Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Do důchodu v 65 letech. Bude se hranice dále posouvat?

Souhlasíte se zvýšením důchodového věku až na 65 let? Myslíte si, že se bude v budoucnu tato hranice dále zvyšovat?

Odpovědět invalidní důchodce (Lída , 24.8.2011 17:07)

Hlavně bych chtěla vědět,jak se pozná nemoný člověk,jsou invalidé v plném důchodu a vůbec nic jim není (díky své ukecané mamince ho májejí dcera už od 25let a příští rok jde do starobního !!!)Tak jak stát šetří,když lidem nic není a berou víc než my co se dřeme? Ale to není jen má švagrová jejich tu více.......I její dcera pokračuje od základní školy je v plném invalidním a to proto,že má na svou výšku 170cm ,65kg ...opravdu tomu nerozumím,bude někdo vědět jak se ti inalidé poznají ?...Děkuji.

Odpovědět Nesouhlasím (nef , 6.1.2010 16:46)

Myslím,že 65let je hodně a je spousta mladých nezaměstnaných, což není dobré. Mi je 35 a nedovedu si to moc představit tak dlouho pracovat, když moji rodiče šli do důchodu v 60. Počítám ale s tím, že na důchody nebude a ani ty děti nebudou a to nejen z pohodlnosti, jak se tam jakási paní vyjádřila. Paní by si měla uvědomit, že v její době tu nebyla nezaměstnanost, bezdomovectví atd. Prostě jiná doba. Děti tudíž také neholám rodit.

Odpovědět Změny systému jsou nutností (Radoslav Fereta , 6.11.2008 13:22)

Osobně si myslím, že hranice se bude zvedat, když se podívám na vyspěle státy, nebo na státy s vybornou zdravotníckou péči, věk důchodců je vyšší než tady. Jenže co se týče lidí, který odejdou do důchodu, třeba v 70-ti letech (když se bude posouvat hranice), víte jsi to představit, já né. Dobře no dejme tomu, že to bude jeden z 10-ti, má to smysl? Je to velmi zložitá otázka a to i z toho hlediska, že když má teď někdo 50 let hledá se mu práce obtížnějc něž někomu, kdo na třeba 25. Záleží ne jenom na státě, jaký pravidlá určí, ale i na lidech, na zaměstnávatelech, jak se k této věci postaví, je třeba znát i jejich názor, jestli to vidí jako reálni. Je zapotřebí i stanovit nějaké podmínky ve vztahu zaměstnávatel a zaměstnanec.

Odpovědět Není vůbec důvod zvedat důchod ze 63 let na 65 let. (Ferry , 15.8.2008 09:15)

Téma je zda stačí odchod do důchodu v 65letech zda se bude hranice dále posouvat nad 65 let. Já bych to vzal obráceně. Například kolika let v průměru se dožívají v západní Evropě (kam my patříme) Němci, Francouzi, Holanďaňi a pod. a v kolika letech oni mají plánovaný odchod do důchodu a v kolika ve skutečnosti do důchodu chodí. Podle toho zjistíme kolika let si užívá důchodu průměrný němec, francouz, holanďan a pod. Nyní si vezmeme podle ČSÚ kolika let se v průměru dožívají češi. Od tohoto průměrného věku dožití odečteme roky které si užívají v důchodu v průměru němci, francouzi, holanďané a pod. Vyjde nám v kolika letech bychom měli chodit do důchodu my češi. Je přeci naprosto logické, aby čech si užíval důchodu v průměru stejně dlouho jako průměrný němec, francouz, holanďan a pod.. Protože podle statistik se češi dožívají v průměru asi o 5 let méně než němci, francouzi, holanďané a pod. , tak by měli také chodit do důchodu zhruba o 5 let dříve než výše uvedené národnosti.

Odpovědět Re: Není vůbec důvod zvedat důchod ze 63 let na 65 let. (Petr , 29.5.2009 15:00)

Krásně utopická vize. A zaplatí to jako kdo? Nemci, Holanďani a Francouzi? :-) Mě je 29 a jsem smířený s tím, že na důchod můžu zapomenout. Musím se zaopatřit sám. Sociální daň vnímám jejím názvem a ne že si spořím na důchod. To je vzhledem k porodnosti a hospodaření státu nesmysl.

Odpovědět Kdo vám brání zvyšovat porodnost? (Jana , 24.6.2009 09:26)

Co si stěžujete, že kvůli nízké porodnosti nebude mít vaše generace na průběžné důchody jako je tomu nyní? Kdo vaší generaci brání souložit, dělat děti a vychovávat je. Mne je 57 let a v době kdy mi bylo 25 let tak se rodilo v Československu v průměru 3 děti na 1 ženu. Proč se nyní rodí v průměru jen 1,4 dětí na 1 ženu? To že vy napřed upřednosťujete konzum, cestování a podobně a potom děti? No tak to si potom budete muset doopravdy naspořit na ty vaše důchody. Naše generace se nevěnovala tolik radovánkám jako vy dnes a vychovala si pořád dostatek dětí (vás co je vám nyní 20 až 40 let), proto my budeme v průběžném důchodovém systému pořád ještě relativně dobře zabezpečeni. Je to těžké aby vy mladí jste to pochopili? Jste pohodlní, máte radši radovánky než starost o děti, tak si budete muset na svůj důchod naspořit. A v důchodu doufat, že za ty vaše úspory na vás budou dělat přistěhovalci z Asie a afriky.

Odpovědět Naprostý souhlas s Janou ( 27.11.2009 19:20)

Ono se těžko mladým vysvětluje že kdysi byly jisté prority a koncepce pro rodiny. Dnes, a to mne celkem mrzí se mluví o minulém režimu jen v souvislosti s policejním ůtlakem. Já jsem měl v 29 letech odpracováno 13 let a dvě děti. Jistě - je třeba rychle zapomenout na jisté vymoženosti. Tak ať si ten kapitalismus holt mladí užijí.

Odpovědět Vláda neví co dělá (Ivan , 5.8.2008 11:55)

Stále slyšíme ,že bude přibývat důchodců a důchodový systém na to není připraven. Bodejť by byl, když celý sociální systém vlády ODS drancovali do roku 1998 a co nestihli tehdá to dodělávají teď . Ono číst noviny za stotisíc měsíčně v parlamentu či senátu je rozdíl proti většině národa ,která tvrdě pracuje a její příjem je hluboko pod celostátním průměrem.Panáci v parlamentu ,kteří jsou buď absolutně nekompetentní k tomu aby něco vyřešily se tohoto důchodu v pohodě dočkají. Jen půlka národa mezitím chcípne hlady ,ekonomika spadne na úroveň Somálska . Podmínky pro mladé rodiny nejsou téměř žádné,takže ani perspektiva nových pracovních není růžová,takže ve svém důsledku si vlastně vláda řeže pod sebou větev, neboť v důsledku její politiky se ani pánové v parlamentu nemusí toho důchodu dočkat také.

Odpovědět 65 let - jak kdo (Majka , 4.8.2008 08:58)

Když vidím ve svém okolí, kolik je invalidních důchodců před svým 60 rokem, a to důvodů dlouhodobé denní návštěvnosti hospod a kouření, tak si myslím, že do těch 65 let budou moci dělat jen lidé, kteří nemají velkou psychickou a fyzickou zátěž. Syn je hasič, jak by mohl dělat do 65 let, fyzická a psychická ztátěž se na něm projevuje už nyní ve 40 letech.

Odpovědět Re: 65 let - jak kdo ( 27.11.2009 19:31)

Mně je 61 a jsem sportovec tělem i duší. Nepiji, nekouřím i když tomu nebudete věřit - a od svých 16 let stojím u plotny. Mám odpracováno 45 let a kdybych měl dělat do 65 tak si radši seženu ciankali. Dnes z Vás firmy vyždímají poslední zbytky sil nebo jste na indexu a v nejbližší době letíte. Všechno tohle těm "mladým" chytrákům přeji ať si to užijí do sytosti.

Odpovědět Re: Re: 65 let - jak kdo (jana , 4.1.2010 15:19)

já si to taky nedovedu představit, do svých 47 let bylo všechno ok, dělám v kanclu a zásluhou počítače nebudou mít za chvíli pro mě skla s tak velkými dioptriemi, záda se hlásí, no myslím, že je nesmysl odchod do důchodu prodlužovat, když o vás po padesátce stejně nikdo nestojí

Odpovědět Re: Re: Re: 65 let - jak kdo (Do důchodu v 65 letech.Bude se hranice ještě posouvat? , 18.2.2010 11:06)

Většina těchto příspěvků je pravdivá.problém je že si jenom stěžujem jak ty prasata u koryt s náma cvičí,a pořád tam jsou,proto to lepší nebude.Aby se to zlepšilo tak je musíme vymlátit klackama,lidi pojďte na ně.Ten dobytek ve vládě tyto příspěvky stejně nečtou a proto ani nevědi jaké máme názory.

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama