Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Důvěřujete nově vznikající koalici, že se jí podaří prosadit potřebné reformy?

Již brzy by měla vzniknout nová vláda a lídři koaličních stran slibují zásadní změny. Věříte jim to?

Odpovědět Odvody (Marek , 17.2.2011 00:44)

Důvěřoval jsem, ale už jsem na pochybách. Když už i pravicová vláda, hledá chybějící peníze u živnostníků, kteří nikdy po státu nic nechtěli a nic ho nestojí, je to už na pováženou. Máme mít stejné podmínky, jako zaměstnanci odvádět stejné pojištění, přitom nemáme mít žádnou podporu, ručit celým svým majetkem a nést veškerá rizika podnikání. při krachu firmy nám nikdo neplatí odstupné, nikdo nám neproplatí dovolenou, nikdo nám nedá nic, jen banka sebere všechno. Výrobní prostředky jsme si museli pořídit za vlastní peníze, na rozdíl třeba od doktorů, kteří dostali vzdělání od státu zadarmo a berou to jako samozřejmost. Na začátku byly nějaké pravidla, člověk to zvážil, zařídil se podle toho, udělal si kalkulaci, stanovil ceny, nabral úvěry, to vše s výhledem, že se jednou bude mít líp. Ale ty pravidla se pořád mění, zhoršují a zjistil jsem, že jsem tomu obětoval život, nic nemám a nikdy mít nebudu. Živnostníci jsou líčeni jako zloději, kteří nic nepřiznávají, každého okrádají, asi proto, aby se jich někomu nezželelo. Státu jsem odvedl za 15 let podnikání na daních z příjmu a pojistění miliony a sám je nemám. Nikdy jsem neměl nové auto a bydlím v rozpadajícím paneláku. Něco je špatně. No, ale doktoři potřebovali přidat, tak se to někde vzít musí.

Odpovědět Reformy (FKus , 23.10.2010 20:43)

Já se nemohu vymezovat proti žádným reformám, protože o žádných nevím, tedy s vyjímkou jakési důchodové reformy. Vláda udělala pouze několik kroků, s některými tedy já nesouhlasím, jako např. změna podmínek v již uzavřených smlouvách stavebního spoření nebo, a díky bohu, mě se to netýká, snížení podpor v nezaměstnanosti, pokud někdo rozváže pracovní smlouvu sám. Přeci kždy si, pokud pracuje, platí příspěvek na podporu zaměstnanosti, takže to není žádný dar státu. A další kiksy by se jistě našly. Přitom tato opatření jsou v podstatě bezvýznamná a do státního rozpočtu přinesou jen drobné, ale ztráta důvěry vlády a vůbec Českého státu je důležitější. Víme přeci, jak dopadli občané, kteří spořili na penzi za 1. republiky nebo co se stalo s jejich úsporami po měnové reformě v 50. letech či po roce "89". Stát musí být zejména slušný a spolehlivý. A ať mě také někdo vysvětlí, jak nové penzijní fondy zhodnotí lépe naše peníze bez zvýšené míry rizika. To je přeci proti ekonomickým zákonům. Nic proti tomu, ale nařídit to zákonem.... Konzervativní politik musí být proti, neboť každý má právo se svými prostředky nakládat podle svého a je zodpovědný za své zajištění ve stáří.

Odpovědět podaří proč ne? (Jenda , 10.8.2010 21:16)

nic nemůže prosazení reforem zabránit jen ty reformy samy, jak budou vypadat a to bude katastrofa. Zaplatíme to všichni bohatí i chudí. Julínek mi stačil a dodnes se od něj nedistancovali. To nejsou pak reformy, ale snaha nahradit špatně fungující systém systémem nefungujícím nebo vůbec žádným. To se to potom krade - legálně a ve velkém.

Odpovědět K tématu (Petr , 21.7.2010 18:19)

Bos bos dicitur terris ubicumgue vedetur!!

Odpovědět nemohu věřit (Jirka , 20.7.2010 19:17)

Nemohu věřit lidem, kteří ve vládě nebo v parlamentu sedí již několik voleb a nic neudělali. Nyní se holedbají, jak to všechno změní na úkor těch nejchudších. Přitom za minulá období neudělali pro dobro republiky nic. Viz Kalousek, který vlastně zavinil prohloubení dluhu veřejných financí

Odpovědět Re: nemohu věřit (Karel , 21.7.2010 12:01)

Plně souhlasím, určitou korekci mohou přinést VV, zvláště když je TOP podpoří - pak bude ODS v menšině.

Odpovědět Jedinou vládu, kterou jsem ochoten uznat..... (Richard , 4.7.2010 15:33)

Jedinou vládu, kterou jsem ochoten uznat a jít jí opět zvolit je ta, která za prvé zruší Senát a tím i vyžírky v ní, zruší možnost státního úředníka pobírat prebendy z polostátních akciových firem v jejichž dozorčích radách dřepí.Důsledně kontrolovat vazby mezi státními zakázkami a státními úředníky všeho druhu.Zrušit nemorální a vysoké výslužné pro státní úředníky a snížit platy a výdaje Parlamentu.Po těchto opatřeních, které by byli provedeny, lze mluvit o vládě, která to myslí a dělá vše pro blaho ČR.Až tento nereálný sen se stane skutečností, pak půjdu k volbám a zvolím tyto lidi.

Odpovědět Re: Jedinou vládu, kterou jsem ochoten uznat..... (Jahhy , 15.7.2010 10:42)

S něčím s vámi souhlasím, ale určitě bych nerušil senát. Je to záchranná brzda před nástupem vlády jedné strany, což v našem případě je KSČSSD. A platy poslanců? Ty nejsou nijak závratné, naopak bych jim platy zvýšil aby je nelákalo krást a nechat se uplácet, ale snížil bych jim imunitu, která se nyní vztahuje na každou prkotinu.

Odpovědět Re: Jedinou vládu, kterou jsem ochoten uznat..... (sornas , 8.7.2010 11:18)

Vážený kolego, mám tomu rozumět tak, že nejdříve vláda musí zrušit senát, podusí úředníky, zprůhlední zakázky a přivře kohoutek parlamentu a potom ji teprve zvolíte? :-)) a jak to asi všechno ta vláda udělá, když se musí NEJDŘÍV zvolit a pak něco dělat? Já si naopak myslím, že to, co jsem zatím slyšel o K9 a o tom co probrali a jak se dohodli, jsem nezažil u žádné předchozí garnitury. Je to jasné, srozumitelné a konkrétní. Jistě, mohu s lecčíms nesouhlasit, ale to je o něčem jiném. Jestli se jim podaří jen polovina toho, co slibovali, bude to nejúspěšnější vláda od vzniku ČR.

Odpovědět chce to čas (mííla , 22.6.2010 17:20)

No prozatím jsem nějak nostalgická, jsou to až moc velké sliby a i to chování mi nějak nesedí, že by se někdo ze dne na den mohl proměnit v někoho jiného je nesmyslitelné, ale čas ukáže a přeji si abych se mýlila, ale i přesto se bojím budoucnosti, myslím si, že to neustojím finančně.

Odpovědět Ani náhodou (Karel , 22.6.2010 14:56)

Teď jsou plni úsměvů,elánu a proklamací ja se vším neřádstvem zametou.Pak se zase pohádají a převlečení "černoprdelníci" (TOP9),kteří byli vždycky šedou eminencí v kterékoli vládě,zase budo mít navrch.VV,kterým lidé dali hlasy v domění,že zastanou práci hlídačů,se nakonec svezou za penězi s ostatními.Chtěl bych být špatným prorokem

Odpovědět Re: Ani náhodou (Dexter , 24.6.2010 22:23)

Nejsi špatný prorok ani prorok. Nestane se nic zásadního. Budou krást jako ti před nima, nic víc nic míň. Zapomeňme na to, že vymyslí něco převratného, nevymslí. Dívali se na stejné seriály jako Paroubek, poslouchali stejné projevy, měli stejné učitele, stejné sousedy, asi trochu jinak reagují, ale pořád jsou to reakce, ne myšlení, budou krást, protože to je jediné čemu rozumí. Nic víc nic míň. Prostě žádné italské překvápko ----)).

Odpovědět Nemají peníze na reformy. (Hana , 22.6.2010 13:15)

Znám všechny, kteří jednají o nové koalici. Škoda, že si hrají jen na vlastním písečku a nevidí, kolik práce jich čeká. Určitě by jednali prozíravěji.

Odpovědět Ano, věřím jim (Jaňulka , 21.6.2010 15:44)

Myslím, že konečně po několika letech má tato vláda šanci udělat potřebné změny. Jsem ráda, že v letošních volbách došlo k prolomení jakého stereotypu a ukázalo se, že máme možnost politiku ovlivnit!

Odpovědět Re: Ano, věřím jim (Dexter , 24.6.2010 22:26)

Stereotyp se určitě prolomil, žena za pultem dostane novou zástěru ---) bo Alcapone se na to už nemohl dívat. Divadýlko pro obyčejné lidi, ale ti věřící se mají prostě o chlup lépe, tedy pokud spínají ruce k nebi --).

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

zavřít Přihlášení

Reklama