Diskuze k tématu
Výše bankovních poplatků
V nabídce běžných účtů se setkáte s mnoha poplatky, které jsou skryté. Mnohdy si jich ani nepovšimnete. Víte za co včechno bance platíte?
Odpovědět Refundační platební karty (Pepe , 1.11.2011 22:29)
Zdravím všechny a prosím o radu. Která banka mi nabídne refundační platební kartu (respektive kartu za jejíž používání dostanu určité procento peněz nazpět)? Předem díky za odpověď.
Odpovědět Odborný web (Vladimír , 20.9.2011 19:09)
Neplaťe, co nemusíte........ http://duchod.fincentrum.com/
Odpovědět Nebankovní úvěry a bankovní hypoteky. (Lukáš , 20.4.2011 14:29)
Poskytujeme nebankovní úvěry, bankovní hypoteky a finanční poradenství. Snažíme se pomoci lidem, co to doopravdy potřebují. Bohužel, ne vždy každému můžeme pomoci. Poradíme klientům, jak se vyhnout podvodníkům, případně jim pomůžeme prověřit firmu či fyzickou osobu, zda se nejedná o podvodníka. Více informací na www.expressfinance.cz
Odpovědět Uver u ČSOB a následné poplatky (Miloslava , 1.12.2010 19:30)
Ja som si v banke CSOB vzala uver, spláky platím poctivo uz 3 roky. No prisla som o prácu. Za omeskanie splatky som dostala 300 kc a následne 500 kc upomienku. Kedze som bez práce a peniaze na poplatky nemám, mimochodom banku som žiadala o odklad splátok, ten stojí 2000 kc a tento poplatok mi neodpustili,komunikujem s bankou od začiatku, dnes už je z 1300 kč splátky zhruba 4000kč. Banka vie, že prácu nemám, na poplatky tiež nie a úroky rastú, upomienky chodia, na moje maily už ani nereaguju. Toto že je vstřícny prístup? Mimochodom, úver bol splatný 15,bol to piatok, ja som mala peniaze na účte hned v pondelok ráno 18, čiže do 1 prac, dna, aj tak upominka za 300 kč. Kde je tu zhovievavosť? Nikdy si už od banky nič nepožičiam, keby to bola hypotéka, už asi nemám kde bývať. Na chudých sa bohatne najlepšie. Nedoporučujem ČSOB ani ako banku, poplatky vysoké, prístup strašný. A kto tvrdí opak, nech skúsi vynechat nejakú platbu a potom uvidí to jednanie.
Odpovědět obálkování v internetovém bankovnictví (hykal , 4.6.2010 07:21)
zdravím. Netušíte, jestli některá banka nabízí ve svém internetovém bankovnictví "obálkování"? Jednoduše řečeno, by se mi hodilo, aby se dal hlavní účet rozčlenit dle potřeby na několik podsložek, např. spoření, jídlo, auto atd., a tak získat lepší přehled o nakládání s penězi. Představuji si to jako složky a podsložky v počítači. Děkuji
Odpovědět Faktura omylem proplacena na můj jiný účet, co s tím? (Radek Prokeš , 10.5.2010 17:16)
Dobrý den, jsem začínající podnikatel a jedna z mých faktur byla nesprávně proplacena na můj osobní účet, ačkoliv na faktuře byli uvedeny údaje o platbě na podnikatelský účet (s dotyčným co vede vlastní firmu se již nějakou dobu znám a asi automaticky předpokládal že mám pořád stejný účet). Proto jsem se chtěl zeptat, jakým způsobem můžu tuto platbu správně převést z jednoho účtu na druhý bez toho, abych musel peníze posílat zpět (firmě by to prý zkomplikovalo danou situaci). Děkuji za odpověď
Odpovědět Poplatky v bance, jak je legálně neplatit (Lu , 20.4.2010 09:51)
Platíte za mnoho příkazů v bance? Spočítali jste si kolik poplatky dělají ročně? Zbavte se všech těchto poplatků jednou pro vždy. Ráda Vám bezplatně pomohu, jak toho docílíte.
Odpovědět Raiffeisen Bank - poplatky (Hanka , 16.3.2010 15:00)
Mám pocit, že všem, kteří mají e- konta u Raiffeisenky, platím měsíční poplatky ze svého konta. Jako OSVČ nejsem schopna garantovat pravidelný měsíční příjem, ikdyž mám faktury vystaveny. Jsme v Česku, tak jsem ráda, že mi platba přijde třeba za půl roku (většinou se sejdou platby, když se blíží konec zúčtovacího období). Takže nesplňuji podmínky na zřízení E-konta. Své účty (i soukromí domácí) mám od roku 2002. Jen a jen se mi zvyšují poplatky a snižují úroky, nyní téměř mizí - 0,01%. Vedení účtu 199,00 Kč, trvalé položky 6,00 Kč, převod telefonicky na cizí banky po 15,00 Kč, na vlastní banku 13,00 Kč, změna trvelého příkazu 10,00 Kč, výběr z bankomatu cizího 39,90 Kč, zkuste pohledat vlastní bankomat Raiffeisenky. Odejdu, ale Kam? MBanka je fakt tak bezplatná a s relativně velkým úročením, že je to až podezřelé. Pod polštářem se mi ,pravda, líhnout nebudou, ale taky nebudou mizet. PS Polatky u stavební spořitelny Raiffeisen za 1x platba, 1 x státní podpora + 1 x A4 výpis roční za 23,00 Kč výpis,4 x 77,00 Kč za vedení, 90.00 Kč za správu úr. zvýhodnění - to nevím co je.
Odpovědět bankovní poplatky (Antonín , 24.11.2009 13:54)
bankovní poplatky jsou na běžném účtu jsou mnohdy tak zapsány, že jim běžný uživatel účtu nerozumí, mnohdy mámdojem, že si banka u níž je účet uživatele veden připisuje poplatky i za neexistující transkace
Odpovědět Absurdistán v Raiffeisen bank (Viki , 2.6.2009 21:30)
RB oznámila 30.4.2009, že program Plus-zdarma mění kreditní limit z 25 tis na 50 tis Kč s účinností od 30.5. Proto jsem v průběhu května přešel na program eKonto, s platností od 1.6.2009. Najednou vidím, že kromě poplatku za elektronický klíč mi byl stržen poplatek Přímé bankovnictví Plus-zdarma 80 Kč, Hl.měna 79 Kč. Volám na klientskou linku. Odpověď: Limit se mění již od 1.5.2009 (lze to stihnout změnit?), prý to bylo v elektronické poště - na staré zprávy se ale nedostanu a nic jsem určitě nedostal a nečetl. Dále, že poplatky 80 a 79 Kč nejsou viditelné v ceníku Plus-zdarma, protože platí jiný ceník, který ale není přístupný. Takže RB si z nás dělá trouby.
Odpovědět Re: Absurdistán v Raiffeisen bank (scota , 10.6.2009 10:11)
Porovnání poplatků eBanky s RB: Základ zdarma (obrat min 15 000 Kč) vedení účtu zdarma nyní 119,- Vklad na účet zdarma nyní 10,- na účet jiné osoby 55,- Poplatek za generování výpisů zdarma nyní 10,- Kontokorent úrok 13,0% nyní 16,95% Výběz z bankomatu dříve 9,90- nyní 19,90,-/39,90,- (první dva výběry zdarma) Převod na účet 4,90,- nyní 5,- Vítejte v RB!
Odpovědět Re: Re: Absurdistán v Raiffeisen bank (z RB , 21.9.2010 11:31)
a proč nesrovnáváš srovnatelné? Srovnáváš účet při splnění věrnostních podmínek s účtem bez splnění podmínek. Srovnávej tedy Základ zdarma vs. eKonto Extra. Vedení účtu v obou případech zdarma, poplatek za výpisy zdarma/zdarma, výběr z bankomatu 9,90 Kč za všechny/ nyní 9,90 Kč (2x zdarma), převod na účet 4,90/nyní 4 Kč. K tomu máš navíc zdarma platební kartu a kontokorent, který se v eBance platily. Jediný zdražení je ten vklad na účet. Jo, a abych nezapomněl, požadavek na obrat se zvedl z 15 na 20 tisíc. Když to sečtu, tak klient splňující podmínky zaplatí daleko míň než v dobách nebožky eBanky...
Odpovědět výše poplatků vs. důvěryhodnost banky (pavel , 28.3.2009 09:44)
já bych ještě zmínil jeden aspekt... na jedné straně si může člověk vložit peníze do instituce kde má vše zdarma a neplatí žádné poplatky (kampelička FIO, nová polská mBank), na straně druhé (i přes fakt že víte že jsou vklady ze zákona pojištěné...) je bankovnictví hodně o důvěře klienta k finanční instituci (její stabilitě apod.)
Odpovědět ČSOB (i , 21.3.2009 13:13)
Přešla jsem z ČS do ČSOB Studentské konto Plus a skutečně neplatím ani korunu za měsíc! U ČS Student+ mi peníze strhávali za výběry z bankomatů a účetní operace. ČSOB splnila všechny sliby. Mohu s čistým svědomím doporučit.
Odpovědět Pokud vím... (advista , 12.2.2009 03:33)
...ING konto má 3% bez podmínek a zdarma.
Odpovědět Konto Student+ aneb jak přijít o peníze (thanatos , 8.9.2008 09:01)
Také uvažujete o zřízení účtu u České Spořitelny a jste student? Dávejte dobrý pozor na jednu drobnost díky které můžete přijít až o několik stovek korun. Více na mém blogu http://thanatos.blog.cz/0809/konto-student-aneb-jak-prijit-o-penize
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí