Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Co říkáte na zhodnocení penzijního připojištění?

Zatímco zájem o penzijní připojištění stále roste, zhodnocení připisované účastníkům jednotlivými penzijními fondy bylo loni vesměs velmi nízké. Podle posledních údajů by výsledky penzijních fondů měly být letos ještě horší. Už loni většina penzijních fondů prohrála boj s inflací, která je letos více než dvojnásobná. Co si myslíte o uvedených skutečnostech? Je penzijní připojištění stále výhodné, máte tento produkt sjednán?

Odpovědět Prosím o radu. Výběr penzijního připojistění (lída , 28.12.2011 17:28)

Dobrý den.OD 11.prosince 2011.Jsem šla do předčasného důchodu,je mi58 let.Výměr let jsem měla v 59 a čtyři měsíce.Dotaz zní, kdy mohu vybrat uloženou částku aniž bych přišla o státní příspěvek.Doba pojištení trvá od roku 2001 do 2010.Tady končí příspěvek zaměstnavatele.Od dalších měsíců si platím 500 kč.Tak byla stanovená částka při sepisování smlouvy v r.2001.Děkuji

Odpovědět Re: Prosím o radu. Výběr penzijního připojistění (Petr , 20.1.2012 20:54)

V 60 letech je to pravidlo 60 a 60. Bud v 60 letech nebo po 60 měsícíh. Záleží kdy se PP uzavírá.

Odpovědět Odborný web (Vladimír , 20.9.2011 19:12)

Zhodnocení je při započtení státní podpory je pro určitou skupinu lidí dostatečné, když vezmeme v pataz rizikovost produktu..... http://duchod.fincentrum.com/

Odpovědět Penzijni pripojisteni 500Kc nebo 1000Kc (Michal , 19.9.2011 10:03)

Zdravim Vas,napadla mne jedna vec,ktera se tyka jednoducheho matematickeho uvazovani. Uvazujme nasledujici 2 pripady. 1)Budu mesicne prispivat 500Kc a stat mi na rocnim vyuctovani nevrati nic. Rocne zaplatim 6000Kc. 2)Muj osobni mesicni prispevek bude 1000Kc a stat mi po rocnim vyuctovani vrati 6000 Kc. Rocne zaplatim opet stejnou castku,t.j. 6000Kc. Neni to preci jen trochu zavadejici.Neni v tom nejaky zadrhel? Preci by na tom mel stat vydelat? Nebo se mylim? Poradte prosim.

Odpovědět Re: Penzijni pripojisteni 500Kc nebo 1000Kc (D. , 17.1.2012 15:33)

Stát Vám určitě 6000 Kč nevrátí, tuto částku si můžete odečíst od základu daně, z něhož se pak počítá 15 % daň, takže pokud za rok zaplatíte 12000 Kč, můžete si od základu daně odečíst 6000 Kč, což pak činí na dani 900 Kč...

Odpovědět Re: Penzijni pripojisteni 500Kc nebo 1000Kc (Emílio Estevéz , 22.12.2011 15:53)

žádných 6000 ti stát nevrátí, o 6000 se ti při ročním vyúčtování sníží základ daně...

Odpovědět Penzjiní připojištění (Blanka , 3.9.2011 15:32)

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti s pojišťovnou Axa. Vyzkoušeli jste někdy <a href="http://www.axa.cz/lide/penzijni-pripojisteni/vyhody">penzijní připojištění</a>, které nabízí? Děkuji Blanka

Odpovědět Životní pojištění a penzijní připojištění - průzkum (Jana , 23.10.2010 22:07)

Chci všechny poprosit, vyplnili byste mi anonymní dotazník? Je to pro mou diplomku. Je v něm problematika penzijního připojištění (i životního pojištění) Děkuji MOC! http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/propojistenost-zivotni-pojisteni-a-penzijni-pripojisteni-ano/

Odpovědět Pnzijní nebo IŽP (t.hrbata , 10.11.2009 20:02)

Tak jak už tady bylo řečeno tak na 500Kč je státní příspěvek 150Kč a roční úrok je 2,3% ale o tomhle zhodnocení se nelze bavit při vysoké inflaci, navíc všechny penzijní fondy ke konci roku 2008 vykázali nulu a museli tyto garance dorovnávat, když se ale vrátím k tomu co nám přinese spořit alespoň 1000Kč na penzijním fondu tak je to státní příspěvek 150Kč měsíčně, daňový odpočet což je při tisíci koruně 12000Kč za rok to znamená, že nám stát vrátí na daních podle Vaší zdaňovací skupiny až 2400,- korun, samozdřejmě tento typ spoření bych doporučoval člověku který je vyššího věku. Pro mladé bych volil rizikovější složku a to IŽP s agresivnější strategií, na tisíci koruně přinese vyšší úrok, také je možný daňový odpočet až 12000Kč ročně. Z to nám vychází, že investovat je výnosnější než klasické penzijní.

Odpovědět Re: Pnzijní nebo IŽP (maitland , 22.11.2009 22:36)

IŽP je pro investování naprosto nevhodný způsob spoření.Dokonce bych snad zakázal mluvit o spoření,nebot spořící složka vám nikdy nezajistí solidní urok.Penzijko mám a jsem spokojený,nečekám velké zhodnoceníSoučasná legislativa to ani neumožnuje,jsou tu podílové fondy,akcie atd.

Odpovědět začátek tunelování fondů (Jirka , 6.7.2009 09:59)

Taky jsem dostal přehled o zhodnocení vložených prostředků do PF za rok 2008, respektive informaci o rozjíždějícím se tunelu. Sečteno a podtrženo ... perfektní biznis pro pár parazitů. Za příslib státní podpory a odečítatelné položky na daních, který ovšem zafinancuje stát, respektive občan, si pár neumětelů hraje na bankéře, hazardují s prostředky vkladatelů a vyplácejí si platy, kterých se krize nedotkla ani náhodou.

Odpovědět zažila jsem krach PF (Jana , 3.3.2009 17:43)

Asi od 45 let jsem spořila na penzi u nejmenovaného fondu i s manželem,měli jsme stejný.Po krachu, asi tak za více jak rok ,nám vyplatil konkursní správce asi 40 % naspořené částky ,o zbytek peněz jsme přišli. převedli jsme se na jiný fond,ale už místo do 50 musím spořit do 60.Zbývají mi necelé dva roky a to se "modlím" ,aby nepřišel druhý krach.

Odpovědět Re: zažila jsem krach PF (KarelCh , 25.10.2010 09:03)

Předpokládám, že onen krach penzijního fondu je již letitá záležitost z doby počátku penzijního připojištění jako takového. Ano tehdy bylo u nás asi 44 penzijních fondů s nejasnými a hlavně nezkušenými majiteli. V současné době již penzijní fondy vlastní pouze silné celosvětové finanční skupiny s dlouholetými zkušenostmi se správou investic

Odpovědět Veškeré fondy skončí špatně(tedy i penzijní) (kolaps ekonomiky , 16.2.2009 16:01)

Vážení, velmi nerad jsem poslem špatných zpráv, ale zamyslete se. Penzijní fondy nemají žádný recept na zhodnocení majetku. Nemohou být v plusu jen proto, že jim to nařídí zákon. Momentálně jsou všechny v mínusu, řeší se to defakto podvodnými úpravami v účetnictví a až to praskne , tak budou všichni zírat. Ovšem ono to praskne v takové době, kdy bude takový kolaps, že už to nikoho nepřekvapí.Nikdo zde ani netuší co se na nás žene! KOLAPS, KATASTROFY, HLADOMOR....... Nesmějte se troubové a tento příspěvek si přečtěte v II.2010. Zlatá nevědomost.

Odpovědět Re: Veškeré fondy skončí špatně(tedy i penzijní) (kakabuřt , 17.2.2009 07:25)

no jasně ty vědmo! :DDD

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama