Deutsche Bank loni prodělala 735 milionů eur, ale zvýšila odměny

16.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 16. března (ČTK) - Loňská ztráta největší německé banky Deutsche Bank byla výrazně vyšší, než se předpokládalo. Firma v dnešní výroční zprávě uvedla, že loni prodělala 735 milionů eur (18,7 miliardy Kč). Podle předběžných výsledků ze začátku února přitom měla ztráta činit 497 milionů eur. Banka navzdory ztrátě prudce zvýšila odměny zaměstnanců a plánuje vyplatit akcionářům dividendy.

Za revizí loňské ztráty stojí účetní úpravy související s daňovými požadavky v Británii. Deutsche Bank zaznamenala již třetí celoroční ztrátu za sebou. Ztráta nicméně klesla o 46 procent ze zhruba 1,36 miliardy eur v roce 2016.

Zaměstnanci podniku obdrželi za loňský rok odměny v celkovém objemu 2,3 miliardy eur, což podle agentury Reuters představuje zhruba čtyřnásobek ve srovnání s předchozím rokem. Akcionářům hodlá banka vyplatit dividendu 11 centů na akcii.

Předseda představenstva John Cryan dnes potvrdil, že Deutsche Bank se letos hodlá vrátit k zisku. \"Vytvořili jsme základy pro realizaci plného potenciálu společnosti Deutsche Bank,\" prohlásil.

Dvanáctičlenné představenstvo Deutsche Bank si za loňský rok vydělalo celkem 29,2 milionu eur ve srovnání s 25,9 milionu v předchozím roce. Plat samotného Cryana nicméně klesl na 3,4 milionu eur z 3,8 milionu, píše agentura DPA. Banka již dříve oznámila, že členové představenstva se opět vzdali všech svých bonusů.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK