančních trzích o 27 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK