Diskuze k tématu
Zase dražší dálniční známky
Dnes vláda schválila zdražení dálničních známek. Roční bude stát 1200 Kč, měsíční 350 Kč. A týdenní kupon bude desetidenní a bude stát 250 Kč. Vláda to zdůvodňuje výstavbou dálnic. Věříte tomu, že všechny peníze z mýtného a z kuponů se vrací zpět do silnic a dálnic?
Odpovědět DÁLNIČNÍ ZNÁMKY, MÝTNÉ z BRAN atd. (nick07 , 22.9.2010 12:14)
Jen bohatá Česká republika si podle Šimonovského a jeho kamarádů může dovolit nesmyslné brány na vybírání mýtného. I odborníci z Německa nám radili lepší variantu (tu teď budeme muset dodělat) a tou je satelitní sledování. Samozřejmě i přesné účtování. Ať kamion jede po okresní silnici - mýto ho nemine a možná i pokuta. Známky, viněty a jiné hlouposti by také zanikly okamžitě. Satelit měří ve dne v noci a to každého. Toto je ukázka velkého bratra z té pozitivní stránky. Něco jako utlumení Kapsche a potřebné potrestání Šimonovského se ani neuvažuje. Jedná se o škodu velkého rozsahu. O ztrátu v miliardách.
Odpovědět Roční dálniční známka (Alena , 23.5.2010 17:18)
Poněkud nechápu, proč se nevydávají dálniční známky na půl roku! Podle mě více lidí používá auto na občasnou jízdu na chatu, chalupu nebo za známými. Jezdí od jara do podzimu.V zimě si auto "uloží" neriskují havárii na namrzlé vozovce a zároveň nemusí kupovat zimní pneumatiky. Pořídit si však musíme dálniční známku roční! Měsíční se přece nevyplatí! A to jezdíme převážně pouze o víkendech. Není to dost nespravedlivé!? Proč by se tiskly půlroční dáln. známky-přece by se to státu nevyplatilo! A že platí roční dáln.známka již v prosinci a nebo do ledna příštího roku? To je nám k ničemu-v tyto měsíce nejezdíme!
Odpovědět Dálniční známka-dálnice (Robin , 17.2.2010 06:56)
Vážení,to že platíme dálniční známku zase vyšší cenu,je výsledek hospodaření někoho,kdo absolutně není schopen myslet,jen se podívejte někdy do poslanecké sněmovny přes tv záznamy a tam jasně vidíte,že se řeší jen že jeden řekne A a druhý B,nebo jen vzájemné napadání těchto ješitů... Ale k věci,abych nebyl jako poslanci,dle mého názoru,to bude stále horší a horší,protože obrovské finance odčerpají firmy,které silnice vytvářejí a silnice jsou stejně nekvalitně zpracovány a to vidíte i sami na konkrétních místech.Nevím proč,když to řeknu laicky,nezůstala tato činnost dopravnímu podniku a správě silnic a hlavně- pod státní institucí kde budou tvořit jen nové silnice,dálnice a obslužné komunikace a jejich opravy,kde státní odbor dopravy bude vlastnit odborníky,stroje a st.materiál,který bude za daleko jinou cenu.Hlavně je třeba důsledné kontroly hospodaření,protože jsou to finance nás všech a oni musí konečně pochopit,že jsou naši zaměstnanci.
Odpovědět co nezdraží (santa klaus , 14.2.2010 14:53)
Když budete dávat otázky co se nezdraží budete bez práce.
Odpovědět proč zdražovat silniční známky (sumak4@seznam.cz , 28.1.2010 14:53)
Proč se staví nové a nové silnice když není na opravu těch starých?Peníze se rozkradou a pak se musí zdražovat.
Odpovědět dálniční známky (Pavla , 5.1.2010 12:08)
Nelíbí se mi časové rozložení dálničních známek. Po dálnici jezdím výjimečně několikrát za rok a vždy si musím koupit týdenní známku. Ve finále se mi vyplatí koupit celoroční a zaplatím totéž, co ten kdo jezdí po dálnici denně. Dál jsem ještě nerozchodila, že když jsme byli nuceni v průběhu roku naše poruchové v auto fyzicky zlikvidovat a pořídit si jiné, museli jsme si na další auto opět koupit celoroční známku, takže jsme zaplatili vlastně 2 známky na rok a využili jsme minimum. To mi přije už opravdu úchylné. Při prodeji to chápu, ale při likvidaci mi to hlava nebere. Ale co u nás má jasnou a srozumitelnou logiku?... O kvalitě dálnic se bavit nebudu, kdo po nich jezdí, ví své.
Odpovědět nazor na poplatky ze silnic a dalnic (davtas , 22.12.2009 15:13)
unas se vybiraji poplatky čim dal višši a kvalita dalnic je katastrofalni.viz. d1 jezdim po ni pravidelne počtem aut ktera púoni projedou už neodpovyda tak 20 let jet vetšinu cesty ve dvou pruzich je na povazenou stači jedna mala nehoda a je obrovsky problem mnoha kylometrove kolony a na mnoho hodin stat v kolone a zato mam platit čim dal věči penize zato že z zeleznou pravydelnosti zustaveme uvězněni v autě .Přatele přide vam to normalni platit za věci ktere nefunguji sai tak jako cely stat proc ho mame s donucenim dotovat kdyš zajem polityku neni dat věci do pořadku ale stale je udrzovat v chaosu to aby mohly dal vyžirat tento stat jako cizopasnik svoji obět.Proč maji mit statni uřednici vubec nejake vyhody kde berou tu drzost,dovolene navic rekreace rehabilitace a dalši običejny člověk nema narok nanic než pracovat kdyš ma štesti a sežene praci tak si vyděla tak 9000 az 13000 korun to konkretne na valasku a stoho ma sponzorovat jeste stat v lajdačeni a v korubci škod že se nada vyměnit vladni zrizeni tak jako špatny nahradni dil v autě.Tento stat je doslova založen na birokraciji ja sem mnoho led chval skot a jak se tento stat vyvyjel tak mně přibyvalo dukumentu čim dal vyc az na tolik az mne to natolik naštvalo že sem se nato vykašlal a na poli sem začal dělat biomasu na brikety aby pole nezustalo ladem ,brikety dnes vyrabim pro vlastni pořebu vychazi to na docela zjimave penize toto ekolgicke vytapěni takž mužu vlastně statu poděkovat neby jeho tak dodnes netopim tak levne a zase bych podporoval tak špatny podnik jako je naš stat bohužel.
Odpovědět Re: nazor na poplatky ze silnic a dalnic (A.Beneš , 22.12.2009 17:51)
No, jestli někdo hospodaří tak špatně, jako autor příspěvku píše (se spoustou hrubých chyb), pak se nedivme, že to nakonec vypadá tak, že si musíme stěžovat. Ale pozor, za slovem "stát" se skrývají vždycky jen lidé, takže stále platí, že už máme, co jsme chtěli. Ještě že autor neprodává biomasu dál, ale jen pro vlastní potřebu. Jinak bych nedoporučil kupovat ji od něj ani největšímu nepříteli.
Odpovědět Re: Re: nazor na poplatky ze silnic a dalnic (Robin , 17.2.2010 07:10)
Dobrý den pane Beneš,je sice pravda co píšete o chybách toho pána,ale když je někdo rozčílený tak jako asi dotyčný a to jsme všichni,tak pravopis jde stranou.Buďte tolerantní pro písemné podání,ale sám už nepíšete k věci a tématu a to je horší. A věřte,že silnici vytváří i lidé kteří nejsou ing.aj.jen musí mít zkušenosti a být jak se říká fachmani.
Odpovědět Dálniční známky (Fanda , 8.12.2009 18:40)
Stav zpoplatněných dálnic a silnic je mnohde špatný a za tohoto stavu, je zdražení dálničních známek nemravné. Ti co o tom rozhodují, by se měli zaměřit na cenu dálnic,aby nebyly dražší než v okolních zemích. To by však přišli o mnohamilionové úplatky od těch co dálnice staví.
Odpovědět Ber kde ber ... (Fotr , 10.11.2009 15:27)
Ani náhodou nevěřím, že vybrané poplatky skončí jako kvalitní vozovky pod koly aut!!! Chtěl bych zveřejnit kolik % bude sloužit zmíněnému ůčelu než finance "projdou" birokratickým aparátem správy atd.!!! Běžná firma vedená takovým způsobem jak to skoro dvě desetiletí dělá naše vláda by po prvním Q. prvního roku padla, jenže občané tohoto státu jsou "zaměstnanci" kteří jsou nuceni vládu finančně podporovat tedy doplácet na její neschopnost! Podvody všeho druhu naši poslanci jmenovaní v tisku a TV zvládají bravůrně a soudy je neohrozí ... podle mě je to hnus žít v takovém státě. Navíc dnes už není ani kam zdrhnout ... jsem gadžo a do Kanady nemohu! Celý život jsem jako dělník poctivě pracoval a když mám jako důchodce s podlomeným zdravím strávit pár let důstojného stáří okrádá mě beztrestně každý od koho něco potřebuji ať jsou to léky nebo potraviny. Jak mám chápat průměrný plat 25 tisíc Kč z pohledu důchodce který s obtížemi splácí nájem novodobým zbohatlíkům,když někdo má 500.000,- Kč měsíčně, (jak takový člověk asi přispěje na výstavbu silnic a dálnic)"je něco schnilého ve státě Českém"!!! I taková ryba hnije od hlavy!
Odpovědět Dálniční známky (BEZA , 26.10.2009 23:09)
když se stavěj předražené dálnice tak se není čemu divit. Vládě to je jedno ta poplatky neplatí.
Odpovědět Ne (TěPic , 26.10.2009 14:20)
Tak to si rozhodně nemyslím. To by ty dálnice vypadaly jinak, ne?
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí