Diskuze k tématu

TÉMA:

Povinné ručení - změna pojišťovny

Pokud chcete změnit pojišťovnu, musíte to udělat minimálně 6 týdnů před koncem pojistného období. Jaké jsou vaše zkušenosti, přecházeli jste někdy k jiné pojišťovně?

Tip: Spočítejte si nejlevnější povinné ručení.

Odpovědět Jde to, ale musí se chtít! (Mirka , 24.11.2009 18:26)

Jsem už pěkných pár let nezávislý finanční poradce a proto dobře vím o všech "fíglech", které jednotlivé pojišťovny používají k získání klienta, k jeho udržení i ke zvýšení jeho pojistného! Asi to není moc "košer", ale dá se to dobře využít. Je ale zapotřebí k tomu mít svého spolehlivého a šikovného (a hlavně nezávislého!) finančního poradce, který prostě ví, kam to POVko zrovna momentálně namanévrovat, aby klient využil co nejlevnější sazbu při dodržení co nejvyššího komfortu při jednání s pojišťovnou v případě vyřizování škody. A ono opravdu je z čeho vybírat!Jak už bylo výše v diskuzi zmíněno - pokud by vaše roční úspora měla být třeba i tisícovka (většinou je to ale víc!), pak se i ten poplatek za depozit "naoko" skutečně vyplatí, ne?!?!?!? Jelikož mám už zkušenost i s vyřízením přes e-mail a případně českou poštu, klidně se ozvěte na můj mail: mirka.leppeltova@gmail.com.

Odpovědět Víte co stačí Vy poradče jeden ? (Václav , 26.11.2009 14:03)

Takový různý ty poradce jako jste vy mám rád jako osinu v zadku. Těch různých poradců, makléřů, náborářů a dealerů máme všude mraky kam se podíváme. K čemu jste, když vytváříte ho... a práce za vámi žádná není vidět? K čemu vy všichni jste a na čem se vy pijavice pořád přiživujete? Nechcete jít dělat něco pořádného? Třeba si vyhrnout rukávy a jít uklízet chodníky spravovat silnice a podobné užitečné věci? Ty vaše hraběcí rady si strčte za klobouk, a jděte dělat k nějakému soukromínkovi pomocné práce. Naši podnikatelé si pořád stěžují, že nejsou lidi na práci, že by nějaké potřebovali. Místo vašich rad tak radši jděte makat ručičkama k těm našim podnikatelům. Víte vy poradče co stačí, aby jste platil málo za pojištění? Stačí jezdit bez nehod a mít ten nejvyšší bonus. Díky tomu nejvyššímu bonusu platíte u každé pojištovny tak málo, že rozdíl mezi nejdražší a nejlevnější pojišťovnou je pouze pár stovek. S 50% bonusem se ty rozdíly totiž snižují také na polovinu vy poradče matematiku. Jestli z mého vozu mám platit ročně 3.300Kč za povinné ručení, nebo jen 3.000Kč je úplně buřt. Při tak malém rozdílu to nestojí za námahu ani sledovat, natož hnout zadkem a jít zařizovat změnu pojišťovny ohledně povinného ručení. Jestli pojišťovna, u které mám povinné ručení, zaplatí málo 3. osobě, které jsem já způsobil škodu, je mi vcelku u zadku.

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (maxipes , 25.2.2010 06:51)

co je to za václava? to je ten václav z toho filmu?

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (Petr , 19.2.2010 19:52)

Koukám,že jste pěkný hulvát!

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (spokojen , 18.2.2010 19:44)

S maximálními bonusy a bez nehod na Š.Felicii jsem byl po třech letech u Koop. na částce téměř 4000,-/r. Ovšem stačilo přejít jinam (ČSOBpoj.) a dostal jsem se na cca 2500,-/r. Chtě nechtě hned vidíte, kde stojí pravda. Kdo chce platit více, ať platí. Kdo chce platit méně, též :-)

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (Filip , 15.12.2009 14:42)

Chci jen nesměle připomenout, že Ti plačící podnikatelé pláčou jenom proto, aby získali povolení vzít do pracovního poměru lidi z bývalého SSSR a podobně. Pro tyto lidi 2 dolary ne hodinu je 5 - 6 x vyšší příjem, než je příjem profesorů a vědců u nich doma. Já jsem s prací poradců a jejich výběrem pojištění odpovědnosti velmi spokojený. Zdar všem. F.

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (řidič bez nehod , 10.12.2009 09:55)

tak to jste trochu mimo. zkuste si udělat průřez pojišťoven a zjistíte,že se nejedná jen o stokoruny. mám povinné u kooperativy s pojistným 4200 kč ročně a u čsob mi podobná pojistka vychází na příští rok na 2450 kč. a můžete porovnávat dál anebo sedět na tom svém zadku.

Odpovědět Re: Víte co stačí Vy poradče jeden ? (poradce , 8.12.2009 12:44)

Je vidět, že "pracujete v oboru" a "rozumíte" problematice. Není to ale jen o ceně milý "kolego". Ale to vy jistě taky "moc dobře víte"... S některými lidmi, kteří spravují chodníky se nemá smysl dohadovat. Jestli chcete platit víc, tak plaťte, to je Vaše věc. Pak si ale nestěžujte, když nebudete spokojený s pojistným plněním nebo že se k Vám pojišťovna obrátí zády...

Odpovědět AXA? (Janina , 23.11.2009 09:53)

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, myslíte že je dobrý nápad nechat udělat povinné ručení u AXA? Mám ji u Generali ale AXA vychází levněji. Prosím o Váš nátor děkuji. Případně jste u AXY někdo? Chtěla bych vypovědět Generali a přes net pojistit U AXA..Díky Janina

Odpovědět Re: AXA? (Gesťa , 24.11.2009 12:10)

POV u AXy mám, sazby mají dle výkonu motoru a ne podle obsahu. Jednání bylo vstřícné. Navíc mají dost dobře propracovaný systém asistenčních služeb, navíc ke smlouvě obdržíte Hlep box. Mrkněte na http://www.axa.cz/DesktopDefault.aspx?tabid=692&chosenMenuItem=405 Já jsem s nimi spokojený. Bonusy přebírají od všech pojišťoven ve výši, kterou Vám potvrdí. Šel bych do toho znovu.

Odpovědět To je špatné, mělo by být podle Alianz. (Řidič , 25.11.2009 07:23)

Dobré pojištění povinného ručení a havarijního pojištění zavedla Alianz a jiné další 2 pojišťovny. Toto pojištění je běžné u všech pojišťoven směr na západ od nás. Výše pojištění se odvíjí od toho ze které jste oblasti a v jakém věku. Vše vychází ze statistik nehodovosti, které si soukromé pojišťovny pěkně vedou. Proto v oblasti, kde je nejvíce havárií a jsou způsobeny místními řidiči je vyšší pojistné a naopak, kde je nejmenší nehodovost je nejmenší pojistné. Další zaběhnutou věcí již běžně u nás je systém malusů a bonusů. To znamená, ten kdo bourá častěji, tak se mu rychle zvedá výše placení pojistného, ten kdo jezdí bez nehod dostává slevy. Proto během 2 let může i malý řidič z rizikové oblasti platit méně než bourající důchodce z nízkorizikové oblasti. Dále se výše pojištění odvíjí od věku. Dle statistik nejvíce nehod a ty nejtěžší způsobují řidiči ve věku do 30 let a proto platí vyšší pojištění. Nejméně nehod a ty nejlehčí mají naopak lidé nad 60 let a proto platí nižší pojištění. Chce to, aby tento systém obvyklý na západě přebraly u nás všechny pojišťovny a nejen ty 3,

Odpovědět Re: To je špatné, mělo by být podle Alianz. (Gesťa , 25.11.2009 18:50)

Každý si hájí to své. V tom máte pravdu. Mnohdy, ale u pojištění POV nebo HAV nejde jen o to kolik platím, jaký budu mít bonus, co se dděje za "dveřmi" (ostatně ne vše co je ze "západu" je skvělé. Je potřeba zjisti jaké je plnění v případě havárie nebo škody na vozidle, ať už mom vlastním nebo na cizím, které bylo způsobeno mnou nebo mým vozidlem. Kde jsou nejbližší servisy či opravny, se kterými moje pojišťovna spolupracuje a proplácí škody bez problémů. Nikdo asi nechce zaplatit za případnou oopravu a sojišťovnou se dalších x měsíců handrkovat o to kolik mi vlastně ze škody uhradí.

Odpovědět Zmena pojistovny se zmenou vlastnika (Libor driver , 10.11.2009 21:30)

Dobry vecer,chtel bych se vas zeptat jak je to se zmenou v pripade zmeny vlastnika vozidla.Pripadne jak bych mel v tomhle pripade postupovat pri zmene.Dekuji za odpovedi.S pozdravem Libor Cadek

Odpovědět Navyseni castky za povinne ruceni a neoznameni to vcas zakaznikovi (Brabcova , 4.11.2009 10:36)

Stalo se vam taky, ze ČPP pojistovna zvysi vysi pojistneho, posle vam slozenku s vyssi castkou cca 3 tydny pred pojistnym obdobim /ale v samotnem dopise uvede datum asi o 2,5 mesice drivejsi/. Nam se to ted stalo.Nebolo to doporuceni,obalce nebyla znamka (jak to delaji vetsi spolecnosti).Nevim, jestli jde potom dopatrat skutecny datum odeslani obalky.Kazdopadne kdyz jsem chtela zmenit pojistovnu, tak mi operatorka rekla, ze to uz letos nejde, ze musi se dodrzet 6tyd. lhuta. Jen bych chtela vedet, jestli nekdo se s tim setkal, a jestli CPP to uznala.

Odpovědět Re: Navyseni castky za povinne ruceni a neoznameni to vcas zakaznikovi (David Vošický , 4.11.2009 10:53)

Pokud jste neměla nehodu čímž by Vám strhli bonus a zdražení proběhlo bez důvodu(což je mi divné) měla byste mít možnost pojistku zrušit.Pokud by jste chtěla dejte vědět na e-mail davidvosicky@seznam.cz něco s tím uděláme případně by jsme mohli smlouvu změnit a vyšla by Vás možná levněji než předtím...Pracuji pro ČPP na Praze 6

Odpovědět Re: Re: Navyseni castky za povinne ruceni a neoznameni to vcas zakaznikovi (karelsa , 20.11.2009 16:53)

Mně se to stalo letos také,jenže jsem vzal složenku a šel na pojišťovnu.Bylo to po termínu 6 týdnů,ale protože se mnou nekonzultovali zvýšení předem,po "drobném" dohadování paní za přepážkou sice nasupeně,ale přece napsala původní sumu a natiskla nové zelené karty.Je to holt finta,při které dost zákazníků mávne rukou nad pár stovkami.Dost divný přístup pojišťovny.

Odpovědět Povinne ruceni (David Vosicky , 30.10.2009 09:34)

umím velmi levné povinné ručení pokud by měl nekdo zájem stačí napsat na e-mail davidvosicky@seznam.cz příp. tel: 731 340 236 Změnu pojišťovny pomohu zařídit.Pojištění je od ČPP

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama