Koruna odevzdala část předchozích zisků, končí na 25,40 Kč/EUR

19.01.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Česká měna vůči euru se dnes zbavila části předchozích zisků, když oslabila o pět haléřů na 25,40 Kč/EUR. Zůstala ale blízko nejsilnějších hodnot za téměř pět let. Ztratila i k dolaru, také zhruba pět haléřů, a kolem 17:00 se obchodovala na 20,77 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

\"Koruna dnes odevzdala část posledních zisků,\" podotkl Jiří Cihlář ze společnosti Next Finance. Upozornil, že tomu předcházela slova člena bankovní rady České národní banky Tomáše Nidetzkého, že česká ekonomika by letos nemusela potřebovat víc než dvojí zvýšení úrokových sazeb. \"To částečně vzalo vítr z plachet těm, kteří očekávali, že ČNB bude letos v pravidelných intervalech úrokové sazby postupně zvyšovat,\" doplnil.

Česká měna dnes nejprve ztrácela spolu s okolními měnami, k čemuž mohl trochu přispět i Nidetzkého komentář, následně se ale vrátila pod 25,40 Kč/EUR, popsal dnešní obchodování analytik Patria Finance Tomáš Vlk. \"V souhrnu za celý den tak (koruna) slábne pouze mírně,\" doplnil.

Podle Cihláře bude centrální banka \"mnohem víc tlačit na pilu\" při zvyšování úrokových sazeb v první polovině letošního roku než ve druhém pololetí. \"I proto sázíme na to, že koruna do léta posílí k 25korunové hladině, aby v druhé polovině letošního roku toto posílení trochu korigovala,\" dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,35 25,40 Kč/USD 20,71 20,77

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK