Fio banka zvýšila v pololetí čistý zisk na 511 milionů Kč

09.08.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. srpna (ČTK) - Fio banka zvýšila v prvním pololetí čistý zisk na 511 milionů korun, ve stejném období loni vydělala 163 milionů Kč. Bilanční suma od začátku roku stoupla o 21 miliard na více než 120 miliard korun. Banka o tom dnes informovala ČTK. Fio banka má 837.000 klientů, letos jejich počet stoupl o 52.000.

Fio banka roste rovnoměrným tempem několik posledních let a drží si pozici páté největší banky v Česku podle počtu klientů. Za poslední rok se jejich počet zvýšil o 15 procent.

V prvním pololetí letošního roku se Fio banka zaměřila na rozvoj pobočkové sítě, když otevřela nová kontaktní místa v Ostravě, Litoměřicích, dvě v Praze a hypoteční centrum v Brně. V tomto trendu chce pokračovat. Na druhou polovinu roku plánuje mimo jiné uvést vlastní podílové fondy.

Výsledky za pololetí zveřejnily již všechny velké banky. České spořitelně stoupl čistý zisk meziročně o 2,6 procenta na 7,9 miliardy korun, UniCredit Bank v ČR a na Slovensku se zisk zvýšil o sedm procent na 4,3 miliardy Kč. Naopak Monetě klesl o 3,4 procenta na 2,1 miliardy Kč, Komerční bance o 12,4 procenta na 6,9 miliardy korun, Raiffeisenbank o čtyři procenta na 1,65 miliardy Kč a ČSOB o dvacet procent na 7,5 miliardy Kč.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní tuzemští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK