Zisk Bank of America předčil odhady - rostl obchod s půjčkami

17.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. července (ČTK) - Čistý zisk společnosti Bank of America předčil odhady, když ve druhém čtvrtletí stoupl o deset procent na 7,11 miliardy dolarů (162 miliard Kč). Druhá největší banka ve Spojených státech se mohla opřít o zdravou americkou ekonomiku, díky níž se jí podle jejího dnešního sdělení dařilo na trhu s půjčkami. S úspěchem také kontrolovala náklady. Tržby se zvýšily o dvě procenta na 23,08 miliardy dolarů.

Analytici odhadovali, že se čistý zisk vyšplhá pouze na 6,8 miliardy dolarů. Loni činil ve stejném období 6,47 miliardy. Zisk na akcii představuje 74 centů, analytici očekávali 71 centů.

Příjmy z retailového bankovnictví - tedy ze spotřebitelských úvěrů a střadatelských vkladů - vydělávaly ve druhém kvartálu všem největším americkým bankovním domům. V případě Bank of America - největší americké bance co do objemu vkladů - se zvýšily o 13 procent na 3,3 miliardy dolarů.

Podobně jako u jiných velkých amerických bank Citigroup a JPMorgan ale ztrácelo investiční bankovnictví. Výnosy z obchodu s dluhopisy a akciemi klesly o 5,7 procenta na 4,18 miliardy dolarů.

Zklamáním byly čisté výnosy z úroků. Podle agentury DPA to může být známka toho, že přetrvávající nízké úrokové sazby banku poškozují víc, než by si její investoři mohli přát.

Akcie Bank of America reagovaly na zveřejněné výsledky před otevřením burzy lehkým poklesem.

vjn mik

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK