Koruna dnes oslabila k euru i dolaru shodně o tři haléře

17.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Koruna dnes vůči oběma hlavním světovým měnám ve srovnání s úterním závěrem oslabila shodně o tři haléře. V 17:00 se podle serveru Patria Online obchodovala za 25,62 Kč/EUR a 22,84 Kč/USD. Koruně neprospěla informace o červnovém zpomalení meziročního růstu cen průmyslových výrobců na 2,5 procenta z květnových 3,8 procenta.

\"I když svádět dnešní kurzový vývoj na tyto statistiky by bylo příliš silné tvrzení,\" uvedl hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek. Ceny průmyslníků podle něj proti květnu výrazně klesly hlavně díky levnější ropě, což se projevilo i na dalším znatelném zpomalení meziroční dynamiky.

Dnešní mírný pohyb koruny byl v mezích intervalu předešlých dnů, takže z většího nadhledu měna spíše stagnuje. \"A nic zajímavého se krom pravidelné letní okurky neděje ani na eurodolarovém trhu, kde dnes dolar stagnuje v intervalu 1,120 - 1,122 USD/EUR. I tady už do konce týdne čekáme především stagnaci,\" uvedla ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová.

\"Regionální měny se ve středu týdne ocitly pod mírným výprodejním tlakem. Nejvýrazněji, o necelou čtvrtinu procenta, oslabil vůči euru maďarský forint, nepatrně méně polský zlotý,\" dodal Vejdělek.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,59 25,62 Kč/USD 22,81 22,84

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK