Koruna oslabila k oběma hlavním světovým měnám

18.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. října (ČTK) - Česká měna dnes oslabila k oběma hlavním světovým měnám. K 17:00 koruna oslabila proti předchozímu závěru vůči euru o tři haléře na 25,88 Kč/EUR a k dolaru o deset haléřů na 22,52 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

\"Koruně nepomohl ani včera (ve středu) zveřejněný rozhovor s členem bankovní rady (České národní banky) Oldřichem Dědkem, který zdůraznil, že ČNB by s normalizací měnové politiky neměla tak spěchat,\" uvedla analytička Komerční banky Monika Junicke. Dědek jako jediný člen rady centrální banky hlasoval 26. září pro ponechání úrokových sazeb beze změny. Rada tehdy zvýšila úrokové sazby o čtvrt procentního bodu, hlasovalo pro to šest centrálních bankéřů.

\"Podle nás ani další zvýšení úrokových sazeb nezařídí, aby koruna začala skokově posilovat. Jsou tu totiž globální rizika,\" uvedli v reakci na dnešní vývoj koruny Jiří Cihlář a Markéta Šichtařová ze společnosti Next Finance. \"Když pomineme obchodní války nebo starosti o italský dluh, je tady brexit,\" doplnili.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,85 25,88 Kč/USD 22,42 22,52

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK