Diskuze k tématu
Navrhované vládní škrty - který vám vadí nejvíc?
Ministr financí Miroslav Kalousek vytrvale připravuje razantní škrty napříč celým rozpočtem. Který ze škrtů vám vadí nejvíce?
Odpovědět DPH (Tony , 22.1.2012 18:09)
Ignorantské zvyšování DPH, Sýček z Bechyně nakonec opět nedokáže vybrat, to co by měl, jen hodí úsměvnou tvář na MMF a grimasu na občana, z kterého stáhne poslední trenýrky. Já říkám, to co dělá Kalousek by filmový italský účetní Fantoci zvládl líp.
Odpovědět Prohlédněme.... (Milča , 17.12.2011 22:28)
Kolik z nás nevidí a je slepých ??? Žijeme v bezprávním státě, ve státě co nemá rád své lidi, přihlížíme beztrestnému rozkrádání a tunelování a pokryteckému výsměchu vládních činitelů mám obyčejným lidem. Mají nás za spodinu a zapomínají, že právě jsme to my, kdo je živý ... Doufám jen ,že příjde doba , kdy všichni tito mocní v čele státu dojdou své odplaty a stanou před soudem za rozkradení státu a budou po právu odsouzeni- doživotně, počínaje Havlem a Klausem.
Odpovědět Re: Prohlédněme.... (gest , 19.12.2011 07:46)
no ty ses ale pekna krava...
Odpovědět Čtěte! (Vaclav , 8.8.2011 08:38)
Doufám, že každý z nás si uvědomuje, že není možné v dnešní ekonomické situaci chovat se tak, jako před hospodářskou krizí. Proto ač se lidé zlobí na vládu, že prosazuje další škrty, si myslím, že je to bohužel jediná cesta, kterou se může česká ekonomika vydat. Dnes platíme na úrocích ze státního dluhu miliardy korun. Nebylo by lepší, kdyby za 5 let jsme byli věřitelský stát, který tyto prostředky inkasuje?
Odpovědět Re: Čtěte! Jediná cesta ?????? To snad NEMYSLÍTE VÁŽNĚ !!!!! (rover , 12.11.2011 19:16)
Jedna strana mince: sociální stát a sociální výdaje (vždy je co zlepšovat). Druhá strana mince: liberalistický a prokapitalistický stát (vždy je možné aby stát něco ze zaměstnanců vytáhl či na nich ušetřil ušetřil , a ušetřené finance přesměroval jinam ...). PROČ SI MYSLÍTE, ŽE KAŽDÁ MINCE MÁ DVĚ STRANY??? a NAVÍC STEJNĚ VELKÉ??? Vy byste chtěl mince jen s jednou stranou??? Pokud chcete jiný příměr, zeptám se Vás jinak: Kterou nohu byste si raději nechal, když by Vám druhou chtěl někdo uříznout???? Bude se Vám dobře chodit pouze pravou??? Nebo pouze levou??? Odpovězte si sám! A prosím již nešiřte propandistické bludy diktátorů, jejiž rétorika používá slova "jediná cesta"... Vždy je cest několik (min. 2, ale často mnohem více, jenom momentálně nejsou vidět !!!!) Pokud se dlouho něco učíte, pak to taky dlouho trvá, než se něco odnaučíte. To je princip evoluce. Revoluce přichází jen tehdy, pokud varovné signály neudržitelné nerovnováhy dlouho ignorujete!!! Snahy vlády o úspory a její proklamovaná rozpočtová zodpovědnost utrpí, pokud se podíváte, co se děje s těmi úsporami, jak jsou použity: na podporu růstu (tj. správné investice) nebo na podporu spotřeby (účelové projekty které existují jen proto, aby majitel projektu pouze inkasoval peníze, např. OpenCard, nejdražší vojenská letadla, apod. "trapně utracené peníze". Stát resp. vláda jsou příšerní hospodáři, neumějí pracivat s málem, ale úsporami chtějí získat víc - a o mnohem více pak taky zbytečně (neefektivně) utratí (viz velké zvednutí spotř.daně z benzínu o 2kč/L způsobilo už po roce to, že velká část dopravců tankuje v zahraničí , a výsledek = snížení částky vybrané na daních. Tolik pokusy chemiků páchaných na OVČANECH V ČEZKU, kteří nic nevěda si to nechají líbit!!!! Pokud Vám toto vysvětlení nestačí, pak mi nezbývá než Vám pogratulovat k titulu "ČEZKÝ OVČAN"!!!! ==================
Odpovědět DPH (emm , 9.6.2011 09:37)
Vadí mi toho opravdu hodně a hlavně že se jedná o nás bez nás. Kolikrát tato vláda byla za obyčejnými lidmi, třeba na náměstích, aby si realitu života ověřili, jak to vlastně doopravdy je a ne se řídili jakými si atatistikami. když do města zavítá představitel vlády tak jeho kroky vedou ve velké míře za studentyne.A co se týče té jejich "reformy" nejvíce mi asi vadí, že Kalousek chce pro neplátce snížit částku pro placení DPH z miliona na 750 000Kč.Pán všeználek asi nemá ani tušení kolik je výdajů, než se docílí obrat 750000kč. Když to všechno spočítám, tak nakonec mi vychází 14000 hrubého/měsíčně. A to se zdá Kalouskovi vyhovující pro dnešní situaci, kdy chtějí zdražit úplně všechno na co se podíváme. Toto není žádná reforma, ale začátek "státu žebráků" a horních 10000, nepoctivých zbohatlíků.
Odpovědět Re: DPH (Jirka , 31.7.2011 08:53)
DPH se nezvyšuje proto, aby řešila zadlužení státu, ale proto, aby bylo co dál přesouvat miliardářům za fiktívní a nepotřebné zakázky. To zcela jasně vyplývá z toho, že zvýšení DPH se miliardářů v podstatě nedotkne, v poměru k jejich majetku představuje sotva 0,1% výdajů navíc ( jejich spotřeba je sice vyšší, než u průměrného občana, ale neohrožuje rodinný rozpočet - je vlastně majetkově zanedbatelným podílem ). Krize je způsobena tím, že cca 10.000 lidí drží obrovský kapitál, aniž by jej investovala do výroby a tím do oběhu - využívá jej na spekulatívních trzích, který vydělává peníze, ale nové hodnoty netvoří. Způsobuje tak nezaměstnanost. Je to "zmrazený" kapitál, bez efektu pro společnost. Vláda se neopovažuje na tyto majetky sáhnout - naopak jim ještě přidává zrušením daní z dividend. Všechno tedy přenáší na ostatní - jak na výrobní podnikatele, tak především na pracující. Jenže vybranou vyšší DPH neplánuje investovat do hodnototvorných nástrojů, t.j.výroby, ale "přihrát" vybraným osobám za neefektívní a předražené zakázky. Vzniklý nepoměr mezi kapitálem a prací zvýšená DPH neodstraní, jen obyvatelstvo zchudne a bude nuceno řešit své potřeby samoživitelstvím, jako tomu bylo např. v období válek - vlastní výrobou potravin, černý trh farmářských subjektů. Tento systém nebude udržitelný, zatím ale ještě nepůsobí až tak katastrofálně, tedy vyvolává jen slovní odpor. Bohužel, co způsobí, si raději netroufám předpovídat.
Odpovědět důchody (An , 21.5.2011 11:14)
Kdo mohl přijít na to, že se důchod pro lidi, kteří nikdy nepracovali počítá z průměrné mzdy? Lidé, kteří pracují 40 let i více a nikdy na průměrnou mzdu nedosáhli mají pak ty nejnižší důchody. Proč neexistuje nejnižší důchod jako např. nejnižší mzda pro lidi, kteří nikdy nepracovali a státu nikdy nepřispěli žádnou korunou. Nejnižší důchody by pak spravedlivě dostávali lidé, kteří nepracovali a ne ti co pracovali celý život. Pokud je pravda, že se důchod lidí a většině romů, kteří nemají odpracované roky počítá z průměrných mezd pracujících.
Odpovědět Re: důchody (Ivo , 3.12.2011 19:03)
Tady je ten hoax vyvrácen. Obsahuje vyjádření MPSV a ČSSZ. http://www.hoax.cz/hoax/starobni-duchody---zvyhodneni-romu/
Odpovědět Re: Re: důchody (Buddy , 5.12.2011 08:07)
hura, stale existuji lidi, kteri premysleji ;)
Odpovědět Co to píšete za nesmysly? (Radek , 23.5.2011 12:51)
Kdo vám kde nakukal tu volovinu, že ten co nikdy nepracoval, tak že se mu počítá důchod z průměrné mzdy? To máte z toho demagogického mailu co nám již několikrát přišel elektronickou poštou? Vždyť je to hovadina jako dům. Přečtěte si článek zde na finance.cz z dneška 23.5.2011 a tam uvidíte kolik let musíte odpracovat, aby jste měl nárok na důchod. V letošním roce musíte mít odpracováno 27 let (tj po 27 let pracovat za hrubou mzdu nebo živnostničit a odvádět z toho sociální pojištění) abyste vůbec měl nárok zažádat o výplatu důchodu. V roce 2018 budete muset mít odpracováno 35let a věřte tomu že v roce 2023 to bude 40 let. Takže vážený, ten kdo celý život nepracoval, ten nedostane ani korunu důchodu, protože nemá na něj nárok. Může maximálně zažádat o sociální dávku, takže dostane jen 2.200Kč jako sociální dávku. Dříve jste musel odpracovat minimálně 25 let, jinak jste nárok na důchod neměl i když jste dosáhl důchodového věku.
Odpovědět Re: Co to p???ete za nesmysly? (MCKYlkziN , 1.7.2011 15:21)
XCfve5 , [url=http://wnefctinmegi.com/]wnefctinmegi[/url], [link=http://zeqwcoyreqrx.com/]zeqwcoyreqrx[/link], http://lkyqcoosmzzl.com/
Odpovědět Re: důchody (gaylord , 23.5.2011 08:18)
asi to ma logiku, ale zkus to zrealizovat a vyjdou do ulic tisice lidi za hlasiteho burcovani a plamennych projevu lidi jako je parobek, sobotka a dalsi! mimochodem treba takovy sobotka nikdy nepracoval - na cloveka, kterej se porad ohani socialnimi zalezitostmi a jak rozumi lidu zajimavy fakt. proste vylezl ze skoly a sel do politiky, jak jednoduche a genialni!
Odpovědět úvaha (Krbeček Jiří , 20.5.2011 16:18)
Všem hezký a co nejvíce příjemný podvečer páteční. K otázce - no víte po 20 letech a víc tzv.demokracie si myslím, že uplynula v našich životech dost dlouhá doba,abychom řekli v česku a na moravě pravdu do očí,že to nebylo ono,polopaticky no a na začátek by to pojmenování stačilo a lidi ať řeknou své,ale ne u piva, veřejně, a u voleb a nebo hle podívejme se na doktory apropo kdyby ach jo se k nim přidali všichni poctivě pracující lidé tak jsme možná byli dál. Ale možná,stát je vyplundrován a myslím,že nikdo neví co dál - víte,já blbej stavař a středoškolák nevidím jninou možnost než 2.rok 1948 - znárodnění - a začít jo setsakra znovu
Odpovědět všechno (Alena , 5.5.2011 21:27)
Nejvíc mi vadí, že mě stát trestá za mnou zodpovědnost ke svému životu. Vystudovala jsem, nikdy jsem nebyla nezaměstnaná, nejdřív jsem si sehnala bydlení a až pak si pořizuji děti, spořím si na bydlení. Až budu nemocná, stát mě jako osvč nechá chcípnout, porodné už není, přípspěvek na stabevko taky nebude...Takhle se podporují rodiny s dětmi. Asi mám smůlu, že nepatřím k menšině..:-/ Jsem pouze trestaná za svou zopovědnost.
Odpovědět Re: všechno (rover , 12.11.2011 19:36)
Stát Vás trestá za to, že kromě holého platu, dluhů a spousty spotřebních věcí vlastně nic nemáte, tj. že nejste bohatá. Pokud nejste a nevíte jak na to, zaplatíte na daních často jen 35 až 40 procent státu (pokud byste byla a věděla, často zaplatíte státu 0 až 15 procent!!!). Tak to bylo vždy, ale nyní vláda ignorantů se to vůbec nesnaží maskovat!!! A proč??? Protože ví, že všichni zaměstnanci a samoživitelé (OSVČ) jsou jen nemyslící OVČANÉ V ČEZKU!!! Vláda Nečase tedy šíří blbou náladu a naprosto ignoruje lidi! Holt, to že dobrý hospodář zavede ovce na louku se šťavnatou trávou, aby pak měl hojnost kvalitní vlny, kterou pak ovcím osříhá - to prostě vláda Nečase ignoruje!!!! Pochopí to možná až nakonec velká část ovčanů chcípne a zbylá menšinová část bude dávat jen nekvalitní vlnu, které navíc bude žalostně málo!!! Vláda bude dělat na ovčanech neustálé chemické pokusy, dokud se ovce neodhodlají emigrovat (až se ovce rozhodnou říct a hlavně udělat "DĚKUJEME, ODCHÁZÍME A VLNU SI BEREME SEBOU - RADŠI JI DÁME NĚKOMU JINÉMU, ALE CHCEME ŽÍT NA ZELENÉ LOUCE A NE ŽIVOŘIT NA VYPRAHLÉ SUCHÉ PUSTINĚ A MÍT KRVAVÉ JIZVY OD ČASTÉHO STŘÍHÁNÍ NEKVALITNÍ VLNY !!!