Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Banky se slučují - je to pro klienty dobře, či špatně?

Na bankovním trhu se v nejbližší době chystají dvě velké fúze. Živnobanka spolu s HVB Bank vytvoří Unicredit banku a zanikne i eBanka, která se stane součástí Raiffeisenbank. Svým způsobem se tak sníží konkurence na bankovním trhu. Jak se na tyto změny díváte vy? Prospějí bankovnímu trhu nebo mu ublíží?

Odpovědět všude je něco (takyklientjednébanky , 25.5.2009 12:30)

Kdosi tu popisoval, jak je úžasná ČSOB. No nevím patří jim totiž Poštovní spořitelna a navýšení úroku na kontokorentu ze 13 na 16,9 procenta mi nepřijde jako kdovíjak úžasné. Naopak se mi líbí eKonto s nabídkou pro solventnější klienty - Extra nebo Premium.

Odpovědět nekvalitní služby (Suchomel F. , 17.7.2008 13:54)

Byl jsem klientem E-banky,teď jsem nechtěně klientem Reiffeisenbank co se spojily tyto dvě banky.A už je poznat jak nekvalitní služby tato nová banka poskytuje.Dříve jsem u E-banky mohl platby provádět po telefonu a to i v noci.Teď to nejde,neboť se nelze dovolat a to i půl hodiny.Pořád se jen ozývá,že se operátor věnuje klientovi.Přejdu k jiné bance,která je solidnější!

Odpovědět Gauneři z "Raiffky" (Petr , 8.7.2008 18:48)

mne momentálně okradli o cca 30000 Kč. Jiný výraz pro to nemám. Dal jsem dva příkazy k úhradě tzv. expresní platbou (tj. s připsáním na účet příjemce týž pracovní den), která za eBanky fungovala poměrně spolehlivě. Od zadání první platby uplynuly již tři pracovní dny, druhou jsem zadal dnes ráno a obě částky byly odepsány z mého účtu, na účet příjemce nebyla zatím připsána ani jedna. Na klientské lince obvyklé kolovrátkové kecy ze školení - možná jste platby zadal špatně, asi za to může ta druhá banka, vina jistě není na naší straně a tak dále a tak dále. Vzhledem k tomu, že expresní platbu nezadává klient proto, že by chtěl, aby platba trvala déle, než platba standardní, ale protože na ni spěchá, považuji to za naprosto skandální. Služby eBanky nebyly sice také nijak excelentní, ale byla tím pověstným jednookým mezi slepými, teď jí gauneři z "Raiffky" vypíchli i to jedno jakžtakž funkční oko.

Odpovědět Zloději (Tom , 7.7.2008 02:54)

Jako že se o politiku nezajímám,tato banka je obyčejný podfuk na lidi,nic víc,jako u nás ve všem.Jen slibují a po roce skutek utek,člověk jim dá své peníze se kterými hospodaří a vydělávají a nakonec člověk zjistí že tě jen obírají,je to hnus fakt.

Odpovědět Informace vyplývající ze sloučení Reiffeisenbank a E-banky - samozřejmě negativní :)- (Linda , 2.6.2008 16:01)

Dobrý den. Šla jsem si stěžovat do banky, že spoustu účtů přečíslovali z koncovky 2400 již na koncovku 5500, takže mi tím narostly poplatky za odesíláná plateb ze 2,90 na 4,90 Kč (rozuměj pokud odesílám platbu z účtu s koncovkou 2400 na účet s koncovkou 5500, který měl ještě v dubnu koncovku 2400), neboť i když se v reklamách tváří, že se jedná o jednu banku, převody jsou zpoplatněny jako převod do jiné banky. Tudíž mi bylo vysvětleno, že: A) zatím se stále jedná o dvě banky, tudíž i převod z e-banky do Reiffeisanbank, a.s. trvá 2 pracovní dny(i když se jedná o původní účet e-banky); B) k definitivnímu sloučení dojde 7.7. tohoto roku, z čehož vyplývá: C) všechny účty, tedy i naše, by měly být do té doby přečíslovány na koncovku 5500, budou platné obě koncovky do konce roku, tj. 2400 i 5500 (tedy pokud váš účet bude již mít koncovku 5500, ale někdo Vám pošle peníze ještě na 2400, peníze by měly přesto dojít na váš účet); D) o přečíslování vašeho účtu budete informováni pouze zprávou na vašem účtu - SLEDOVAT !; E) na otázku, zda zůstane rychlost převodu peněz z účtu na účet tj. z účtu e-banky na účet e-banky cca v rozmezí 2-10 minut mi bylo řečeno, že nikoli, protože pro Reiffeisenbank je tato služba nevýhodná, neboť nemůže operovat s našimi penězi, tudíž převod z e-banky do e-banky rozuměj z Reiffeisenbank do Reiffeisenbank bude trvat alespoň 3 hodiny (předběžný časový limit je 2-10 hodin), aby "Reiffka" mohla naše peníze po tu dobu používat. Bylo mi vysvětleno, že není cílem Reiffky, aby odkoupila výborný, bezpečný a rychlý software e-banky, neboť je to pro ní nevýhodné, ale že se vytváří nový software, kombinace softwarů těchto dvou bank, a to proto, že v cizině existuje Reiffka, nikoli e-banka, takže se klienti Reiffky nebudou přizpůsobovat klientům E-banky. F) v bance mi potvrdili, že díky bodu E) dochází v průběhu slučování ke ztrátě údajů na jednotlivých účtech klientů (písemně vám to samozřejmě nikdo nepotvrdí), aniž by o tom byli klienti informováni - rozuměj, že si zaškrtnete např. aktivaci karty, ale tu vám systém bez vašeho vědomí změní na "neaktivní", takže si pak musíte pořídit jiný typ karty než jste dosud vlastnili, apod. - prostě nás takto nutí používat dražší produkty Reiffky, ne e-banky. PS: Před třemi nedělemi mi v pobočce na Poříčí řekli, že přečíslování účtů bude trvat až 3 roky, podle pobočky v Palladiu je to absolutní nesmysl, vše musí být do 7.7. hotovo, tak bůhví, komu má člověk věřit.

Odpovědět Od 9 k 5 (Petr , 3.1.2008 15:28)

Souhlasím, že to jde s eBankou od 9ti k 5ti. Mám eBanku od cca 99 roku a to co prožívám poslední rok je děs, na pobočkách je plno, všude fronty, systém jim kolabuje. IB je zatím stále ok, je fuk zda se jmenuje eBanka nebo eKonto. Ale od jakživa patřila eBanka k dražším, což jsem akceptoval za dobrou kvalitu. Ale když zavedli poplatek za vklad peněz tak to už je fakt moc. Již vážně uvažuji o mBank a těším se na vložení 1000,- a po 365 dnech tam bude furt 1000,- :-D. Zatím od ostatních lidí jen dobré zkušenosti tak jsem zvědav ...

Odpovědět eBanka versus RB (Karel , 9.11.2007 00:37)

Mám účet u eBanky a jsem s ním velmi spokojen. To co chcio mít zdarma tak mám a respektuji jejich politiku, kdy stojí opravdu o bonitnější klientelu. A musím říct, že když platíte v Adidasu tričko, taky platíte za značku a ty peníze za to vyhodíte. Opravdu nehledám nejlevnější, ale nejlepší účet. A za kvalitu umím zaplatit. Tak jako si umíte zaplatit za nadstandardní zdravotné péči a taky nejdete k levnému mastičkářovi.

Odpovědět E-banka (d.plachy , 17.10.2007 20:31)

Měl jsem konto u tehdejší E-banky asi 2 roky. Na základě zkušeností mohu říci, že se jedná klamavou reklamu, kterou tato instituce používá na ty, kteří s bankami nemají mnoho zkušeností. Je komické, že na to aby milostivě neúčtovali za vedení účtu, žádali prolít 15000 měsičně. To mi už dnes připadá komedie. Ještě zapomněli dodat, že tehdy účtovali i za příchozí platby. Mám účet u ČSOB a posílám na účet měsíčně tolik, kolik chci, a je mi účtováno pouhých 40 korun. Za jeden převod platím 3 koruny. Myslím si, že v Česku na bankovním trhu není lepší banky, než je ČSOB. Souhlasím s tím, že e-banka, co se týče rychlostí převodů, je skvělá. To je ale vše. ČSOB vždy vyhověla mým potřebám, což v žádném případě nemohu říci o tehdejší E-bance. Mám i účet v Británii a tady je ještě stále propastný rozdíl služeb mezi českými bankami a zahraničními. Ve světě je běžné, že se za výběr z bankomatu neplatí nic, a za převody v rámci dané země také nic. Chce to více konkurence a tyto trapné poplatky, jimiž české banky ždímají z lidí peníze, postupně vymizí. Věřím, že v Česku bude v budoucnu bankovnictví směřovat postupně tímto směrem také.

Odpovědět Kupodivu (Pop , 12.10.2007 08:50)

je to pro mě první positivní změna. Na účet mi chodí výplata přes 20 000 Kč a tak se mi to vyplatí. Podle toho co jsem četl, ušetřím minimálně za vedení karty 280 Kč. Mám ale ještě druhou pro manželku - nevíte, jestli i ta druhá bude grátis?

Odpovědět Re: Kupodivu (Karel , 3.1.2008 10:35)

Mám pocit,že přes 20 tisíc je zdarma jedna karta a přes 25 tisíc dvě (jedna embosovaná a jedna elektronická). Jinak já jsem zatím taky příjemně překvapen, díky eKontu ušetřím víc jak stovku měsíčně a vše funguje tak jak předtím. Navíc jsem dostal loni od RB výhodnější hypošku než mi předtím nabízela eB. Takže zatím palec nahoru!

Odpovědět Re: Kupodivu (záporák , 12.10.2007 09:30)

i já kupodivu tentokrát neprodělám (narozdíl od toho, kdybych změnil starý účet u ČS na nový Osobní účet) díky malému spotřebitelskému úvěru u eBanky. Tuším, že karta zdarma je jenom jedna, za druhou už se bude platit...

Odpovědět Re: Re: Kupodivu (edy , 25.10.2007 23:36)

No jestli máš druhou kartu pro manželku tak každý měsíc začínáš stejně od nuly. I z kontokorentu. JSI BLB

Odpovědět Re: Re: Re: Kupodivu (Pop , 26.10.2007 12:07)

hele inteligente, že svojí ženě ty nevěříš je tvoje věc a je mi tě líto. Manželství bez důvěry je k ničemu. Tak si o tom popřemýšlej než zase napíšeš nějakou perlu. Howgh

Odpovědět Re: Re: Re: Re: Kupodivu (Danos , 24.2.2008 22:11)

JJ souhlasim s tvou reakcí. autor toho příspěvku by se měl vyhnout stránkám z jakýmikoli fóry

Odpovědět Reiffeisenbank –> Ebanka –> žádné zlepšení (Pachollini , 11.10.2007 20:03)

Také musím přiznat, že po koupi eBanky jsem zaznamenal pouze zdražování, žádné zlepšení služeb. V podstatě jediné, co mne u eBanky drží, je okamžitá realizace transakcí a skvělé bankovnictví. Jestli sáhnou na tohle, budu hledat novou banku okamžitě.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama