Citigroup zvýšila zisk díky oživení investičního bankovnictví

15.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. dubna (ČTK) - Americká banka Citigroup zvýšila v prvním čtvrtletí díky oživení investičního bankovnictví a vyšší úrokové marži čistý zisk meziročně o dvě procenta na 4,71 miliardy dolarů (106,7 miliardy Kč). Překonala tak očekávání analytiků. Klesly jí ale tržby, vyplývá z jejího dnešního sdělení.

Zisk na akcii činí 1,87 dolaru, analytici oslovení v anketě společnosti Refinitiv odhadovali zisk pouze 1,80 dolaru na akcii. Tržby se v tříměsíčním období do konce března snížily o dvě procenta na 18,58 miliardy dolarů a byly nižší, než se očekávalo.

O pět procent méně vydělala rozsáhlá divize, která zodpovídá za burzovní obchody. Citigroup podobně jako ostatní banky varovala, že aktivita klientů se letos poté, co upadla koncem loňského roku, ještě nezvedla. Navzdory těmto nepříznivým podmínkám se ale Citigroup v této oblasti dařilo lépe než jejím konkurentům.

Obchodní divize banky Goldman Sachs a JPMorgan Chase & Co vykázaly meziroční pokles o 17 procent, napsal list The Wall Street Journal. Akcie Citigroup zareagovaly na oznámení hospodářských výsledků ještě před zahájením obchodování nárůstem o 1,2 procenta.

vjn mka

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK