Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Londýn uhájil pozici finančního centra světa

Londýn uhájil pozici finančního centra světa

Finance.cz, 2009-09-29 07:47:33

Největším finančním centrem světa zůstává Londýn. Podle aktuální studie Global Financial Centres Index (GFCI) zaujala další místa města New York, Hongkong a Singapur. Do popředí se stále více tlačí Čína. Na konci první pětky se senzačně umístil čínský Šen-čen a desítku uzavírá Šanghaj. V kategoriích jako bankovnictví, pojišťovnictví a finanční služby v minulém půlroce soupeřilo 75 měst včetně Prahy, která skončila na 65. místě. Výsledky poskytla firma Capital Partners.

"Podle studie je Londýn světovou jedničkou ve správě aktiv, pojišťovnictví, profesionálních finančních službách, infrastruktuře a dalších obecných výhodách," shrnul analytik Capital Partners Josef Stoulil. Jak dodal, tato metropole na Temži je také sídlem více než poloviny ze sta nejlepších ostrovních akciových společností kótovaných na burze.

Newyorský Wall Street sice udává tón světovým akciovým trhům, ale podle studie měl New York nad Londýnem navrch pouze v bankovnictví. I u třetího Hongkongu hraje roli burza. "The Hong Kong Stock Exchange má své specifikum v pasivní roli místní vlády. To v jiných rozvinutých finančních systémech nebývá obvyklé," doplnil analytik. Singapuru zase podle něho pomohlo i vysoké hodnocení profesionálních služeb a vládních regulací.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 29.09.2009

14:23 - Mýtné: Od ledna 2010 rozšířenoVáclav Klaus podepsal novelu zákona, která od ledna 2010 rozšiřuje placení mýtného i na vozy nad 3,5 tuny a od roku 2011 zavádí elektronické viněty pro osobní vozy.

16:57 - ČEZ postaví novou paroplynovou elektrárnuJedná se o paroplynovou elektrárnu v Počeradech na Lounsku za 20 miliard korun.

07:50 - Letectví prožívá jedno z nejhorších obdobíMezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA) očekává, že světové aerolinky v letošním roce vykážou ztrátu až 11 miliard USD po loňské ztrátě 16,8 miliardy USD.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz