Koruna dnes posílila k euru i dolaru shodně o dva haléře

22.02.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. února (ČTK) - Koruna po pozvolném oslabování v uplynulých dnech dnes k euru i dolaru posílila shodně o dva haléře. V 17:00 se podle serveru Patria Online česká měna obchodovala za 25,31 Kč/EUR a 20,55 Kč/USD.

\"Korunu dnes v ziscích nezastavily ani zprávy z Německa. Podnikatelská nálada v Německu se totiž v únoru zhoršila více, než se očekávalo,\" uvedla ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová.

Mnichovský institut Ifo přišel s informací, že index podnikatelské důvěry, který je založený na průzkumu mezi několika tisíci německými firmami, poklesl na 115,4 bodu, což bylo nejméně za pět měsíců. V lednu byl index Ifo ještě na úrovni 117,6 bodu. \"Jinými slovy vrchol hospodářského cyklu už v Německu proběhl,\" podotkla Šichtařová.

Podle ní se ale Ifo z dlouhodobého hlediska drží vysoko a příchod krize zatím nesignalizuje. I proto může česká ekonomika těžit z dobré kondice Německa. \"Česká národní banka tak nebude mít důvod zastavovat proces zvyšování úrokových sazeb. Neboli - i koruna může k euru dál pozvolna posilovat. Dosažení 25korunové hladiny je do léta stále reálné,\" dodala Šichtařová.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,33 25,31 Kč/USD 20,57 20,55

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK