Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Povinné ručení - segmentovat či nikoliv?

O výši pojistného již dávno nerozhoduje pouze typ vozidla a jeho kubatura, ale také jeho stáří, věk či místo bydliště vlastníka nebo dokonce pohlaví. Mezi samotnými pojišťovnami neexistuje shoda, kdo by měl být cenově zvýhodněn a kdo nikoliv. Jaký je váš názor na cenové zvýhodnění některých skupin řidičů?

Odpovědět povinné ručení (Mikyn , 11.2.2010 14:57)

Možná trošku z jiného soudku...před 2,5 lety jsem uzavřel povinné ručení v ČSOB na částku 5200,mezitím jsem získal 20 procent slevu za bezeškodný průběh,ale platím ještě více než loni,kdy jsem měl 10 procent:-) Dneska jsem si zkoušel vypočítat povinné ručení online u ČSOB a vypočetlo mi to nějakých 3450 kč!Rozdíl nějakých 1800kč,to už je dost.Jak je možný takový rozdíl?samozřejmě k nalákání nových klientů je třeba nějakých výhodných nabídek,ale proč si neváží těch co už mají,proč jim to nenabídnou automaticky?

Odpovědět povinné ručení (kuglerová , 4.12.2008 15:57)

Nemáte někdo zkušnnost s povinným ručením k autu.Zaplatila jsem povinné ručení na auto na celý rok. Bohužel jsem měla ihned nehodu ,zrušila jsem u ní své auto o strom a při odrazu ťukla do jiného auta.Naštěstí se nikomu nic nestalo . Pojišťovna mi odmítá vrátit zbytek peněz za 11 měsíců. Je to tak správně ? Děkuji za radu

Odpovědět Segmentovat či nikoliv (XXXX , 28.11.2008 22:11)

Segmentovat či nikoliv,myslím si,že by to mělo být na uvážení každé pojišťovny a ne aby se pojišťovny dohodly,považoval bych to za porušení konkurenčního prostředí.V čem byla Česká pojišťovna,hodnocená jako jednička? v zisku? dokáže si vymáhat za zrušenou nevýhodnou smlouvu povinného rušení os.vozidla na tři měsíce 4095Kč plnění za 10 dní 446 Kč.Pokud by dobře fungovalo konkurenční prostředí,tak by si to asi nedovolila.

Odpovědět Nevrací peníze (platič , 10.11.2008 20:36)

Uzavřel jsem komplexní pojištění vozidla MOBILITY a zaplatil si povinné ručení na celý rok. Bohužel jsem měl dopravní nehodu u které jsem zrušil svoje auto a poškodil jiné.Po vyřízení úhrady poškozenému, jsem povinné ručení zrušil. Pojištění jsem měl necelý měsíc. od 5.6.2008 .Na ČSOB Pojišťovně T:G:Masaryka Kladno jsem zadal číslo účtu kam mi zaslat zbytek z povinného ručení .Všechno vypadalo dobřě ,ale nakonec mi odmítli mé peníze vrátit. Byl jsem hloupý ,že jsem si zaplatil na celý rok . Co by mi vzali ,kdybych platil třeba po měsíci??

Odpovědět Diky za radu (manicka_x , 15.4.2008 15:28)

Prave jsem necekane ziskala vetsi financni castku od pribuznych a rada bych penize dale zhodnotila, mate nekdo nejaky typ - kratkodoby / dlouhodoby?"

Odpovědět segmentace nemůže být spravedlivá (Jana K. , 14.11.2007 09:01)

Já myslím, že v dnešní době, kdy třetina Čechů dojíždí za prací, nemůže být segmentace podle místa bydliště spravedlivá. Proč by měl někdo z většího města platit vyšší pojistné za to, že řidič z malého města nebo vesnice způsobí nehodu ve větším městě, kam dojíždí za prací nebo tudy projíždí.

Odpovědět Re: segmentace nemůže být spravedlivá ( 16.4.2011 14:11)

Protože v některých místech máte do civilizace třeba i několik desítek km. Po praze si svou p...l vozit nemusíte jelikož tu je ekologičtější veřejná doprava. Co je problém že není ekonomičtější...

Odpovědět Re: segmentace nemůže být spravedlivá (Nepražák , 28.11.2007 13:50)

Drž hubu a plať ty mladý pražáku. Já jsem starší vesničan a rozhodnutím soukromých pojišťoven jsem spokojen. Co zase vy socani chcete zachovávat nějaké rovnostářství. Sokromé pojišťovny mají móóc dobře spočítáno, kde kteří řidiči a jak často burají. Na těch pojišťovny prodělávají. Proto těmto v těchto rizikových oblastech zvedá výši pojistného. Kdo lepší by měl mít přehled a rozhodovat o pojistným, než sami soukromé pojišťovny? Jestli vám to vadí, že v Praze při těch vašich platech platíte o 20% vyšší pojistné než lidé z vesnic třeba z Brd, tak se tam nastěhujte a také budete mít nižší pojistné.

Odpovědět Re: Re: segmentace nemůže být spravedlivá (MIK , 8.12.2007 09:49)

nech si na hlavu posvítit radarem - třeba pak pochopíš, co to píšeš za blbosti

Odpovědět Blbosti nepíše. (Pojišťovák , 17.12.2007 08:12)

Proč myslíte, že píše blbosti? Píše naprosto logicky. Naše pojišťovna patří mezi ty pojišťovny, které rozlišují podle věku a místa pojištění. Jako soukromý subjekt se snažíme maximalizovat náš zisk, co nám trh dovolí. Je známá věc, že největší škody páchají mladí řidiči z velkých měst. Tento aspekt v naší databázi vysledujeme velmi rychle. Abychom na tyto mladé agresivní jezdě a neuměteli nedopláceli (nesnižovali naše zisky), tak jim oprávněně napálíme vyšší pojistné. Okamžitým malusem po nehodě se jim pojistka ještě více zdraží. To, že riskantní jízdu svých synáčků odserou nakonec rodiče jako majitelé auta je věc těch rodičů. Jakmile ze zápisu vidíme, že řídil mladý, tak jde malus podstatně nahoru. Již delší dobu jednáme mezi pojišťovnami o tom, aby tento systém postihu neustále více bourajících řidičů (hlavně mladí z velkých měst), byl zaveden plošně mezi všemi pojišťovnami. To znamená, aby mladý z velkého města neměl šanci utéci k jiné pojišťovně, která nemá tento systém.

Odpovědět Blbosti píše (Van , 8.1.2008 14:25)

A nevadí ti pojišťováku, že právě z důvodu regionální segregace vypovídám pojistku a jdu k pojišťovně která je levněnjší. Nebourám tak proč bych měl platit více.

Odpovědět Re: Blbosti píše (Pojištěný , 15.1.2008 11:44)

Chyba prozatím je, že ony opatření dosud nezavedly všechny pojišťovny. Vy potom máte tu možnost jít k pojišťovně, která onu segmentaci nemá a tam si jako velké potenciální riziko žít na úkor ostatních. Mladí do 25 let mají na kontu 30% všech nehod, i když v počtu řidičů jich je pouze 1/10 z celkového počtu řidičů. Je vám vcelku nyní jasné, že nehodovost u mladých je značná a musí se s tím něco dělat a chránit jak na zdraví tak i finančně strší řidiče. Proč by řidiči nad 60 let měli platit stejně vysoké částky jako mladí do 25 let, když ti staří nezpůsobují téměř žádné nehody? To mají ti staří doplácet ze svého na ty mladé, co tak často bourají? Za poslední měsíc, jste v televizi mohl vidět dost a dost velmi vážných smrtelných havárií cucáků sotva 20-ti letých. Viděl jste snad, že by se honili důchodci v autech po silnici a ty auta rozstřelili o strom a bylo z toho 5 mrtvých jako u toho Olomouce?

Odpovědět Re: Re: segmentace nemůže být spravedlivá (Honza , 7.12.2007 12:17)

Vaše argumenty, i kdyby byly rozumné, se rozplizly v primitivní úrovni vašeho příspěvku

Odpovědět Diskriminace (plas , 23.10.2007 08:05)

Myslím, že jde o určitou diskriminaci, když pojišťovny zvýhodňují některé řidiče. Důležitější přece je, jak řidiči jezdí, a ne kde nebo s jak starým autem.

Odpovědět Re: Žádná diskriminace, ale pravděpodobnost (luek , 23.10.2007 08:28)

Nemyslím, že jde o diskriminaci, ale o pravděpodobnost. Pokud jezdím na vesnici, pravděpodobnost nehody je podstatně menší než třeba v Praze. Proto nevidím důvod, proč by měli platit stejné pojistné.

Odpovědět Re: Re: Žádná diskriminace, ale pravděpodobnost (karas , 23.10.2007 08:50)

Souhlas, paralelu bych viděl v životním pojištění, kdy rizikovější skupiny klientů, u kterých je vyšší pravděpodobnost úmrtí či onemocnění, platí vyšší pojistné (anebo nemůžou být pojištěni vůbec).

Odpovědět Re: Re: Re: Žádná diskriminace, ale pravděpodobnost (ribekke , 14.11.2007 12:46)

Představte si, že by pojišťovna segmentovala v životním pojištění podle místa bydliště. Zdravý život na vesnici, nezdravý ve městě. Podle mého názoru jde jen o obchodní tanečky s cílem přesvědčit klienta, že právě pro něj je ušit nějaký produkt na míru. Z logického hlediska je to nesmysl.

Odpovědět Re: Re: Re: Re: Žádná diskriminace, ale pravděpodobnost (murphy , 11.1.2008 16:16)

Logika v pojištění nemá co dělat, důležitější je vyhodnocování rizika. Každopádně souhlasím, že jde o tanečky - ovšem pojišťovny nemají v úmyslu získat co nejvíce řidičů, ale získat co nejvíce nejméně rizikových řidičů, na které zaměřují své nabídky, resp. sazebníky.

Odpovědět Re: Re: Re: Re: Re: Žádná diskriminace, ale pravděpodobnost ( 15.4.2008 18:06)

Myslim, ze pojistovny spis chteji ziskat co nejvice klientu a u kazdeho klienta nejvetsi rozdil mezi pojistnym a rizikem (coz jde proti sobe a proto se zavadi segmentace).

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama