Tržby skupiny Partners loni stouply o desetinu na 1,4 miliardy Kč

19.02.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. února (ČTK) - Tržby finanční skupiny Partners v roce 2017 vzrostly proti předchozímu roku o desetinu na 1,4 miliardy Kč. Tahounem růstu byly investice, penze a rizikové životní pojištění. Stabilitu firma vykázala v hypotékách a úvěrech, kterých poskytla meziročně o téměř pět procent více. Skupina o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

\"Obratem jsme dosáhli nejlepšího roku od roku 2012, přitom s polovinou finančních poradců než před pěti lety. K tomu jsme vygenerovali navíc dalších 450 milionů Kč budoucích příjmů v dalších čtyřech letech díky rozkládání odměn v čase u životního pojištění,\" komentoval výsledky generální ředitel Partners Petr Borkovec.

U jednorázových investic činil meziroční růst 50 procent, pravidelné investice se zvedly o 30 procent. \"Klientům jsme v roce 2017 jednorázově investovali majetek 1,6 miliardy Kč a pravidelné investice za 520 milionů Kč ročně, celkově tak klientům spravujeme v podílových fondech více než 15 miliard Kč,\" uvedl Borkovec.

V životním pojištění činil obrat 450 milionů Kč, významně rostlo zejména rizikové životní pojištění, a to meziročně o 50 procent. V pojištění majetku činil růst Partners 16 procent na 120 milionů Kč.

Partners se v roce 2009 stala největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Do skupiny Partners patří i další projekty, a to Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost, založené koncem roku 2010. Skupina chce v roce 2019 otevřít vlastní životní pojišťovnu. Podala proto již žádost o udělení licence u České národní banky.

Mezi hlavní konkurenty skupiny patří mimo jiné firmy Broker Consulting, Fincentrum či Chytrý Honza. Například firmě Fincentrum loni stouply tržby v tuzemsku o desetinu na 1,21 miliardy Kč a společnosti Chytrý Honza o 34 procent na téměř 500 milionů korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK