Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Vícerychlostní čerpání rodičovského příspěvku – příležitost nebo hrozba?

Rok 2007 byl pro příjemce rodičovského příspěvku štědrý. Reformní balík od ledna zavádí tzv. vícerychlostní čerpání rodičovského příspěvku, kdy výše dávky bude závislá na době čerpání tohoto příspěvku. Pomůžee to rodinám s dětmi nebo spíše tato volba jejich rozhodování a plánování zkomplikuje?

Odpovědět šlápne jim někdo na krk (zděšená mamča , 3.2.2011 08:08)

to je výborný,oni si nakradli a my za to neseme následky.měl by si někdo posvítit na ně a na ten jejich skromný majetek.kdybych měla tu možnost,tak bych odsud zdrhla.no se třema dětma to jde dost špatně.mám pocit,že naše děti nebudou mít jinou možnost a prchnou,protože kdo by chtěl dobrovolně žít v septiku.

Odpovědět kradou za bílého dne (Jan , 2.2.2011 21:43)

Již od roku 1989 vládní činitelé rozkrádali stát s požehnáním hlav našeho státu. Privatizaci jako veřejnou zlodějinu podepisoval Václav Klaus z ODS.Zavřel bych je všechny.

Odpovědět kdo s nima zatočí,proboha (zděšená mamča , 27.1.2011 14:41)

zdravím,tak si to tady čtu a nestačím se divit.mám tři děti,jsme jako spousta rodin zatížení hypotékou na bydlení.jedna z dcer má nákladnou dietu,nejstarší jde na školu,která se platí a nejmenší je rok.když mi oznámili,že budu mít skoro o 4000kč měsíčně méně,tak jsem nemohla popadnout dech.myšlenky jak to máme zvládnout,mně z hlavy nešly a ani spát jsem nemohla.zjistila jsem že pojištění hypotéky je k ničemu,jen měsíčně cpeme bance peníze jen tak.nevím na co mistři ve vládě sázej,možná by se divili,kdyby maminy s kočárkama šly demonstrovat.nechápu jak ve svobodným státě,mně někdo může určit a rozhodnout za mě,jak dlouho budu doma.podle mě to je diskriminace o které se prostě nemluví.jak by se to líbilo těm chytrákům,kdyby jsme jim mi určili co budou dělat a nezajímalo by nás jestli s tím souhlasí.něco by se stím opravdu mělo dělat.

Odpovědět ted sou z obyčejných lidí žebráci (adélka , 26.1.2011 20:55)

dokážete si vubec někdo z vás představit co s náma ty hajzlové ve vládě udělali jak chtěj aby sme uživili děti a jak platit nájem a veškeré ty výdaje co stím souvisejí nikdo z nich si to neumí ani ve snu představit protože oni by si od držky nikdy neubrali,byly sme ponikatelé nacpali sme státu na sociální a na zdravotním tolik peněz že je to až nunosný a ono se odvděčí tím že naše děti nechaj pomalu a jistě upadat do chudoby ,ono nastačí že vzali sociální příspěvek oni musí ještě stáhnou znova rodičovák stáhnout už těm chudinkám v 9 měsících mě ani například nadali na výběr a oduvodnili to tak že jsem podnikala tak nemám na výběr dit je to všechno tak strašně směšný kdybich měla na výběr utekla bych někam jinam a divim se ostatním ženským že tohle všechno si nechaj líbit takový topolánkový se třeba nedivim mě by to taky stačilo těch 115000kč měsíčně ještě chvíli a mužuo ženský kastrovat protože naco by byli děti kdyžby je nebylo s čeho živit

Odpovědět Kde na všechno vzít? (mamina , 20.1.2009 15:12)

Mám rodičovský příspěvek 7600 a hypotéku s náklady na bydlení celkem za 15 000, + jídlo, plínky, oblečení na mimi(nic jsme nezdědili) na to všechno musí vydělat manžel. Mimi mám skoro hned po škole. Doktor mi řekl, bud jedno ted, nebo žádné. Žádné hlídání nemáme, s mimi se snažím běhat po brigádách, jak to jde. K tomu budu dálkově dělat VŠ, abych pak líp sehnala práci a pomohla splatit hypo. Je to hodně náročné, ale jsem ráda, že mimi mám, už další mít nemohu.

Odpovědět A co dělat s DVOJČATY? (ja , 31.1.2008 02:21)

Nejvetší paráda je, že se vám narodí 2 děti a máte nárok pouze na jeden rod. příspěvek

Odpovědět chaos (janhosik@seznam.cz , 15.1.2008 10:22)

Čím větší chaos, tím větší příležitost politiků okrádat obyčejné poctivé lidi. Stát není jen pro vychcané, stát je pro všechny.

Odpovědět jste lumpové (milena , 11.12.2007 23:16)

Kdo vymysl takovou stupidnost má už určitě dospělé děti a nebo tak vysoký plat,že je mu úplně jedno co toto rozhodnutí udělá s mladými lidmi,kteří jistě nemají takové příjmy aby si mohli pořídit chůvy,jelikož naší zákonodárci jak si říkají dělají zákony a nařízení tak jak to vyhovuje jenom lidem jací jsou sami.Když se na to podíváme z lidské stránky ,jak skončily školky ,dnes jich je jen minimum z budov školek se staly vesměs hospody,herny čili vesměs velice užitečné věci,které mladí lidé,kteří mají děti jistě nutně potřebují k životu,snižujou se sociální dávky zdražují se potraviny nemluvě co se děje ve zdravotnictví,práce ,která je nutná na přežití je ve stavu,že vesměs si vyděláte jen základní mzdu,která se všem počítá do důchodu a něco navíc vám dávají jako odměnu do obálek,jsem ráda,že už sama nemám malé děti,ale co ty moje,vaše a co vnoučata.Kde jsme to dotáhli za koho vlastně hážeme do hlasovacích uren lístky je to hnus velebný pane ,určitě tohle už někdo řekl.

Odpovědět Rodičovský příspěvek PPM (Dobiáš , 8.12.2007 09:03)

Dobrý den,tímto rozhodnutím o rodičovském příspěvku snižujete porodnost v ČR,z hlediska tohoto problému ,že mladí lidé nebudou mít na to při nastávajícím zdražováním aby zajistili potřeby svojich dětí.Tímto si myslím ,že tato volba zkomplikuje mnoha mladým lidem pořídit si RODINU!!!!

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama