Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Goldman Sachs zvýšil cílovou cenu zlata o 20 % na 1650 dolarů

Goldman Sachs zvýšil cílovou cenu zlata o 20 % na 1650 dolarů

Finance.cz, 2010-10-13 07:38:12

Americká investiční banka Goldman Sachs zvýšila roční cílovou cenu zlata o více než 20 procent na 1650 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Banku k tomu vedou vyhlídky slabého oživení americké ekonomiky a nízké úrokové sazby. To je podle ní záruka, že budou mít investoři o zlato dál zájem.

"Vyhlídky na další uvolnění měnové politiky ve Spojených státech výrazně sílí a reálné úrokové sazby v USA dál klesají," uvedli analytici banky ve zprávě, z které cituje agentura Reuters.

Goldman například upozorňuje, že pod 50 bazických bodů se dostaly výnosy desetiletých státních dluhopisů, které zohledňují inflaci, takzvané TIPS (Treasury Inflation Protected Securities). "Z toho důvodu zvyšujeme výhled ceny zlata na příštích 12 měsíců na 1650 dolarů," uvedla banka.

Cena zlata na promptním trhu se od začátku letošního orku zvýšila o více než 20 procent a dostala se na nový rekord nad 1360 USD/oz. V současné době se pohybuje kolem 1345 USD/oz. K růstu jí rovněž pomáhá slabý dolar a snaha investorů chránit se před jeho dalším očekávaným poklesem.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 13.10.2010

13:29 - Platy na Wall Street letos asi vzrostou na nový rekordUkazuje to studie ekonomického listu The Wall Street Journal. Podle něj si finančníci v úhrnu přijdou až na 144 miliard dolarů (zhruba 2,6 bilionu Kč).

07:38 - Goldman Sachs zvýšil cílovou cenu zlata o 20 % na 1650 dolarůBanku k tomu vedou vyhlídky slabého oživení americké ekonomiky a nízké úrokové sazby.

15:26 - Přebytek zahraničního obchodu Číny mírně klesl, silně roste dovozTo svědčí o tom, že Čína se mění a je čím dál méně závislá na vývozu. Čína tak potvrzuje, že táhne zbytek světa z recese.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz