Diskuze k tématu

TÉMA:

Jaké jsou vaše zkušenosti s kreditní kartou?

Používáte kreditní kartu? Jakým způsobem? Narazili jste na nějaké nepříjemnosti, resp. nečekané náklady?

Odpovědět AXA karta (Pavel , 10.3.2010 09:59)

Mám AXA kartu teprve krátce, od 1.12.2009. Používám ji místo normální karty k běžnému účtu. Kartu používím místo karty debetní k účtu. A jen do té výše na co mám peníze na svém účtě. Mám nastavený 100% souhlas s inkasem, takže nic nemusím hlídat, nehrozí mi že se dostanu do období kdy začnou naskakovat úroky. Za tu krátkou dobu jsem dostal na bonusech na účet PF skoro 800 Kč, a to tam ještě není připsáno všechno, protože od partnerů připsání bonusu může trvat delší dobu. První rok je úplně zdarma, další rok při měsíčních platbách 3600 Kč/měsíc taky. Platím kartou všude a jsem spokojen. Mám přehled kolik kde kdy utratím (výpis a kontrola na internetu) a jednou za měsí pak odejde jedna částka z běžného účtu. Zvažoval jsem mezi AXA a CItiShop karta, ale AXA jednoznačně zvítězila. Karta od Citibank dává/la procenta jen na určité nákupy (ne třeba za benzín a pod.) Navíc se bonus od AXA započítává do příspěvku účastníka, tudíž se sčítá s mým vkladem do PF a z toho se počítá státní příspěvek. Což je další zhodnocení. Kdo má trochu peněz, nebo/a rozum, může být kreditní karta pro něho užitečná. U ostatních to může způsobit nemalé problémy.

Odpovědět Kreditní karta je finta flavně na blbý (Libor Tesař, Mgr. , 22.2.2010 22:29)

Kreditní karta je jenom záminkou jak banky budou z klientů vytahovat dodatečné prostředky. Nékdy už nevědí jak a z čeho kreditku vytvořit. Například potraviny Billa s RB přetvořili zákaznickou kartu na kreditní... A hurá nakupujte... Apropo kdo máte zkušenost, s tím, že vrátíte na pobočce banky nikdy neaktivovanou kreditní kart, tam ji před vašima očima střihnou, máte doklad o tom, že pokud ji neaktivujete, nejste vázáni žádnými smlouvami o užívání atd a po roce je najednou karta aktivní a banka si nárokuje jakési poplatky za užívání něčeho co nemáte a nepoužíváte. vrcholem všeho je že tou dobou už ani nejste klientem dotyčné banky... A to prý žijeme v civilizovaném a právním státě. :-)

Odpovědět kreditka (Jizo , 2.2.2010 14:24)

Slouží k okrádání těch nejchudších

Odpovědět Rzšení KK (Luca , 22.1.2010 15:25)

Pozor na rušení kreditní karty!! Pro výpověď v bance je nejlepší mít jí sebou. Může jí po vás chtít bankovní poradce...

Odpovědět opak je pravdou (Gregor , 6.1.2010 10:19)

Kreditní karta je opravdu vynález,ALE ale je potřeba si uvědomit,že to co nám říkají banky není pravda. Říkají , nemáte peníze? vyborně to vyřeší kreditní karta. Pravdou je ,že pokud chcete poiužívat kreditní kartu je potřeba mít peníze pak ji použijete "k vašemu prospěchu". V opačném případě se moc o výhodnosti mluvit nedá...

Odpovědět Re: opak je pravdou (luca , 22.1.2010 15:18)

Nejhorší je nevědomost. Při používání kreditní karty od banky máte k dispozici bezúročné období. Tedy, když si z karty vyberete peníze a ty tam do určité doby vrátíte, neplatíte žádné úroky. Lidé, kteří kreditku vyplácají celou, se zavazují jako při klasickém úvěru, pokud bezúročného období nevyužijí. Pak samozřejmě platí poplatky a úroky. Jediná výhoda je, že při splacení celé kreditní karty můžete čerpat finanční prostředky znovu. Nemusíte čekat na zhodnocení vaší žádosti jako u úvěru.

Odpovědět Re: Re: opak je pravdou (M.Holec , 19.2.2010 15:27)

Většina kreditních karet nabízí výhody, díky kterým neplatíte ale získáte. Ne moc ale určitě se to vyplatí. Když ji používáte k tomu, k čemu je určená, peníze na běžném účtu se vám úročí a dostanete tak o pár korun více. Čím více peněz otočíte za měsíc, tím více se karta vyplatí. A za předpokladu, že se dostanete do nějaké horší finanční situace, můžete si tak docela snadno pomoci.

Odpovědět okrádání nejchudších (Jura , 5.1.2010 15:24)

Nevěřte těm, kteří chválí kreditní karty. Slouží pouze k okrádání těch nejchudších. A ti podvodníci, kteří slibují rok bez poplatku si po překročení roku poplatek vyberou zpětně i se zlodějskými úroky. A nemusíte vybrat za tu dobu ani korunu.

Odpovědět Re: okrádání nejchudších (M.Holec , 19.2.2010 15:29)

Pokud si zřídíte kreditní kartu a nepoužíváte ji, je logické, že se Vám nevyplatí. Když používáte kartu k tomu, k čemu je určená, pak se vám vyplatí. Jestli je někdo jelito a vybere si 50 klacků a pak to splácí, ať se nediví. Na to není kreditní karta.

Odpovědět Re: Re: okrádání nejchudších ( 22.2.2010 11:40)

Kreditní karta se může vyplatit i v situaci, kdy ji člověk nepoužívá. Například, když přijde o zaměstnání, náhle potřebuje překlenout nepříznivou finanční situaci, ale žádná banka už mu nepůjčí. V tu chvíli může vytasit svoji kreditku a zachránit se od dluhů na nájmu atd.. Ovšem pouze po určitou dobu. Na takovéto situace by měl sice každý myslet nějakou likvidní formou spoření, ale pokud už nemyslí, tak to může vyřešit kreditka. Souhlasím s tím, že pokud si někdo vezme kreditku kvůli tomu, že nemá peníze, vede to s ním do pekel, a pak spláče nad úroky, poplatky a nekonečným splácením.

Odpovědět Nepřipisování peněz na PF (Forest , 21.11.2009 21:39)

Mám AXA kartu a říkal jsem si jak mě bude hezky šetřit na důchod.O to víc jsem byl potěšený když zvedli k 1.10. procenta na převod do PF.Utratil jsem cca 13500,- v Datartu kde slibují 8% z částky.O to větší bylo zklamání když na výpise byla částka odpovídající 4% které byly před 1.10.2009.Podobně u tankovaní u Benziny -> započítali jen % z částky ale nezapočítali Kč za litry.Má někdo podobnou zkušenost?

Odpovědět Re: Nepřipisování peněz na PF (Eva , 23.2.2010 17:45)

Obdržela jsem vyúčtování, atéž tam nevidím žádné připsání procent z platby kartou, píšou o nějakých bodech, ale ve výpisu se nic neobjevilo. Máte pravdu

Odpovědět Re: Re: Nepřipisování peněz na PF (Forest , 28.2.2010 13:17)

Tak podle operátora infolinky bude částka připsána v tomhle měsíci.Čekali prý až akce skončí ,aby to mohli všechno sečíst.

Odpovědět AXA karta (cibi , 27.10.2009 13:11)

Nedám dopustit na kartu AXA club. Platím jí vše, co mohu, následně mi přichází měsíčně až 400,- na mé penzijní připojištění, podle obratu. Je zdarma, naprosto bezproblémová a bezúročné období využívám tak, že mám nastaveno inkaso z účtu. Nemůže se mi tak stát, že bych platila nějaký úrok. Mohu jen doporučit.

Odpovědět Re: AXA karta (VaVa , 4.3.2010 14:31)

Ukazuje se, že kreditky jsou pastí na nedbalce: přečtete-li si pořádně podmínky, lze na kartě většinou získat - běžně mají bezúročné období, nějakou slevu a příspěvek někam, ale chce to sledovat a dluhy rychle platit, nejlépe nějakým automatickým převodním příkazem z konta.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama