Diskuze k tématu
Jak jste spokojeni s ČSSZ?
Česká správa sociálního zabezpečení je největší a zcela výjimečnou finančně správní institucí státní správy ČR. Spravuje věci téměř 8 milionů pojištěnců, ale ne vždy se její služby setkají s povděkem. Podělte se o své zkušenosti, na co si dát pozor?
Odpovědět neochota,lhostejnost ,drzost je cely novy zreformovany system (Jaroslav Toncar , 18.7.2011 14:17)
....V roce 1963 jsem sel do uceni(automechanik) a v roce 1966 jsem zacal platit do düchodu....V roce 1987(po jednom roku vezeni 1984-85 na Borech)jsem utekl do Nemecka,kde jsem dodnes....V lednu 2011 jsem pozadal o cesky duchod(jsem porad Cech s ceskym pasem) = za obdobi 1963 az 1987 podzim(9 let v II.kategorii)mi tato reforma priznala 238 Euro ----- chci se vratit zpet,ale kdyz nemam ani na najem s mou zenou,premyslim, ze si vezmem nemecke papiry.Tady mam za 17,5 roku 350 Euro a socialni podpory - kam se obratim...I kdyz mame v Cechach 3 deti(ktere dnes plati dane pro ty podvodniky co v Cechach vladnou)a 4 vnoucata,muzeme je dal navstevovat nebo oni nas....AT SI V TOM BORDELU ZIJE KDO CHCE - HORSI, JAK ZA KOMUNISMU......
Odpovědět Žádost o vysvětleni (ŠTASTNÝ JIŘÍ , 14.8.2010 20:51)
Byl jsem minulý týden na návštěvě u svého přítele který bydlí v kamenne ulici v mostě chanov!Bydlí tam pár lidí důchodců a těch kteří byli vyhozeni pro neplacení nájmu!Bydlí tam jisty pan Kovač, to co on tam předvádí je opravdu až trapné, chodí po arealu a nadává opilý na ostatní že jsou žebráci a on je pán že jeho žena bere měsíčně pečovatelské 8OOOkč a on ještě podporu a na synovce kterého vychovává bere další peníze!Jak je možné že oni dostávají tkaové peníze já mám starou nemocnou matku imobilní a nemůžu od Vás dostat ani korunu bere pouze ten důchod.A tento Kovač denně je opily ona kouří a chlapec si dovolí koupit boty za 6000Kč. Jaká je to spravedlnost když on si dovolí propít denně 500kč s kamarády já musím šetřit každou korunu abych měl na leky pro matku!Nejsem rasista ale asi je pravda že romové mají tady větší práva než-li my!Je to ostuda že se o to nezajímají žádné socialní ani důchodové instituce!!!Ještě k tomu ten pán opilý že sotva stojí na nohou mává tisícemy jako já s novinami když si je chci přečíst! vímže je to zbytečné něco takového psát! ale doufám že spravedlnost je ještě v tomto státu!!
Odpovědět Dřiv do důchodu (skoba , 14.6.2010 14:46)
Zdravím apřeji hezky den.Má žena odešla do předčasného star důchodu.Chtěl bych se zeptat jaké vyplyvají podmíny kdyby si chtěla přivydělat v důchodů starob.Děkuji spozdravem Sroka.
Odpovědět ČID (Marie , 8.4.2010 19:55)
V roce 2002 mi byl přiznám ČID ve vyši 50 bodů do roku 00 00 na Sjůgrenuv syndrom a revm.artritidu.Po přestěhovaní v r.2005 mi posudkova změnila diagnosu na pateř,ktera mi vynesla 35%.Nyní jsem po operaci páteře a zdělila mi, že se po operaci páteře plné důchdy nedávají a zřejmě příjdu i o ČID.Jsem o fr.holích a mé výhledy dle neurochirurgů jsou špatné.O změně diagnosy se rorhodla o své vlastní vůli s tím,že je to zkráka její rozhodnutí Mám 2,3/4 roku před starobním důchodem.A to vše po odpracováním 30 let.Hraje zde role 3/4 roku před předčastným důchdem.Co bude v meziobdobí nikoho nezajímá. Je v zájmu státu,aby tito lidé byli zlikvidováni dříve než jim dohoří svíčka.Je to opravdu špinavá polika.Marie
Odpovědět cílená likvidace invalidů (haskova , 26.3.2010 09:44)
Stát už neví kde ušetřit, tak prostě ,likviduje invalidní důchodce. Dnes mi snížili stupeň invalidity, neboť se mé potíže nevejdou do tabulky, kterou vytvořil kdosi, kdo neví co je trpět bolestmi, překonávat denodenně překážky v běžném životě, které zdravý člověk nemůže pochopit.Díky snížení důchodu si již nebudu moci dovolit ten luxus, abych si 1x za měsíc zmírnila potíže masáží, budu se muset uskrovnit i v jiných věcech a když nevyjdu, tak holt budu mít smůlu.Co naplat, jsme vydáni napospas lidem, které nezajímáme.
Odpovědět inv.duchodce (monika bb , 25.3.2010 22:50)
to je jedna banda dobre platenich kavičkaru.by mne zaujimalo kdo ich kontroluje akam sa na ne da stežovat.
Odpovědět Zadarmo jsou drazí. (Fario , 26.2.2010 14:21)
Něco jako naše vláda parlament a justice.Vydat nějaké potvrzení je pro ně problém.Hlavně že sypou miliardy nemakačenkům ,kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou a jen a jen plodí další nemakačenka ajsou strašně diskriminovaní ale v jiné zemi by se tak dobře neměli jako v tomto Absurdistánu.
Odpovědět Předčasný odchod do důchodu (Zdenka , 7.2.2010 17:03)
Dobrý den,jsem již 10 měsíců nezaměstnaná,je mi 50 let,nikdo mne nechce zaměstnat pro svůj věk.¨Všude chtějí pouze mladé a hezké.Mohu tedy již v tomto věku žádat o důchod a kolik asi Kč bych dostala.Děkuji za odpověď.
Odpovědět Re: Předčasný odchod do důchodu (dada , 26.11.2010 10:29)
Já jsem 55 letá , také jsem nemohla sehnat práci tak jsem šla do důchodů předčasného.Ještě si přivydělávám na živnost , ale pozor můžete jen 56 tis.za rok.V prosinci 2011 už mám nárok na normální důchod , pak si nechám přepočítat důchod.
Odpovědět Stát se mstí (Kudlanka , 16.1.2010 11:32)
Český stát se mstí na invalidních důchodcích, protože ví, že tito lidé už namají prostředky a sílu se bránit. Ryba smrdí od hlavy.
Odpovědět vrácení SP 2007 (AHA , 11.1.2010 11:26)
Dostala jsem od svého šéfa za úkol zjistit informace o možnosti vrácení SP 26% za 1-6/2007. Pojistné, které jsme jako firma zaplatili činilo cca 600.000,-, v případě, že bychom soud vyhráli asi bychom stejně něco zaplatili právnímu zástupci nebo firmě, krerá chystá tzv. hromadnou žalobu, ale podstatné je, že bychom museli podat dodatečné daňové přiznání za rok 2007 a dodanili 24% DPPO +¨penále asi 17,5% ročně, kdyby soud skončil už např. v září letošního roku, bylo by to 2,5 roku(plus penále z nezaplacených zvýšených záloh v násleujícím roce. 600.000-DPPO 144.000-penále 2,5 roku 262500=193500 teď už to vypadá jinak, jestli to stojí zato se soudit, navíc zatím není jisté, jestli firmy, které zaplatili pojistné za 1.pol.2007 vyhrají soud jako Ježek Software, který pojistné nezaplatil a nejspíš díky tomu soud vyhrál.
Odpovědět péče oosobu blízkou (marcela , 9.1.2010 14:56)
starám se od narození o postiženého syna postižení je těžké odpracovala jsem 25 let od roku 1996 jsem se synem doma je mu 27 let já mám do důchodu 2 roky bude se brát ohled na péči ?
Odpovědět ID (Ivan , 7.1.2010 19:07)
Dostal jsem plný ID ale už jsou to3 měsíce, co čekám na peníze. Slibují, že to doplatí zpětně, , ale kdy, to už nedokáží zodpovědět :-)