Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Zvýší nižší podpora motivaci lidí pracovat?

Nezaměstnanost v posledním období klesá. I přes tento trend hledá ministr práce a sociálních věci Petr Nečas možnosti, jak lidi ještě více movitovat k práci. Podle jeho návrhu by se měla nejen snížit doba pobírání podpory v nezaměstnanosti, ale také se snížit samotná podpora. Pomůže realizace tohoto návrhu podle vás ještě více snížit nezaměstnanost? Myslíte si, že tento krok přiměje hledat si práci i ty, kteří o práci nestojí? Co si myslíte o lidech, kteří nepracují a pobírají dávky od státu?

Odpovědět zvýší nižší podpora motivaci lidí pracovat? (XXX , 14.8.2010 16:23)

Je to s prominutím blbost, mě je 54 let, mám 4 roky do důchodu, v našem regionu je cca 20 lidí na 1 volné místo, naděje na práci mizivá. A pak dostanete podporu, která Vám ani nezaplatí nájem, natož další potřeby. Celý život jsem pracovala, a teď bych se vystěhovala pod most. Motivaci bych měla, ale práci ne.

Odpovědět poctivá práce (skrblice , 31.1.2010 21:50)

Té v naší rozkradené banánovce není dáno shůry.kam se člověk podívá- a to ať do našich nejvyšších zákonodárců a státníků,všud se čachruje a to i v miliardách.Ve státní pokladně chybí peníze a stát se to snaží vyluxovat opět z těch nejnižších vrstev.A já je v tom mám podporovat?!Tůdle-šmelím,kšeftuju,investuju.A vyplácí se!nic nemusím přiznávat,danit,cpát cizím do chřtánu.Mám byt v os.vlastnictví převedený na babku,auto na děti,zařízený byt,jezdím na dovolenou a občas prodám nějakou tu trávu.Když můžou žlutí,proč ne já.

Odpovědět podpora v nezaměstnanosti (hela , 9.6.2009 22:14)

všechny podpory nezaměstnanosti bych zrušila nechala bych je jen lidem co mají do důchodu pár měsícu,za komunistů se taky muselo makta!!! dnes toho akorát všichni využívají a ještě si chodí na národní výbory pro další peníze a hlavně ty černý!!!! ta makat nikdy nebudou a pak se ve vládě divý že jim chybí peníze!!akorát vše platíme my z našich daní!!!!!

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (ja , 13.9.2011 10:04)

Myslím,že motivace některých lidí,je zbytečná.Jsou tací,kteří chtějí pracovat,ale kam mají jít? Já naapříklad dostala od úp.nabídku do jiného města,ale problém nastal,když jsem si spočítala náklady na cestu/bez svačin,.../a také čas odjezdů a příjezdů.Nevím kdo by mi vodil a vyzvedával dítě z MŠ.Jsem sama.Takže co? Občasné brigády?Ano,ale to je taky jen na chvíly.Sestěhovat se S někým do jednoho bytu,to je třeba také řešení.Je to trochu divný,ale v některých situacích se to dá.Moje dcera je ještě studentka,má přítele,jejich příjem je pouze dceřin přídavek a sirétčí důchod,tj.5780,-.Co stím,když zaplatí 4000,-nájem/svojí půlku,bydlí se mnou/.Zbude jim 1780,-,má někdo pocit,že si z toho může pořídit potřeby ke studiju?

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (FERDINA1 , 24.3.2011 13:49)

VÁŽENÁ PANÍ. PŘÁLA BYCH VÁM BÝT BEZ PRÁCE A V SITUACI V JAKÉ JSEM JÁ A DLE MÉHO NÁZORU I SPOUSTA DALŠÍCH LIDÍ. PAK BY JSTE PSALA A UVAŽOVALA JINAK. JSEM SVOBODNÁ MATKA S JEDNÍM DÍTĚTEM,JE MI 38 LET A JSEM BÍLÉ PLETI (ABY JSTE SI MOU SITUACI NEODŮVODNILA RASOVĚ). PRÁCI HLEDÁM JAK MOHU,ALE BOHUŽEL SE MI TO NEDAŘÍ. HLEDÁM NA INTERNETU,PTÁM SE ZNÁMÝCH,NA PRACOVNÍM ÚŘADĚ (POSLEDNÍ ODPOVĚĎ BYLA ŽE MAJI 5 VOLNÝCH NABÍDEK,ALE PRO LIDI S VYŠŠÍM VZDĚLÁNÍM).KDYŽ UŽ NARAZÍM NA FIRMU KDE NABÍRAJÍ,SPOJÍM SE S NIMI A DÁM JIM ŽIVOTOPIS,ALE BOHUŽEL ODEZVA ŽÁDNÁ.A TAKHLE JE TO NEUSTÁLE. A TY SLAVNÉ DÁVKY OD STÁTU,JAK JSTE SE VYJÁDŘILA K ZRUŠENÍ!!!! TAK OD STÁTU BERU 610 KČ PŘÍDAVKY NA DÍTĚ. TOŤ VŠE. NA NIC JINÉHO NEMÁM NÁROK. NA PRACÁKU JSEM EVIDOVANÁ UŽ TAK DLOUHO ŽE OD NICH NIC NEBERU.SOCIÁLNÍ DÁVKY ZRUŠILY (DŘÍV JSEM OD NICH BRALA ALMUŽNU 1360 KČ),TAKŽE TAM NEBERU TAKY NIC.NA PŘÍPLATEK NA BYDLENÍ TAKÉ NEMÁM NÁROK,PROTOŽE JSEM CO SE TÝKÁ BYTU TŘETÍ V POŘADÍ.VYSVĚTLÍM- 1 JE MAJITEL BYTU (PODNIK U KTERÉHO PRACUJE MOJE MAMKA)- 2 MOJE MAMKA NA KTEROU JE PSANÁ NÁJEMNÍ SMLOUVA - 3 JÁ TAM BYDLÍM SE SYNEM A MÁM TRVALÉ BYDLIŠTĚ. A TAKTO JSEM BOHUŽEL BEZ NÁROKU PŘÍPLATKŮ NA BYDLENÍ. PODOTÝKÁM ŽE MAMKA NA TEN BYT NIC OD STÁTU NEBERE,NEMÁ TAM TRVALÍ POBYT A ANI TAM NEBYDLÍ! A TAK MI VYSVĚTLETE JAK MI STÁT POMÁHÁ,JAK SE MÁM DOBŘE NA SOC. DÁVKÁCH A JAK JE ZNEUŽÍVÁM??? JÁ JSEM NA TO STÁLE NEPŘIŠLA. A TAK VÁM PŘEJI ABY JSTE SE DOSTALA DO MÉ SITUACE ASPOŇ NA PÁR MĚSÍCŮ,ABY JSTE SE MĚLA TAKY ZE SOC. DÁVEK TAK DOBŘE JAK JÁ. MOŽNÁ ŽE BY JSTE PAK ŘEŠILA VĚCI JINAK NEŽ JÁ.ALE JÁ TO JINAK ŘEŠIT NEUMÍM. SCHÁNÍM KAŽDOU KORUNU JAK SE DÁ I ZA CENU ŽE HLUBOKO JDU POD SVOU DŮSTOJNOST.JEN ABYCH MĚLA PRO SYNA NA JÍDLO,CESTU DO ŠKOLY,POPLATKY ZA RŮZNÉ VĚCI DO ŠKOLY A ABY CHODIL NORMÁLNĚ OBLEČEN. BYT A POPLATKY ZA MNĚ PLATÍ MAMKA ZE SVÉHO NÍZKÉHO PLATU.STYDIM SE ZA TO A MOC JSEM JÍ VDĚČNÁ,ALE BOHUŽEL OPRAVDU NEVÍM KDE NA TO VZÍT PENÍZE. A TAK MILOSTIVÁ PANÍ,KDYŽ VŠE TAK DOBŘE VÍTE A DOVEDETE LIDI TAK RYCHLE ODSOUDIT!!!! JISTĚ I BUDETE VĚDĚT JAK MI PORADIT.

Odpovědět Re: Re: podpora v nezaměstnanosti (ja , 13.9.2011 10:13)

S touto paní plně souhlasím. Jsem na její straně,ale myslím si že to jí asi moc nepomůže.Jak říkam já:toho se nenají: Jsem na tom úplně stejně.Moje maminka kdysi říkávala,,holka máš to těžký,ale mysli na to,že jsou lidi,kteří jsou na tom o hodně hůř.,,A je to pravda.Jenomže,kdyby ti nahoře měli být na místech třeba rodičů samoživitelů,s tím co mají,tak bychom byli nejsoíš bez vlády,jelikož by všichni pomřeli,ale my žít musíme máme děti a vychováváme je pro to,aby se jednou měli jako my.To je krásná představa že? Vědět,že jednou můj malý klouček bude žebrat o práci a bude přemýšlet co říct svému synovi,až mu doma začne volat:chci papat,mám chuť na nanuka,,,,

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (Jon Silber , 13.4.2010 13:54)

Asi žijete v komunizmu kde byla práce pro všechny poviná ,bohužel ted není tolik práce pro všechny a někteří i když chtějí pracovat tak práci neseženou jsou pak nuceni být na podpoře

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (karel stach , 22.12.2009 19:05)

jenže za komunistů práce byla jenže naše vláda sy dává peníze sobe ale nám ne co máme dělet když práce není a peníze neberem mám dost dluhů musím platit alimenty a práce žádná z čeho má ten člověk žít to se má zabýt nebo vykrást banku jako jiní to dělají

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (lenka , 6.12.2009 12:17)

važena pani bych vam prala abyste otu praci přišla take abyste poznala jak se zije na davkach si myslite ze všeci toho zneuživaj??? to jste naomylu

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (Rosťa , 20.10.2009 10:50)

Ty jsi asi nikdy nebyla na pracáku?!?!? Těším až se tam jednou dostaneš a peníze budeš potřebovat. Já tam těď byl 4 měsíce a kdby jsem nebral alespoň podporu v nezaměstnanosti tak se zadlužím na nájmu a v dnesšní době když se zadlužím na nájmu tak nemám šanci ho splatit z malých výplat jaké momentálně jsou. Zamysli se nad tím co jsi vyblila!!!! Jediné s čím máš pravdu jsou tak to s našima černýma (nebo spíš hnědýma) přistěhovalcema.

Odpovědět Re: podpora v nezaměstnanosti (Jirka , 14.10.2009 06:28)

Mila Helo, to je dost tretihorni nazor a navic s rasistickym podtextem. Zruseni podpory v nez. vubec nic nezmeni. Pokud si myslite ze by jste to poznala na sve vyplate a nebo jinak tak jste navic jeste naivni. Ano vim ze drtiva vetsina lidi kteri zneuzivaji tyto davky jsou romove, slovaci a soc. slabi ale postup jaky vlada praktikuje uz nekolik let coz je pouhe posouvani latky nahoru ci dolu je pouhy alibismus a neschopnost. Stat by se nejaky cas mel postarat o"sve" volice pokud maji problemy ale i pri pobirani podpory muzou zaroven pomoci svemu mestu ci obci jak to praktikuji napr. v C. Krumlove ci jinde. Tady by mel stat scela jiste pomoci obcim fin. prostredky na vyplatu osoby ktera tyto pracovniky a jejich vysledky bude kontrolovat protoze na to obce prostredky nemaji. Napr. ve finsku kde jsem mel prilezitost pracovat zamestnanci tamnich PU jsou zaroven terenimi pracovniky a osobne kontroluji rodiny a jejich chod. Radi jim jak vyjit s tim malem co dostaji a Aktivne jim pomahaji sehnat prac. uplatneni. Neco podobneho funguje i v Holandsku. U nas plati jedno. Co neni zakazano je dovoleno a vzdy se najdou lide kteri toho vyuziji. At je to rom nebo vietnamec. Rozhodne se museji zmenit zakony v teto zemi a ne lide. A navic porad mezi nami ziji slusni a pracoviti lide kteri za sve problemy ani nemohou ale svym navrhem by jste je hodila do stejneho pytle. I ja mel a nevylucuji ze budu mit prac. problemy ale vzdy jsem je umel vyresit celkem snadno protoze rok na PU pro me byla rozhodne tryzniva zkusenost kterou uz nechci nikdy prozit. Pevne verim ze svuj nazor prehodnotite a vezte ze vas chapu a rozumim i presto ze jsem rom.

Odpovědět kocourkov (Jirka , 3.2.2009 13:16)

Snizenim podpory se docili akorat toho ze vic pokvete "svarc system" a mozna kriminalita. Marne cekam ze ty tam nahore za ty prachy co jim davame neco opravdu rozumneho vymysli ale nic. Myslim si ze nemusime pujcovat jinym statum miliardy aby to zvladli, ani nepotrebujem obrnena vozila za 20mld apod. Stat neumi setrit a vyuzit finance tim spravnym smerem. A je tu jeste jeden zasadni faktor z minulosti: Po revoluci se migrace romu do cech stala nekontrolovanou a toto jsou jen nasledky. A dalsi narodnosti to same, zadna kontrola. Prisli, zazadali, zvitezili.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama