Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Novinky v povinném ručení v roce 2009

Podstatnou změnou v povinném ručení v roce 2009 bude zavedení povinných příspěvků garančního fondu. Řidiči vozidel evidovaných v centrálním registru vozidel, která nejsou pojištěná, do něj budou povinně přispívat, přičemž tyto příspěvky budou pochopitelně výrazně převyšovat skutečné pojistné. Co si o tomto myslíte? V současnosti jsou z garančního fondu hrazeny škody způsobené nepojištěnými řidiči. Jediným příjmem tohoto fondu jsou ale příspěvky pojišťoven, což znamená, že škody za nepojištěné platí de facto pojištění řidiči. Je to správná cesta, bude systém více spravedlivý?

Odpovědět KDY MUSÍM NA LÉKAŘKOU PROHLÍDKU, (PETR,51 , 15.8.2009 07:57)

Jsem v důchodu,v kolika letech jsem povinnen jít na lékařkou prohlídku,aby mi moje obvodní lékařka potvrdila nebo naopak,že jsem zdráv a dobře vidím,čili,že jsem schopen silničního provozu?

Odpovědět platit pojišťovnám co nejmíň (peety , 11.2.2009 13:48)

Rekl bych, ze tohle je jen dalsi duvod, proc se vyplati nebyt pohodlny a hledat pojistovnu, kde budu mit ruceni co nejlevnejsi. Letos jsem si pres internet nasel na www.povinne-ruceni-porovnani.cz kalkulacku, pres ni mi vyslo, kde budu mit ruceni nejlevnejsi a tam jsem si to sjednal. Sice mi vysla mene znama pojistovna (Triglav), ale o tom, jak jsou na tom s vyplacenim, se nastesti nebudu presvedcovat ja, ale ten chudak, kteryho pripadne naborim... Takze doporucuju neplatit vic, nez je zdravo!!!!

Odpovědět Re: platit pojišťovnám co nejmíň (michaela , 11.2.2009 22:19)

děkuju za radu...je pravda, že tohle jsem nezkoušela..

Odpovědět souhlas (jaj , 20.1.2009 14:00)

Bohužel je to tak, že nejlépe se hojí (každý - nejen tyto "poivinné" pojišťovny (i jiné instituce, jak to píše v jiném příspěvku "o nemravných ziscích a odměnách doslova za každou cenu") na těch co si plní své povinnosti. V demokracících se proti tomu bojuje například tzv."oibčanskou neposlušností" - když už jsme si zvolili poslace co takové ptákoviny bez skrupuzlí, (tj. bez rozumu a uvážení) s klidným srdcem "za nás" odsouhlasí.

Odpovědět Povinné ručení (michaela , 6.1.2009 17:49)

celý systém povinného ručení je postavený na hlavu, celý život si platíte povinné ručení jen proto, aby jste mohli jezdit svým autem, ale nikoho nenapadne, že ten řidič, který celý život nebourá, platí škody těm řidičům, kteří bourají..co z toho máme, my co nebouráme?a k tomu všemu ještě tohle!!!už neví, jak by z nás tahali peníze do státní kasy...proč není systém povinného ručení postaven na principu životního pojištění???nebyla by špatná odměna na důchod nebo s datem odevzdání řidičského průkazu kvůli stáří, dostat i peníze, které jsem celý život platila na povinném ručení a nebourala jsem..co vy na to pojištovny???

Odpovědět Uzákoněná zlodějna (Milan , 3.12.2008 09:34)

Je to neuvěřitelné.Další subjekt, který chce vytahat peníze z kapes těch nejchudších.No, má vzor v dr.Julínkovi. Ale nad čím zůstává rozum stát, to je ned zdůvodněním.Pojišťovny mají značné ztráty proto, že nedokáží vydolovat peníze ze skutečných hříšníků. No komu z kompetentních takový argument stačí ke schálení hlouposti, jeho inteligence musí být na stejné úrovni.Tak úředník nedokáže vymoci to co vymoci má a aby si ulehčil práci, bude to vyžadovat z pomocí zákona od chudých občanů. Opravdu paráda. To snad musel schvalovat stejný kompetentní pracovník, kterému ke zdražování energií a vody stačí argument, že lidé šetří a manažment by si tak nepřišel na tak nehorázné zisky jako dosud. No, jestli to takhle bude pokračovat, máme se ještě na co těšit.

Odpovědět konecne (Spade , 4.11.2008 11:08)

statistiky hovori jasne: 800 tis. nepojistenych vozidel. z toho asi tak 300 tis. jich jezdi bezne po silnicich. skody jimi zpusobene jsou zavratne a platime je my vsichni pojisteni prostrednictvim garancniho fondu!!!

Odpovědět Re: konecne (Sarka , 6.11.2008 08:50)

To je zlý sen, budu doplácet na to že jiní neplatí povinné ručení? já na auto platím poctivě, ale motorka je sezonní záležitost a kvůli novému zákonu budu platit povinné na celý rok (1x tolik)i když třeba v lednu skutečně nevyjedu!!! zase vymyšlený zákon na neplatiče ale doplatí na něj slušní lidé - ovšem jako většina zákonů- čemu se divím, že???

Odpovědět Re: Re: konecne (Honza , 20.12.2008 22:08)

To, že jezdíte jen vlétě, je vaše věc. Tady se diskutuje o něčem jiném

Odpovědět Re: Re: konecne (kajka , 17.12.2008 18:53)

Vážená,proč si tedy Vaši motorku "mimo sezonu" nedáte do depozitu?

Odpovědět Re: Re: Re: konecne (Jirka , 3.2.2009 11:59)

Dovoluji si pripomenout, ze ani depozitar neni zadarmo! Tak ci tak zaplatite. A to hned vicekrat. Za prve porizovaci cena napr. motorky, coz je v poradku ale pak jsou tu prave tyto nesmyslne poplatky. Povinne ruceni ANO, nehoda se muze stat kazdemu a prave proto bych nehazel platice a neplatice do jednoho pytle. Ten rozdil je evidentni!!!

Odpovědět Re: Re: konecne (Ruda , 7.11.2008 08:09)

Taky si uvědomte, že tím že teď POCTIVĚ platíte povinné ručení, tak vlastně z části vašich peněz se platí škody, které způsobují nepojištění!!! Dříve než začnete něco kritizovat, že co to zase vymysleli, tak si prosím zjistěte o co vlastně jde!

Odpovědět Re: Re: konecne (ruzena , 7.11.2008 08:06)

pokud je motorka prihlasena tak to tak buhuzel je a je to asi spravne. ale predpokladam ze vy ji prihlasenou nemate! viz clanek na ktery je odkazovano v uvodu

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Seznam všech diskuzí

zavřít Přihlášení

Reklama