Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Na internetu roste zájem o luxusní hodinky

Na internetu roste zájem o luxusní hodinky

Finance.cz, 2009-10-29 16:47:18

Na internetu roste zájem o luxusní hodinky. Vyplývá to ze statistik největšího e-shopu s hodinkami Hodinky.cz, který zaznamenává meziroční nárůst průměrné ceny objednávky. Ve třetím čtvrtletí letošního roku činila průměrná cena balíčku 2 727 korun, což je výrazné zvýšení oproti minulému roku, kdy se cena pohybovala okolo 2 500 korun.

Čeští zákazníci dlouhodobě projevovali nedůvěru k on-line nakupování. V současné době však vzrůstá informovanost v oblasti internetových obchodů a tuzemským prodejcům tak narůstají průměrné ceny objednávek. Výrazně se tento trend projevuje u e-shopů s hodinkami, které zaznamenaly zvýšený zájem především o luxusní modely světových značek.

„Obchodní výsledky ze třetího kvartálu roku 2009 potvrzují, že stále více našich zákazníků přestává mít potřebu si zboží bezprostředně prohlédnout. Výběr se jim totiž snažíme maximálně usnadnit prostřednictvím kvalitních fotografií a podrobných informací o produktech,“ představila situaci na tuzemském trhu Jana Zbořilová, obchodní ředitelka internetového obchodu Hodinky.cz. „Třetí čtvrtletí kopíruje vývoj od začátku roku. Meziročně se zvyšuje průměrná cena balíčku a roste popularita dražších hodinek od známých značek,“ doplnila Zbořilová.

Nejprodávanějším modelem ve třetím kvartále letošního roku byly hodinky italské značky Moralleto s označením P9008, jejichž prodejní cena je 5 490 korun. Mezi tradičně oblíbené pánské hodinky patřily modely japonské společnosti Casio. Ženy zase nejčastěji volily výrobky módní značky Esprit. „Zejména u mladých lidí pozorujeme zájem o originální a výrazné hodinky prestižních značek. Hodinky jsou dnes vnímány jako důležitý módní doplněk, jehož význam by se neměl opomíjet,“ sdělila Zbořilová.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 29.10.2009

16:47 - Na internetu roste zájem o luxusní hodinkyVyplývá to ze statistik největšího e-shopu s hodinkami Hodinky.cz, který zaznamenává meziroční nárůst průměrné ceny objednávky.

11:59 - Bude pivo zase dražší?Některé pivovary kvůli lednovému zvýšení spotřební daně na pivo připravují stížnost k Ústavnímu soudu.

16:52 - Škoda Auto hlásí pokles čistého zisku o 67,5 pctProdeje aut zatím poklesly o pět procent, od ledna si novou škodovku koupilo 504.625 lidí.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz