ČSOB dnes zveřejní hospodářské výsledky za loňský rok

14.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. února (ČTK) - Československá obchodní banka (ČSOB) dnes zveřejní hospodářské výsledky za loňský rok. Za tři čtvrtletí loni bance klesl čistý zisk meziročně o 15 procent na 11,5 miliardy korun. Důvodem meziročního poklesu byly mimořádné výnosy v roce 2017 a nárůst investic. ČSOB patří mezi největší tuzemské banky. Za rok 2017 banka vykázala čistý zisk 17,5 miliardy korun, což byl meziroční nárůst o 16 procent.

Výsledky za loňský rok již některé velké banky zveřejnily. Například Komerční bance loni klesl čistý zisk o 0,6 procenta na 14,8 miliardy korun. Bez započtení jednorázových položek, kam patří loňské vytvoření restrukturalizační rezervy a prodej budovy centrály v roce 2017, se zisk meziročně zvýšil o 5,8 procenta.

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala loni čistý zisk 9,1 miliardy Kč, což je meziroční růst o 24 procent. Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 4,2 miliardy korun.

Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK