Citigroup zvýšila čtvrtletní zisk o 12 procent, překonala odhady

12.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. října (ČTK) - Americká banka Citigroup zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 12 procent na 4,62 miliardy dolarů (103,1 miliardy Kč). Výsledek překonal očekávání analytiků a přispěly k němu nižší náklady spolu s výnosy z privátního bankovnictví v Latinské Americe, uvedla dnes banka. Její akcie na výsledky reagovaly růstem až o tři procenta.

Analytici agentury Bloomberg odhadovali, že banka vytvoří čistý zisk 4,1 miliardy USD. Citigroup je čtvrtou největší bankou v USA z hlediska objemu aktiv.

Příjmy banky dosáhly ve čtvrtletí 18,39 miliardy dolarů (410,4 miliardy Kč), a zaostaly tak za částkou 18,456 miliardy USD, kterou předpovídali analytici. Byly nižší i proti loňskému třetímu čtvrtletí, kdy činily 18,42 miliardy USD. Provozní náklady pak banka snížila o jedno procento na 10,31 miliardy dolarů.

Šéf banky Michael Corbat uvedl, že Citigroup letošní cíle hospodaření s největší pravděpodobností splní. Citigroup těží stejně jako další velké americké banky z daňových úlev vlády prezidenta Donalda Trumpa, v posledním čtvrtletí díky nim ušetřila téměř 400 milionů dolarů.

Akcie Citigroup si mezi šesticí největších bank v USA vedly ve třetím čtvrtletí nejlépe. Ztratily 1,3 procenta, zatímco ostatní ústavy odepsaly v průměru 6,2 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK