Diskuze k tématu
Co říkáte zvýšení daňové povinnosti pro lidi s příjmem pod 20.444 Kč od 1.1.2009?
Daňové změny, pokud se nic nezmění, zvýší dvěma třetinám občanů daňové zatížení od ledna příštího roku. Jde především o důsledek nižších slev na dani. Věděli jste o tom? Jak hodnotíte tuto situaci?
Odpovědět Prosím o radu a informace (Tomáš , 15.12.2010 12:45)
Dobrý den.Omlouvám se, že píši do tohohle článku.Mám na Vás všechny prosbu.Potřeboval bych poradit, jak je to s daňovým přiznáním příjmu, když jsem normálně zaměstnaný a spolupracoval jsem s jednou nejmenovanou firmou a vytvářel pro ni určité programy?Co se týče smlouvy,tak jsme to řešili dohodou o provedení práce.Přivydělaná částka nepřesáhla 15 000Kč. Prosím o informace kdy se daň musí zaplatit, co je k tomu vše potřeba atd. Mockrát Vám děkuji, Tomáš K.
Odpovědět průměr? (já , 10.12.2010 20:49)
Tak průměrnou výplatu mám s manželem dohromady,Cobysme chtěli,když děláme u soukromníků a tenhle stát nás nechrání.Tenhle stát musí chránit ty bohaté . Stydím se být češkou
Odpovědět a co alkohol a cigarety (luma , 3.8.2010 20:42)
Nevím zda se do toho počítají i výdaje za alkohol a cigarety
Odpovědět ..... (Veronika , 11.4.2010 15:37)
Nechápu jak tyhle krysy někdo může poslouchat. Sedí jenom na zadku a pokoušejí se nás obrat. Nevidí svou vinu jenom prachy, žádný svědomí. Zaslepeni životem a svým prý velkým trápením. Každým dnem víc bezdomovců a ještě více umrtí. Každý den na kontě míň a míň, vůbec to však nekončí. Za troškou jejich poznání je hora zklamání. Nestojí o náš život, vidí jenom sebe a jejich starosti. Každý den počítají si prachy a říkaj: "nemám dost!" Co pak máme říkat my? Že jsme pod nulou? Poslouchej anebo zmis. Pokud ti to nevoní pokoušej se to změnit. Neseď jenom na zadku a nefňukej nad sebou
Odpovědět To jste ještě neslyšeli!!!!. (Saxana92 , 12.10.2009 18:32)
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Odpovědět kdo chce tam,pomožme mu.... (Bezevlas , 22.7.2009 20:16)
Neříkám nic,mě se to netýká,ale doporučuju těm,co s tím nejsou spokojení,aby šli opět volit ODS,jak jim doporučuje většina médií..proti blbosti se těžko bojuje
Odpovědět Je to celé nanic (laik , 9.12.2008 12:42)
Jani, máš pravdu, jenže některým arogantním spratkům se nerozsvítí v hlavě nikdy,měli jen více štěstí než daleko schopnější a hned si myslí, že mají patent na rozum.Potom to u nás vypadá tak jak to vypadá, amorální bezcitní přesmrtvolové se vysmívají méně vzdělaným, ne každý se narodil jako budoucí Einstein a není to o chuti a vůli učit se....Od takových velkopanských manýristů bych nevzal ani pětník...Kdyby nebylo těch "líných učit se," tak nemají ti velkohubí frajeři ani střechu nad hlavou, ani zavedenou elektřinu ani rozvod vody po bytě a zeptejte se na jejich platy. Každý, kdo slušně pracuje a produkuje něco pro společnost, je potřebný a měl by být adekvátně zaplacen a daněn, to je ale jen naivní idea.
Odpovědět Re: Je to celé nanic (Pavel , 29.12.2008 06:30)
Tento systém je založen na vykořisťování člověka člověkem a proto se to celé zhroutilo. V Bibli je to předpověděno. Geniální mozek, který vymyslel celý vesmír nyní musí zasáhnout a udělat pořádek. Všichni lidé jsou si rovni. Syn Stvořitele vesmíru Jehovy Boha Ježíš Kristus učil, že bohatí a vzdělaní mají malou šanci žít v nové společnosti, protože se nebudou chtít vzdát svého bohatství a jejich pýcha nedovolí uznat, že je někdo mnohem chytřejší než jsou oni. Jen málo z nich se dostane do Božího Království. Boží Království je hlavně pro chudé lidi. V Bibli je to napsáno u Lukáš 18:18-25 18 A jistý vládce se ho vyptával a říkal: „Dobrý Učiteli, co mám dělat, abych zdědil věčný život?“ 19 Ježíš mu řekl: „Proč mě nazýváš dobrým? Nikdo není dobrý, pouze jeden, Bůh. 20 Znáš přikázání: ‚Necizolož, nevraždi, nekraď, nevydávej falešné svědectví, cti svého otce a matku.‘“ 21 Pak řekl: „To všechno dodržuji od mládí.“ 22 Když to Ježíš uslyšel, řekl mu: „Ještě jedno ti chybí: Prodej všechno, co máš, a rozděl chudým a budeš mít poklad v nebesích; a staň se mým následovníkem.“ 23 Když to slyšel, hluboce se zarmoutil, neboť byl velmi bohatý. 24 Ježíš se na něj podíval a řekl: „Jak obtížné to bude pro ty, kdo mají peníze, aby došli do Božího království! 25 Je vskutku snadnější, aby velbloud prošel uchem jehly, než aby se boháč dostal do Božího království. Studujte Bibli a zjistíte co se bude dále dít zde na planetě zemi.
Odpovědět Re: Re: Je to celé nanic (realista , 19.10.2009 05:33)
ZADNY BUH NENI, tu pohadku si vymysleli bohati, aby se chudym to otroctvi lepe snaselo, bracho! Dobry a spravedlivy buh by prece nestvoril zlo a bohace...
Odpovědět Re: Re: Re: Je to celé nanic (RUDA , 30.10.2009 19:12)
Dobrý Bůh ne ale když mluvíš o Bohu tak si přečti bibli a dovíš se kdo vládne.
Odpovědět Re: Re: Je to celé nanic (Ruda , 10.3.2009 14:51)
Je dobré znát co se stalo v minulosti aby hodnoty dnešní doby byly mnohým skryté aby neviděly a neslyšely Ti co se povyšujou nad stvořitele.V tom je jejich blízký konec a začátek nového.Je zcela jedno jak se k tomu otočím ono se to stane.Kdo nemá oči alespon slyš.
Odpovědět Nikde jsem se o takovém návrhu nedočetl. O co jde? (Láďa , 24.9.2008 09:07)
Vůbec jsem se nikde nedočetl o návrhu nějakých úprav v oblasti daní, daňových slev a pod. , které by měly za následek že na tom zase prodělají lidé s platy pod 21.000Kč hrubého. Nevíte někdo o co jde? Kdo s těmi návrhy a kdy přišel a kde jsou publikovány?
Odpovědět Re: Nikde jsem se o takovém návrhu nedočetl. O co jde? (R , 14.12.2008 20:45)
zkus se podívat do zakoníku, tam si nalistuj zákon a vzadu jsou plánované změny na rok 2009...
Odpovědět Co se divíte? (krescak , 20.9.2008 16:05)
Samozřejmě většina lidí o tom neví,Kalousek se s tím nikde nechlubí,ale určitě má spočítáno kolik ušetří,doufám že rozpočet a pravidla na rok 2010 už nebude sestavovat,protože v předchozích vládách tak papežský nebyl.
Odpovědět zbytečný (Ondra , 10.9.2008 09:21)
celá ta diskuze tady je o tom že teda někomu kdo vydělá méně jak 21000 ubyde z výplaty 200 Kč! no to je toho.. za rok to bude třeba zase jinak no...
Odpovědět Re: zbytečný (jirka , 16.9.2008 12:58)
milý Ondro,nevím kolik Vám je ,odkud jste a zda jste ženatý ,či ne. Situace v naší republice je taková,že lidí s tímto příjmem je většina a zpravidla tito lidé také v rámci svých rodin balancují na hranici chudoby.když se vezme rokem tak je to o 2400kč.Což pro rodinu s dětmi není zrovna zanedbatelná částka.