Diskuze k tématu
Zrušení daňových výhod u hypoték, líbí se vám?
Ministr financí Miroslav Kalousek chce zrušit daňové výhody kromě úvěrů ze stavebního spoření také u hypoték. Co říkáte tomuto kroku? Znamenalo by to pro vás snížení dostupnosti bydlení nebo si myslíte, že tento krok nebude mít velký vliv na rozhodování při pořizování vlastního bydlení?
Odpovědět komedie (Pan tau , 27.12.2011 20:47)
koukám že u Kalousků asi nikdo hypotéku nemá co (-:, Kalouskovi je u zadku komu ty peníze vezme, prostě potřebujou zaplácat díru po nějaké rozkrádačce tak to prostě zrovna odnesou lidi co chtěj bydlet noo
Odpovědět Proč? (Lenka , 15.11.2011 11:54)
Když jsme uzavírali smlouvu o úvěru, tak jsme počítali s tím, že si o úroky z úvěru snížíme daňový základ a taky se státní podporou 4500,-Kč. To co stát vymýšlí dnes je hrůza a děs. Než jsme do toho šli (úvěr ze stavebního spoření) - pečlivě jsme počítali, jestli buem mít na splátky. Je nám přes 40 let a splácet budem až do důchodu. Ale... budeme na to mít. Neskončí naše rodina pod mostem?
Odpovědět Zrušit (Miro , 1.11.2011 15:02)
ZRUŠIT! Když Kalousek chce pro všechny rovné podmínky (myslí tím i sebe?) a zrušit všechny daňové výhody (vč. stravenek apod.), aby nebyly zvýhodněny některé skupiny lidí před ostatními, tak ať zruší OPRAVDU VŠECHNY daňové výhody. ALE NE ZPĚTNĚ!!!
Odpovědět zrušení příspěvku (jiří , 2.8.2011 10:43)
No,mám dívný pocit když čtu názory lidí co jsou pro zrušení daň.výhod...... Můj názor je ten,že lidi,kteří využívají odpočty úroků stejně živí náš stát odvodem daní a nejsou to malé peníze,protože hypotéku nedostane člověk s nízkým příjmem . Úspory ve státním rozpočtu bych asi hledal v daleko přísnějším vybíráním daní,kontrol podnikatelů, zisků bank(kapitola sama pro sebe) a v neposlední řadě lidí,kteří jsou na pracáku a pracují na černo.... No a když si vezmu příklad že z hypotéky např. 1500000kč na 30 let zaplatíme navíc 1400000kč,kde jsou tyto peníze? To už jsou částky k zamyšlení!!! Nepočítám další statisíce nacpaným pojišťovnám... Opravdu si myslím,že částky z vrátky daně jsou v tomto pohledu mizivé....Jiří
Odpovědět Re: zrušení příspěvku (Hana , 18.10.2011 14:44)
Jiří má pravdu, rušení daňové výhody u hypoték by na snížení dostupnosti vlastního bydlení mělo velký vliv, řada lidí by na bydlení vůbec nedosáhla. Pro mladou rodinu s dětmi, která byť i na hypotéku dosáhla, by zrušení této výhody mohlo být i likvidační. Pokud je někdo zodpovědný a o vlastní bydlení se postará s tím, že bude 20 - 30 let platit obrovské splátky a nebo se na vlastní bydlení stavebním spořením snaží získat prostředky, neměl by za to být trestán. Ovšem pokud stavební spoření na bydlení skutečně použije, na dovolené a jiné využití stavebka by státní příspěvek vyplacen být neměl. Mít vlastní střechu nad hlavou žádným přapychem není, mělo by to být spíše samozzřejmostí. Ani daňové úlevy toho moc neřeší, každá hypotéka je příslušné bance více než slušně přeplacena.Všichni, co tu křičíte "zrušit!" se zamyslete nad tím,jestli 1000x více peněz neodtéká různými tunely. To nikomu nevadí? Já hypotéku nemám, ale dovedu si představit jakou zátěž představuje. Prosím, alespoň do výše cca 300 tis. daňovou úlevu těm zodpovědným ponechat! Hana
Odpovědět Neni co řešit! (Luboš vetly , 19.7.2011 13:53)
Zrušit podporu jak u stavebniho spořeni,tak u hypotek.Nechapu o čem se diskutuje!Zavest školné ale,né odložené,je to ta největši blbost,co jsem kdy slyšel.
Odpovědět zrušit ( 21.6.2011 12:30)
zrušit
Odpovědět Velmi zajímavý web o hypotékách (unicorn , 11.6.2011 15:20)
Ahoj narazil jsem na tento web a myslím že je velmi zajímavý. Všem doporučuji se na něj podívat. Jsou tu rozsáhlé možnosti jak dosáhnout financování své vybrané nemovitosti. www.vexl-finance.cz
Odpovědět zrušit (I. , 3.5.2011 10:47)
Sama mám sice hypotéku i stavebka, nicméně myslím, že pokud úlevami přispívá stát jen některým, není to správné, takže zrušit podporu jak stavebka, tak hypoték.
Odpovědět Hypotéky (Danculka , 8.3.2011 12:16)
Nesouhlasím se zrušením daňového zvýhodnění u hypoték, je to nespravidlivé...
Odpovědět Zrušit daňové výhody může jen poslanec který má hypotéku splacenou a to jsou všichni - mají je jen na 2 roky (tom , 18.2.2011 00:27)
když to zruší tak jen proto, že to poslanci nepotřebují
Odpovědět Zrušení všeho (Karel , 7.2.2011 15:31)
Nechápu, proč by běžný daňový popaltník měl přispívat někomu, kdo si chce pořídit bydlení. Když chce šetřit, tak ať šetří, ale proč by mu měl přispívat stát prostřednictvím vybraných daní??? Stejně si pak spousta lidí peníze vybere a jede na dovolenou či pořídí zcela něco jiného než bydlení. Zrušit vše.
Odpovědět Re: Zrušení všeho (Bufis , 3.5.2011 14:02)
Jasně, zastávám stejný názor jako vy, zrušil bych všechny úlevy na daně, ale ne jen pro fyzické osoby, ale hlavně pro firmy a podnikatele. To by se teprve ušetřilo. Proč si můžou podnikatelé koupit místo odvodu daní třeba auta? Lidé taky chtěji žít a bydlet, tak jako podnikatel podnikat a jezdit autem, ne?
Odpovědět Hypotéky (Dančulka , 11.1.2011 15:57)
Myslím, že by se daňové výhody u hypoték rušit neměly. Připadá mi to nesprvedlivé.