Equa bank meziročně zvýšila čistý zisk o 43 pct. na 261 mil. Kč

19.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. listopadu (ČTK) - Equa bank za tři čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 43 procent na 261 milionů korun. Počet jejích klientů se meziročně zvýšil o pětinu na 352.000. Banka to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Bilanční suma Equa bank do konce září vzrostla meziročně o 11 procent na 53,3 miliardy korun. Celkový objem úvěrů se zvýšil o sedm procent a přesáhl 38,9 miliardy Kč. Objem vkladů vzrostl o devět procent na 46,3 miliardy korun.

\"Naší strategií pro rok 2019 je nadále pokračovat v rozvoji digitálních služeb, ale stranou nezůstanou ani další prodejní kanály. Na přelomu roku plánujeme uvést na trh platby mobilem a rozšířit mobilní bankovnictví o nové funkcionality. Také zrychlíme proces poskytování minutových půjček. Stranou nezůstane ani rozvoj poboček nebo síť bankomatů s možností vkladů,\" uvedl generální ředitel Equa bank Petr Řehák. Klientům firemního bankovnictví nabídne nově faktoring nebo leasing.

Equa bank patří mezi menší banky. Na český trh vstoupila v roce 2011 poté, co společnost Equa Group Limited převzala Banco Popolare ČR. Equa Group je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK