Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta vydává speciál Top advokátní kanceláře 2017

20.11.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta spolu s pořadatelskou společností Epravo.cz přináší speciální přílohu Top advokátní kanceláře 2017. Žebříček nejlepších právnických firem vychází v pondělí 20. listopadu spolu s týdeníkem Euro. 

Praha 20. listopadu 2017: Společnost Epravo.cz letos uspořádala desátý – jubilejní – ročník Právnické firmy roku. Všechny vítězné advokátní kanceláře (a interní právní tým České spořitelny) si převzaly ocenění během galavečera na Žofíně. Týdeník Euro nyní vydává speciální přílohu nazvanou Top advokátní kanceláře 2017. Kromě kompletních výsledků – včetně kategorií Velmi doporučované a Doporučované advokátní kanceláře – žebříčku právnických firem působících v Česku v ní je řada článků a rozhovorů. 

Top advokátní kanceláře: rozhovory

Ve speciálu naleznou čtenáři rozhovory s řídícími partnery právnických firem, které se letos staly vítězi obou hlavních kategorií – Mezinárodní kancelář roku a Domácí kancelář roku. Karel Muzikář (Weil, Gotshal & Manges) hovoří o budování kapitalismu, přístupu advokátů k práci či o rekonstrukci středověkého hradu Sádek; Jaroslav Havel (Havel, Holásek & Partners) popisuje složité hledání schopných právníků, soukromé investice a nový název kanceláře. V ročence nalezne čtenář také rozhovor se staronovým předsedou České advokátní komory Vladimírem Jirouskem, a to nejen o právu, ale také o básníku Kainarovi, herectví a záhadě ztracené boty. Vše uzavírá „kulatý stůl“ se čtyřmi zástupci velkých právnických firem – Vladimírem Ambruzem (Ambruz & Dark Deloitte Legal), Martinem Maisnerem (Rowan Legal), Monikou Novotnou (Rödl & Partner), Danielem Weinholdem (Weinhold Legal) – o „digitalizaci“ advokacie.

Top advokátní kanceláře: lifestyle

Speciál Top advokátní kanceláře rovněž popisuje historii advokacie – konkrétně článkem o „c. k. advokátech“ působících za Rakouska-Uherska. Byla to pro advokáty zvláštní doba. Patřili sice mezi absolutní společenskou smetánku (jen pro ilustraci: roku 1906 byl každý jedenáctý česky mluvící advokát na Moravě zároveň poslancem), ovšem kritice, posměškům a anekdotám se stejně nevyhnuli.  

V lifestylové části speciálu shrnula redaktorka týdeníku Euro a zároveň advokátka Klára Donathová své dojmy z návštěv šesti pražských a jednoho brněnského baru. Další článek napsala stejná autorka o tradiční řemeslné výrobě dokonalých látek na košile: rodina Albiniových je v severní Itálii vyrábí už 140 let a přestat s tím nemá v úmyslu ani v budoucnu.

Výsledkům Právnické firmy roku 2017 se ročenka věnuje na bezmála 30 stranách. Nechybí shrnutí loňského dění na trhu s právnickými službami, velké „dealy“, na kterých se kanceláře svými radami a pomocí podílely, či nezbytné statistiky. Zjistit z nich může čtenář také například to, jakých tržeb právnické firmy celkově dosáhly, ale rovněž to, které z nich jsou nejvýkonnější a v přepočtu na právníka utržily nejvíc.


Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s dvaasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 20 specializovaných online titulů. Od roku 2010 divize Medical Services nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Portfolio vydavatelství Mladá fronta se od června 2017 významně rozšířilo o řadu titulů, především v segmentu auto-moto a také sportovních a hobby magazínů. V divizi Dětské tituly začal vycházet nový časopis pro nejmenší děti Puntík. Vydavatelství Mladá fronta svými produkty osloví 5 052 735 lidí v České republice.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU