Koruna se vrátila na 25,58 Kč/EUR, výrazněji oslabila vůči dolaru

10.08.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Česká měna dnes smazala čtvrteční posílení a vrátila se na středeční závěrečnou hodnotu, když oslabila o dva haléře na 25,58 Kč/EUR. Vůči dolaru ztrácela spolu s eurem, klesla zhruba o 30 haléřů na 22,37 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Středoevropské měny se dnes svezly dolů spolu s eurem, jehož kurz proti dolaru se propadl na nejslabší hodnotu od července 2017, uvedla ekonomka Komerční banky Monika Junicke. \"Nejvíce se ctí z dnešního dne vyšla česká koruna, i ta si ale o 0,15 procenta pohoršila,\" dodala s poukazem na odpolední hodnotu 25,62 Kč/EUR.

Podle Jiřího Cihláře a Markéty Šichtařové ze společnosti Next Finance se česká měna neubránila zvýšené nervozitě na trzích. Její dnešní oslabení je ale spíše symbolické. \"Koruně pomáhá, že má za zády vyšší úrokové sazby ze strany České národní banky. Bez nich by byly její ztráty větší,\" dodali.

Vůči dolaru česká měna oslabila společně s eurem, které podle analytiků poslaly dolů obavy z dopadů oslabující turecké liry na evropské banky. \"Podle Banky pro mezinárodní platby jsou největšímu riziku spojenému s tureckou lirou vystavené banky španělské, francouzské a italské,\" uvedla Junicke.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,56 25,58 Kč/USD 22,08 22,37

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK