Diskuze k tématu
Důchodový věk se zvyšuje - dožijeme se ho vůbec?
O nutnosti důchodové reformy slyšíme téměř denně. Jediné co se nás zatím z těchto změn skutečně dotýká je stále se zvyšující se věk odchodu do důchodu. Podle zatím platných zákonů je od roku 2013 pro muže i pro bezdětné ženy stanoven důchodový věk na 63 let. A stále se mluví o tom, že by se tento věk měl ještě zvýšit. Kam až se bude důchodový věk zvyšovat? Je to to jediné čím lze problém důchodů řešit?
Odpovědět důchodový věk pro horníky (Renáta Plachá , 6.2.2012 16:51)
Dobrý den, ráda bych se zeptala, kdy má manžel nárok na hornický důchod. Narozen je v roce 1957. V Okd byl zaměstnán od 16.8.1976 do 31.12.1999 ve skupině 1AA. Děkuji
Odpovědět odpracovaná léta (Hedvika , 20.1.2012 20:52)
Jsem narozená v říjnu 1953, do důchodu bych měla jít v únoru 2013, mám 2 děti,do učení jsem nastoupila 1.9.1968 z toho mám vyloučené doby pro nemoc 630 dnů,kdy nejlépe odejít do důchodu,až v roce 2013, nebo o 90 dnů dříve a počítat s valorizací k 1.1.2013. Kolik budu mít odpracovaných let k 1.9.2012? Zdravím a dík za odpověď.
Odpovědět Zvláštní předčasný odchod do důchodu (Miroslav Štofko , 19.1.2012 09:45)
Dobrý den, jsem ročník 1959 a pracoval jsem, od r. 1982 do 1997 v podzemí, jako horník rubač, v rubání na dole Jeremenko a důl ČSM odešel jsem pro naplnění prašné expozice.Mám přiznaný od r. 2004 ČID.Kdy můžu jít do předčasného starobního, důchodu.
Odpovědět předčasny důchod (Věra , 17.1.2012 09:21)
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli mužu jít do předčasnýho důchodu o 3 roky dřív je mi v květnu 56 a vychovala jsem 3 děti a co musím pro to udělat a kolik mně budou krátit na důchodě děkuji za odpověd Věra
Odpovědět Odchod do starobního důchodu po invalidním důchodu 2.stupně (surovec r. , 19.12.2011 10:29)
Prosím o informaci z čeho se mi bude vypočítávat starobní důchod, když nyní pobírám invalidní důchod 2.stupně a pracuji na částečný úvazek. Bude přihlédnuto k výdělku před přiznáním invalitidy? Děkuji za odpověď
Odpovědět už je toho dost (míla , 29.11.2011 15:42)
Všechno co nám tady předvádí tato vláda je jedna velká nehoráznost. Dvacet let potichu přihlíželi a mlčeli jak se jeden vedle druhého bohatne a nechávají se zkorumpovat. A ejhle po dvaceti letech ODS osvítil duch svatý, a najednou jim svitlo, že jsme v krizi a v dluzích, tak samozřejmě, kde asi vzít finance, prostě tam, kde nejsou.Ryba smrdí vždy od hlavy, ale v našem státě je všechno jinak. Nechci ani domyslet kolika lidem zníčili a ještě teprve zničí životy. Když si uvědomíte, že v 70letech budete ještě ráno vstávat do práce, pokud ovšem vás již dávno nevyhodili, protože váš věk jaksi není pro ně vyhovující, je něco neskutečného. Doufám, že jim budoucí důchodci neskočí na lep a že nebudou své peníze posílat nějakým soukromým fondům do jakýchsi pilířů a tím je podporovat a ti si budou žít jak prasata v žitě a důchodci budou celou dobu žít v nejistotě jestli vůbec fond bude prosperovat a nebo je ještě na trhu a funguje.
Odpovědět Re: už je toho dost (Marike , 22.12.2011 19:09)
Valorizace důchodu na r.2012.. CELÝCH 130kč. výsměch.ostuda. Škoda,že se za tu cenu nedá koupit samopal.
Odpovědět ING konto - bonusový úrok 3,5% p.a. na měsíc prosinec (Millau , 10.11.2011 14:41)
Spořící účet ING konto: založení, vedení, zrušení, internetbanking, převody zdarma peníze můžete kdykoliv bez poplatku vybrat žádný minimální zůstatek pro jakoukoliv částku stejný úrok pro celý vklad nemusíte chodit do banky snadné a rychlé založení přes internet kód platí pro neomezené množství osob pojištění vkladu 100% do 2,5 mil Kč 3,5% p.a. v prosinci, poté 1,75% ročně úročení denně Co musíte udělat? 1. Sjednat si první ING Konto nejpozději do 15. 11. 2011 jedním z těchto způsobů: -prostřednictvím webu www.ingkonto.cz -ve Finančním centru ING (Plzeňská 1, Praha 5 - Anděl) -po telefonu na bezplatné infolince 800 159 159 nebo -v Kioscích ING v Brně, Liberci, Ostravě a Praze více na www.ingbank.cz 2. Při zakládání ING Konta uvést do smlouvy kód 4271089. 3. Do 30. 11. 2011 převést na své ING Konto první vklad v jakékoli výši. Doporučte i svým známým
Odpovědět Investujte a přitom 100% vyděláváte !!! (Richard Bukovský , 8.11.2011 16:27)
Neznáte naší adresu?? Nevadí stále máte štestí pouze unás!!! http://investice.wbs.cz/
Odpovědět www.penzijni-reforma.nazory.cz (Vlastimil Copko , 29.10.2011 19:15)
Důchodový věk stanovený na 63 let by se už neměl zvyšovat. Jedině pokud se zvýší i průměrný věk dožití. Naopak za daleko větší problém považuji dosažení kompromisní dohody o důchodové reformě s opozicí a odbory. To považuji za vůbec to nejdůležitější. Nejhorší, co by se mohlo stát, by bylo to, kdyby příští vláda musela reformu buď úplně zrušit, nebo zásadně změnit. Chtěl bych v této souvislosti nabídnout k zamyšlení velmi jednoduchý kompromisní návrh důchodového systému - jen o dvou pilířích. Druhý a nepovinný pilíř by mohl být výhodný nejen pro bohatší menšinu, ale zejména i pro chudší většinu. Podmínkou je ale zavedení zcela jiného systému, než který je dosud prosazovaný. První pilíř - dosavadní, státem garantovaný, povinný, solidární a průběžný systém by zůstal v podstatě beze změn. Odvody na sociální pojištění by zůstaly na stávající úrovni 28%. Zvyšovat DPH z 10% na 17,5% by tak nebylo vůbec nutné. Žádné vyvádění 3% do soukromých fondů. Druhý pilíř - nový, státem garantovaný, dobrovolný, zásluhový – spořící, podle nového systému České národní důchodové spořitelny (ČNDS). Úspory by byly úročeny ve výši inflace a nebyly by zdaňovány. Za 17 let od roku 1994 do roku 2010 byla průměrná inflace 4,6%. Stát, když vydává státní dluhopisy, tak ty jsou také úročeny kolem 5%. Nejednalo by se o připojištění, ale o individuální spoření. Kdo by mohl, tak by si spořil. Možnost přilepšení si k současnému prvnímu pilíři. Podrobnosti o tomto novém systému jsou přístupné na: www.penzijni-reforma.nazory.cz
Odpovědět odchod do důchodu (JF , 4.10.2011 08:13)
Dobrý den ! Jsem žena, narozená 9.8.1956, 3 děti, splňuji potřebnou dobu pojištění. Nedávno jste ženě se stejnými daty (1956, 3 děti) odpověděl, že půjde do řádného důchodu v den 59. narozenin, tj. v roce 2015. Když jsem si zadala údaje do kalkulačky MPaSV (po reformě), tak mi vyšel odchod do SD o 2 měsíce delší, tudíž 9.10.2015. Můžete prosím vysvětlit? Velice děkuji. Z.Frimmlová
Odpovědět Re: odchod do důchodu (JF-opakování ze 4.10. , 10.10.2011 08:04)
DFovolia jsem si zopakovat dotaz ze 4.10., na který jste neodpověděl. Prosím o zodpovězení, děkuji velice ! Autor: JF Název: odchod do důchodu Dobrý den ! Jsem žena, narozená 9.8.1956, 3 děti, splňuji potřebnou dobu pojištění. Nedávno jste ženě se stejnými daty (1956, 3 děti) odpověděl, že půjde do řádného důchodu v den 59. narozenin, tj. v roce 2015. Když jsem si zadala údaje do kalkulačky MPaSV (po reformě), tak mi vyšel odchod do SD o 2 měsíce delší, tudíž 9.10.2015. Můžete prosím vysvětlit? Velice děkuji. Z.Frimmlová
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí