Sberbank CZ ke konci září klesl meziročně čistý zisk o desetinu

30.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Sberbank CZ za tři čtvrtletí klesl meziročně čistý zisk o desetinu na 260 milionů Kč. K zisku přispěl především rekordní objem úvěrů. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Zisk z finančních operací před tvorbou rezerv a opravných položek se bance meziročně o procento zvýšil na 1,7 miliardy korun. Provozní náklady meziročně klesly o dvě procenta na 1,1 miliardy korun. \"Zisk je díky vysoké kvalitě úvěrového portfolia pozitivně ovlivněn také nižšími opravnými položkami,\" uvedl finanční ředitel banky Dušan Baran

\"Meziročně se zvýšil objem spotřebitelských úvěrů o 31 procent a hypoték o 23 procent. Sberbank jako jedna z prvních bank reagovala na zvýšení základní sazby ČNB a letos již podruhé zvedla sazby na spořicích účtech a termínovaných vkladech,\" uvedl generální ředitel banky Edin Karabeg.

Sberbank CZ, do února 2013 Volksbank CZ, působí na českém trhu od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK