Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Povinné ručení - změna pojišťovny

Pokud chcete změnit pojišťovnu, musíte to udělat minimálně 6 týdnů před koncem pojistného období. Jaké jsou vaše zkušenosti, přecházeli jste někdy k jiné pojišťovně?

Tip: Spočítejte si nejlevnější povinné ručení.

Odpovědět zkušenosti s top-pojisteni.cz ? (katerina.ar , 25.6.2011 22:47)

Zatím žádnou pojišťovnu nemám, právě jsme si s přítelem pořídili první auto. Řešíme kde pojistit a protože se nám nechce nic obíhat, říkali jsme si, že nejednodušší bude vyřídit si povinné ručení online. Známá mi poradila mrknout kde mají pojištění oni a na internetu to vyskočilo také na první vyhledávací stránce http://www.top-pojisteni.cz/povinne-ruceni. Tak se raději ještě přeptám, zda nemá někdo s touto firmou nějakou zkušenost. Díky.

Odpovědět Re: zkušenosti s top-pojisteni.cz ? (ochechule , 27.6.2011 08:03)

ono je to asi vsude stejny, nicmene muzete jit primo ke udroji: Ruceni.cz. Odkaz naleznete na teto strance nahore v zahlavi

Odpovědět Pomůžeme Vám najít nejlevnější povinné ručení, zato nejvýhodnější (Lu , 16.1.2011 14:03)

Pomůžeme Vám najít nejlevnější povinné ručení, zato nejvýhodnější, a k němu třeba i havarijní. A co takhle 10 % sleva................... Převod bonusů samozřejmostí...

Odpovědět Re: Pomůžeme Vám najít nejlevnější povinné ručení, zato nejvýhodnější (Buddy , 14.4.2011 12:35)

a co jako?

Odpovědět nejhorsí pojištovna KOOPERATIVA (michal , 28.12.2010 18:54)

Rok se taham s nejlepší pojištovnou to je vskutku dobrej for.Nechtej platit to co musej,nechtej radeji vam desetkrat poslou jeden a ten samej blábol..Rok sem držel tak snad to ještě ustojim.Takove krásne české přísloví,Na každou svini se těší řezník.

Odpovědět Změna pojišťovny (Michal , 23.10.2010 15:57)

Ano, já přecházel cca před rokem k pojišťovně Slavia. Mám Škodu Fabii a cena vycházela nejlevněji. Přechod jsem uskutečnil v povoleném termínu, takže to proběhlo bez větších problémů. Doporučuji před přechodem pořádně pročíst podmínky u obou pojišťoven a najít co nejvýhodnější novou pojišťovnu. Vyhledat se to dá třeba na tomto webu http://jdem.cz/hqsf6 Zdraví M.

Odpovědět Povinné ručení (Josef Navrátil , 24.9.2010 15:18)

Já to mám docela jednoduchý. Koupil jsem auto v Auto ESA na leasing a dostal jsem k němu povinný ručení zadarmo. To se docela vyplatí, i když bych si sám třeba vybral jinou pojišťovnu.

Odpovědět Pozor na vychytralé pojišťováky (Martin , 14.6.2010 14:39)

Dobrý den, při sjednání smlouvy o povinném ručení si dejte pozor, aby bylo uvedeno v kolonce datum platnosti do! Při žádosti o smlouvu na jeden rok u pracovníka ČPP kolonku nevyplnil a smlouva byla na dobu neurčitou, což jsem zjstil další rok až s upomínkou, ve chvíli, kdy jsem měl zaplaceno u jiné pojišťovny. Moje nepozornost a pracovníkova vychytralost se mi prodražily. Takže bacha.

Odpovědět AXA? (Janina , 23.11.2009 09:53)

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, myslíte že je dobrý nápad nechat udělat povinné ručení u AXA? Mám ji u Generali ale AXA vychází levněji. Prosím o Váš nátor děkuji. Případně jste u AXY někdo? Chtěla bych vypovědět Generali a přes net pojistit U AXA..Díky Janina

Odpovědět Re: AXA? (Gesťa , 24.11.2009 12:10)

POV u AXy mám, sazby mají dle výkonu motoru a ne podle obsahu. Jednání bylo vstřícné. Navíc mají dost dobře propracovaný systém asistenčních služeb, navíc ke smlouvě obdržíte Hlep box. Mrkněte na http://www.axa.cz/DesktopDefault.aspx?tabid=692&chosenMenuItem=405 Já jsem s nimi spokojený. Bonusy přebírají od všech pojišťoven ve výši, kterou Vám potvrdí. Šel bych do toho znovu.

Odpovědět To je špatné, mělo by být podle Alianz. (Řidič , 25.11.2009 07:23)

Dobré pojištění povinného ručení a havarijního pojištění zavedla Alianz a jiné další 2 pojišťovny. Toto pojištění je běžné u všech pojišťoven směr na západ od nás. Výše pojištění se odvíjí od toho ze které jste oblasti a v jakém věku. Vše vychází ze statistik nehodovosti, které si soukromé pojišťovny pěkně vedou. Proto v oblasti, kde je nejvíce havárií a jsou způsobeny místními řidiči je vyšší pojistné a naopak, kde je nejmenší nehodovost je nejmenší pojistné. Další zaběhnutou věcí již běžně u nás je systém malusů a bonusů. To znamená, ten kdo bourá častěji, tak se mu rychle zvedá výše placení pojistného, ten kdo jezdí bez nehod dostává slevy. Proto během 2 let může i malý řidič z rizikové oblasti platit méně než bourající důchodce z nízkorizikové oblasti. Dále se výše pojištění odvíjí od věku. Dle statistik nejvíce nehod a ty nejtěžší způsobují řidiči ve věku do 30 let a proto platí vyšší pojištění. Nejméně nehod a ty nejlehčí mají naopak lidé nad 60 let a proto platí nižší pojištění. Chce to, aby tento systém obvyklý na západě přebraly u nás všechny pojišťovny a nejen ty 3,

Odpovědět Re: To je špatné, mělo by být podle Alianz. (Gesťa , 25.11.2009 18:50)

Každý si hájí to své. V tom máte pravdu. Mnohdy, ale u pojištění POV nebo HAV nejde jen o to kolik platím, jaký budu mít bonus, co se dděje za "dveřmi" (ostatně ne vše co je ze "západu" je skvělé. Je potřeba zjisti jaké je plnění v případě havárie nebo škody na vozidle, ať už mom vlastním nebo na cizím, které bylo způsobeno mnou nebo mým vozidlem. Kde jsou nejbližší servisy či opravny, se kterými moje pojišťovna spolupracuje a proplácí škody bez problémů. Nikdo asi nechce zaplatit za případnou oopravu a sojišťovnou se dalších x měsíců handrkovat o to kolik mi vlastně ze škody uhradí.

Odpovědět Zmena pojistovny se zmenou vlastnika (Libor driver , 10.11.2009 21:30)

Dobry vecer,chtel bych se vas zeptat jak je to se zmenou v pripade zmeny vlastnika vozidla.Pripadne jak bych mel v tomhle pripade postupovat pri zmene.Dekuji za odpovedi.S pozdravem Libor Cadek

Odpovědět Navyseni castky za povinne ruceni a neoznameni to vcas zakaznikovi (Brabcova , 4.11.2009 10:36)

Stalo se vam taky, ze ČPP pojistovna zvysi vysi pojistneho, posle vam slozenku s vyssi castkou cca 3 tydny pred pojistnym obdobim /ale v samotnem dopise uvede datum asi o 2,5 mesice drivejsi/. Nam se to ted stalo.Nebolo to doporuceni,obalce nebyla znamka (jak to delaji vetsi spolecnosti).Nevim, jestli jde potom dopatrat skutecny datum odeslani obalky.Kazdopadne kdyz jsem chtela zmenit pojistovnu, tak mi operatorka rekla, ze to uz letos nejde, ze musi se dodrzet 6tyd. lhuta. Jen bych chtela vedet, jestli nekdo se s tim setkal, a jestli CPP to uznala.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama