Čtvrtletní zisk Bank of America vzrostl o 15 procent

13.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. října (ČTK) - Americký finanční ústav Bank of America ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil zisk o 15 procent na 5,12 miliardy dolarů (112 miliard Kč). Bank of America je podle objemu aktiv druhou největší bankou ve Spojených státech.

Ústav těžil z vyšších úrokových sazeb a nižších nákladů. Čisté příjmy z úroků meziročně vzrostly téměř o desetinu na 11,2 miliardy dolarů. Celkové příjmy se zvýšily o zhruba procento na 22,1 miliardy dolarů (483,3 miliardy Kč).

Bank of America se ale podobně jako další banky v USA ve čtvrtletí potýkala s poklesem příjmů z obchodování na finančních trzích. Například u obchodování s dluhopisy zaznamenala meziroční propad příjmů zhruba o 22 procent.

Před rokem aktivitu na finančních trzích podpořila globální makroekonomická nejistota. Ssouvisela jednak s rozhodnutím Británie opustit Evropskou unii, jednak s prezidentskými volbami v USA.

Největší americká banka JPMorgan Chase & Co ve čtvrtek oznámila, že ve ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o sedm procent na 6,73 miliardy dolarů. Růst objemu úvěrů a vyšší úrokové sazby totiž převážily nad poklesem příjmů z obchodování na finančních trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK