Equa bank meziročně zvýšila čistý zisk o čtvrtinu na 102 mil. Kč

16.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Equa bank v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý konsolidovaný zisk o 24 procent na 102 milionů korun. Počet klientů se meziročně zvýšil o 18 procent na 381.000. Banka to dnes uvedla v tiskové zprávě. Ostatní banky výsledky za čtvrtletí zatím nezveřejnily.

\"Do dvouciferného růstu ziskového hospodaření banky se promítl především zvýšený zájem klientů o spotřebitelské půjčky, ale také o běžné účty a o digitální produkty, jakými jsou například mobilní bankovnictví nebo online investice. Růst zisku pozitivně ovlivnily i rostoucí úrokové výnosy a řízení provozních nákladů,\" uvedl generální ředitel banky Petr Řehák.

Bilanční suma Equa bank stoupla v meziročním srovnání o 11 procent na více než 56 miliard korun. Celkový objem úvěrů se meziročně zvýšil o 12 procent na 42 miliard korun. Objem vkladů vzrostl meziročně o osm procent na téměř 49 miliard korun.

Equa bank patří mezi menší banky. Na český trh vstoupila v roce 2011 poté, co společnost Equa Group Limited převzala Banco Popolare ČR. Equa Group je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK