Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Vyplatí se ještě cestovat vlakem?

Češi patří k největším milovníkům železniční přepravy v Evropské unii. Každý Čech podnikne v průměru 18 cest vlakem za rok, což je páté nejvyšší číslo. Nicméně jízdy vlakem už nejsou dávno levnou záležitostí. Jinak řečeno, cesty autobusem a někdy dokonce i autem vyjdou často levněji. Jak jste na tom s cestováním vlakem Vy? Vyžíváte tuto formu dopravy?

Odpovědět V jednom týdnu 2x porucha mašiny!! Je to normální?? (Miriam , 7.9.2011 09:49)

Každodenně využívám jízdu vlakem za prací do Prahy. Už jsem zvyklá na všelicos, od běžného 10min zpoždění a vyjíměčně hodinové zpoždění, nebo, že dají na tutu frekventovanou trasu Turnov - Praha 1 malý vagónek a lidi i stojí, protože se porouchal vagon.V zimě běžně druhý vagón když ho zapřáhnout - vždy netopí! Ale tento týden: Pondělí nahlásili hodinové zpoždění pro poruchu na mašině - počkejte si na další spoj! Středa, dnes - vlak tentokrát dojel na čas, ale už nemohl vyjet pro poruchu, počktejte si na další spoj! Kde to jsme! Platíme čím dál dražší jízdné, ale žádná viditelná kvalita cestování! Nejlepší je, když si přečtete, že nemáte právo na vrácení jízdného v podobných případech!

Odpovědět Vynikající nápad! (Isabella , 13.10.2009 23:36)

http://www.tojesila.cz/cz/s16/SKANDALY-ODS/c1589-Spicka-ledovce-ODS-tomu-nemuzeme-verit/n2154-Jste-uspesni-Prodame-vas-Vynikajici-napady-ODS

Odpovědět velmi zajímavé!! (Mia Moorová , 10.10.2009 14:52)

http://tojesila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2179-Leto-s-Topolankem-a-Langerem

Odpovědět Vyplatí se cestovat (Hana , 21.6.2009 22:06)

Vlakem jezdím často. Díky němu jsem přečetla spoustu knih a dověděla se "zaručené" novinky - drby. Jediné, co mi v posledních 2-3 letech hodně vadí jsou sebevraždy na kolejích a střety vlaku s automobily. Na můj žaludek jsou tyto nehody hodně časté.

Odpovědět Pohodlnost především (luek , 9.7.2008 10:59)

Jezdím vlakem poměrně často a rád, delší i kratší vzdálenosti. Ale nic se nevyrovná jízdě na trase Česká Třebová - Brno (resp. Vyškov) v zeleném vláčku určeném kdysi dávno v minulosti pro Vietnam nebo pro jinou asijskou zemičku. Zabrat čtyřsedačku ve dvou lidech není žádný problém, okýnka nejdou otvírat a jsou zde i další vychytávky. Upřímně doporučuji všem. Celý management Českých drah i s GŘ bych nacpal do jednoho vagonu, ať si vedení užije pohodlí.

Odpovědět ČD? Nikdy! (Neznámý , 12.6.2008 13:22)

Jel jsem nedávno na Slovensko. Místo jednoho přestupu jsem musel kvůli "technické poruše" uskutečnit přestupy tři a dorazil jsem do cílové stanice o devět hodin později, než jsem měl.

Odpovědět Re: ČD? Nikdy! (Hoza , 2.7.2008 13:03)

Technická porucha může být na jakémkoli druhu přepravy. Klekne-li vám auto, přijedete taky pozdě. Při potížích v letecké přepravě můžete strávit noc v transitní hale. Cestovat vlakem je rozhodně pohodlnější a bezpečnější. Jen se musíme přizpůsobit jízdnímu řádu. Přestupy jsou samozřejmě nepříjemné. Ale můžete se kochat krjinou.

Odpovědět Re: Re: ČD? Nikdy! (Miriam , 7.9.2011 09:52)

Každodenně využívám jízdu vlakem za prací do Prahy. Už jsem zvyklá na všelicos, od běžného 10min zpoždění a vyjíměčně hodinové zpoždění, nebo, že dají na tutu frekventovanou trasu Turnov - Praha 1 malý vagónek a lidi i stojí, protože se porouchal vagon.V zimě běžně druhý vagón když ho zapřáhnout - vždy netopí! Ale tento týden: Pondělí nahlásili hodinové zpoždění pro poruchu na mašině - počkejte si na další spoj! Středa, dnes - vlak tentokrát dojel na čas, ale už nemohl vyjet pro poruchu, počktejte si na další spoj! Kde to jsme! Platíme čím dál dražší jízdné, ale žádná viditelná kvalita cestování! Nejlepší je, když si přečtete, že nemáte právo na vrácení jízdného v podobných případech! V tomto případě, dali opět poruchovou mašinu, a co když to vyjde si asi řekli nadrážáci!!.-(

Odpovědět Re: Re: ČD? Nikdy! (prdelej , 9.7.2008 07:36)

to je jasny, ale prijde mi ze v CD pracuje banda kokotu. jak jinak si vysvetlit pravidelna zpozdeni. vlakem i autobusem jezdim kazdy den a pozoruji, ze kdykoliv trochu zaprsi nebo napdne lehky poprasek snehu, je hodne vlaku zpozdenych. autobusy, kterych by se pocasi melo logicky dotykat vic, vubec... nechapu to PS: samozrejme netvrdim ze vlaky jsou zpozdeny jen za neprijemnyho pocasi, tech zpozdeni je daleko vic...

Odpovědět Cestuji převážně vlakem (Pepa , 4.6.2008 10:25)

Srovnával jsem nedávno náklady na cestování autem a vlakem. Já auto nemám, bratr ano. Než vyjede zaplatí měsíčně na amortizaci, pojištění a dalších poplatcích 4 000 Kč. K tomu třeba připočíst benzín. Pravda auto je mobilnější a většinou rychlejší. Ale pozor! Do práce do Prahy jsem pomocí vlaku a MHD rychlejší. I tak je veřejná doprava dotovaná. Ale silnice také nejsou zadarmo. takže je to stále kompromis mezi možným, potřebným a nutným.

Odpovědět draho, draho (Kuba , 2.6.2008 13:20)

Cestoval jsem vlakem do Německa a vyšlo mě to o 1/3 dráž, než kdybych jel sám autem.

Odpovědět Re: draho, draho (Lubos , 16.2.2011 15:25)

Do zahtanicoi je to vzdy drahe, nejlevnesji je bus, treba zluty busy. Pred par lety stala jizdenka do Amsterdamua si 4000 Kč a busem je to asi za 1000 Kč. Dnes uz to asi bude jine, ale na vylet do Vidně asi stejne pojedu busem, je to asi o polovinu levnejsi.

Odpovědět Re: draho, draho (HonzaS , 7.6.2008 13:11)

Můj známý z Drážďan při svých cestách do Prahy používal tento, jak říkal, 'trik': Zaplatil si v markách cestu jen do poslední německé stanice, přešel hranici pěším přechodem, na české straně si koupil lístek za koruny a nastoupil. Vypočítával kolik ušetřil. Takže velkou část jízdenky asi bude tvořit onen přejezd do jiné země. Lépe by bylo uvádět jízdné za trasy uvnitř státu.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama