Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Měla by vláda zvýšit důchody k 1.1.2010?

Ministru práce a sociálních věcí Petru Šimerkovi se nepodařilo prosadit zvýšení základní výměry důchodu o 50 korun a procentní výměry o 2 %. Měla by vláda za současné situace (pokles příjmů rozpočtu a nízká inflace) ponechat důchody na současné úrovni?

Odpovědět ano zvýšit (Richard , 12.10.2010 23:57)

Při svém věku, se ještě neblížím k důchodovému věku, ale vím o důchodech dost, hlavně vidím dost o nespravedlnosti. Přibuzní nebyli žádní pohlaváři, a pracovali stejně tvrdě jako ostatní, ale jejich životní úroveň, nedosahuje zlomku toho jako v produktivním věku, je to jak se říká "z ruky do huby". Výdělky rostou, zdražuje se(pozor zdražování není inflace - inflace je klesání hodnoty měny - stát se ohání jen inflací - ne reálnámi cenami a náklady člověka), ale dúchody prakticky stagnují, na 10000kč přidají slabých 400kč. Ne z dúchodu se dnes nedá žít, a odměny za státní službu, by měly být regulovány přez daňové přiznání(čisté příjmy). Přidat by se mělo už jen z principu, udržovat dům, ze dvou důchodů do 10 000kč, se stává nemožnou snahou. Co vím od slušných liďi ve svém okolí, tak je nemožné slušně žít z životního minima - když se to spočítá tak není na ubytovnu + jídlo -> a co co třeba šaty? cestovné do blbého úřadu práce(když není v dosahu)? Sociální systém ČR je v troskách a volit socany není řešením.

Odpovědět Re: ano zvýšit ( 22.11.2010 13:28)

Vlada kouka opět věci dělat plošně,prostě neni možne brat duchod všem lidem a to bez ohledu na ruzne diagnozy pacientu. Nechci si hrat na moudreho,ale každy ze sveho okoli zna par lidi,kteři pobiraji ruzne invalidni duchody a to bez ohledu jestli byli a nebo nebyli na operaci...ale lidi je tu opravdu velka komunita lidi co po operaci jsou a to z zuznych duvodu,jestli se to tyka vrozenych vad a nebo zpusobeno zaměstnanim a ti jsou potřebni a nebo chcete,aby vam před očima skakali z mostu,třeba v zoufalstvi??? To jak je nastaveny sistem odměn v čr to nema obdoby snad na celem světě.Třeba jak se odměnuji ruzni lide z ruznych společnosti...cituji odměna jednoho člověka společnosti zabivajici se energii 650 milionu to zustava hlava stat,a vubec mu to nezavidim a přeji všem šikovnym lidem at se jim daři,ale trochu soudnosti by neuškodilo.A to se tyka i lidi z vlady kteři se stravuji za par kaček ve svych hradnich specialech,při pobirani nemocenske take nestradaji protože maji po celou dobu 100% a pod.Ale běda danovi poplatniku,jak budeš něco chtit,tak ti přistřihnem křidelka....a mužem volit koho chcem a nic se nezměni,nahrabat a zmizet...ted už legalně pouze 10000000 a zbytek se musi dokladat.Ti co si mysli,že obyčejni lide jsou tupci a nevi co se děje se opravdu pletou a pochovavaji tak myšlenku opravdove demokracie,ktera už je tak chatrna.A proto si myslim,že by meli lide zotpovědni za věci souvisejici s duležitymi rozhodnutimi vice přemyšlet než zpusobi dalši škodu v naši zemi.

Odpovědět Pasivní příjem (Josef Káňa , 30.9.2010 11:28)

Pasivní příjem - zabezpečení finanční svobody na stáří, vytvoření finanční nezávislosti za 10-15let běžným způsobem, který děláte každý den! Více na : www.nejlevnejsi-pasivni-prijem.webnode.cz

Odpovědět Zvýšení důchodu (Anděla Nováková , 15.8.2010 20:00)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ta jak dlouho a jak si může pracující důchodce nechat přepočítat zvýšení důchodu? Děkuji

Odpovědět těžko pochopi (invalida , 5.7.2010 10:26)

I ja bych rad přispěl,něčim do mlejna.Lidi přestavaji byt soudni nikdo nekouka doprava ani do leva.Ja jsem pracoval vic jak 20 let jako provozni zamečnik na směny a to za podminek,kde byla překročena hlučnost třikrat a o fizicke namaze ani nemluvim.Nechci tu brečet,jsou lidi kteři okamžitě reaguji každy je strujcem sveho osudu,ale neni to pravda.Když se narodime jsme na startu,to je pravda,ale ne všichni mame štěsti se narodit zamožnym rodičum,kteři naše kroky podpoři a dovedou na schudnou cestu životem.A ti co to štěsti nemaji poznaj druhou stranku života,to nemužeš na to nemame atd.A když pak po letech poctive dřiny přijdete o zdravi a někdy i o puvodni zaměstnani,tak vam do smichu.A otazka zvyšit duchod nebo ne je spiš ponižujici,ale na tyto věci v naši zemi si lide asi zvykli.Podivejte se na kroky nove vlady...pro lidi pět let na dobu určitou,no komu to vyhovuje?No jasně zaměstnavateli vycucne vas jak citron a pa pa.Stavebni spořeni(vlada opět spoři vezme penize s přispěvku na stavebni spořeni i přesto,že jse doba zvyšila na šest let.a je jasne že pokut někdo disponuje vašimi prostředky takovou dobu,tak ziska velice slušnou častku a přesto se nestydi lidi obrat o to jedine co lide využivali pro už tak mizerny život)A nakonec cikanka,ktera ma 5 děti praci vyděla z rychle jedouciho valku si přijde až na 21 tisic.Kdo je slepy at odevře oči,jak si tito lide jezdi v Oktavce pro podporu a pak se mě někdo zepta,jestli přidat almužnu co dodat :)

Odpovědět zvykejte si (krejčovička , 15.2.2010 20:32)

proč se nesmíříte s tím co máte a proč máte stále problém s tím, kolik kdo a za co bere. vždyt vám to může být úplně jedno. zatímco ostatní jsou v práci a ve stresu, vy si klidně můžete na procházku, číst si a dělat si co chcete. že máte málo? váš problém.

Odpovědět Re: zvykejte si (soptik , 23.9.2011 14:04)

tento příspěvek musil psát nějaký magor který by staré spoluobčany nejraději nechal jako přítěž zlikvidovat ve vlastní režiji naprosto to ztrácí racionálno

Odpovědět Re: zvykejte si ( 22.11.2010 12:43)

asi pani ma obrovskou lebku a mozeček komara,jinak si neumim vysvětlit co piše za (hovadiny)...i starobni duchodci chodi pracovat ty zaslepena K....o,aby žili dustojně a mohli třeba koupit vnoučeti bonbon a invalidni musi pracovat a to za minimalni mzdu,protože už při zmince že duchod pobirate na vas koukaji opravdu divně a to bez ohledu,že jsem po třech operacich a snaži se mzdu nastavit na nejnižši možnou hodnotu....nejsem škarohlid,ale boži mlyny melou pomalu a jistě na každeho dojde .

Odpovědět Re: zvykejte si (řidička tramvaje , 20.8.2010 13:41)

Milá "krejčovko" tak já na to,abych si mohla klidně číst,jak píšeš jsem celý život vstávala 6 dnů v týdnu(byl 6denní prac.týden)ve 2 hodiny ráno,dělala jsem u dopravy.Při této práci jsem vychovala 4 děti, a žádné 4 roky mateřské...měsíc před porodem,8 měsíců po něm byla jako řidička MHD ve stresu celou prac.dobu...Pro tento stát jsem udělala tolik,co ty nezvládneš do konce svýho života!!A dnes žiju jak se říká...z ruky do huby...protože takoví,jako ty nás důchodcxe asi neuživí!!!Že ti není hanba takhle psát!!!

Odpovědět Re: zvykejte si (řidička tramvaje , 20.8.2010 13:39)

Milá "krejčovko" tak já na to,abych si mohla klidně číst,jak píšeš jsem celý život vstávala 6 dnů v týdnu(byl 6denní prac.týden)ve 2 hodiny ráno,dělala jsem u dopravy.Při této práci jsem vychovala 4 děti, a žádné 4 roky mateřské...měsíc před porodem,8 měsíců po něm byla jako řidička MHD ve stresu celou prac.dobu...Pro tento stát jsem udělala tolik,co ty nezvládneš do konce svýho života!!A dnes žiju jak se říká...z ruky do huby...protože takoví,jako ty nás důchodcxe asi neuživí!!!Že tu? není hnba takhle psát!!!

Odpovědět duchody (wilfi , 21.12.2009 19:47)

To je snad blba otazka-jasne ze ano. Plno lidi pracovalo vice jak 40 let a duchody z fabrik,kde dreli,tak jsou kolem 9000Kc. Jak je mozne ze se policistum vyplaci odchodne a pak jeste duchod-policejni a pritom jim je treba 35-45 roku!!! Kde jste to videli,nikde v Evrope to neni!!!! Znam cloveka ktery pracoval u Policie 25 let a ma ted duchod 17 000 a pritom mu je 47 let!!! Takovym-to by se na to melo sahnout a dat to duchodcum a maminkam s malyma detma!!! Uz by se mel nekdo nad tim poradne zamyslet!!

Odpovědět Re: duchody (Honza , 11.2.2010 15:29)

Já jsem pracoval u policie také 25 let,je mi 65 let a mám 8600 důchodu.

Odpovědět zvýšení důchodů (petřík , 10.12.2009 20:24)

to si piš žeby se měli důchody aspon mírně zvýšit, až budeš starej ty tyk si to budeš přát taky, vždyt ty důchody za tu dřinu co ti lidi zažily stojí za nic jen si to spočítej kdy ti lidi šli do práce né jako dnes většina po 20 letech ale oni šli už před 18 rokem života, já bych ubral státním zaměstnancům a nejvíc učitelům, sebral bych renty a výhody u nich a přidal to důchodcům, zaco to oni mají, jistá práce a neustále jistota zvýšení svých platů a budou brečet pořát

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

zavřít Přihlášení

Reklama