Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Stát chce zaměstnavatelům dotovat až rok mzdu zaměstnanců. Pokud budou mít do 30 let

Stát chce zaměstnavatelům dotovat až rok mzdu zaměstnanců. Pokud budou mít do 30 let

Finance.cz, 2010-11-05 16:45:02

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) chce finančně podporovat zaměstnávání mladých lidí do 30 let, jejich zaměstnavatelům bude stát až rok dotovat mzdu. Důvodem je vysoká nezaměstnanost v této věkové skupině. O připravovaném projektu Praxe pro mladé do 30 let informovala mluvčí MPSV Viktorie Plívová. Projekt podle ní nevyžaduje dodatečné náklady.

"Úřad práce provede výběr motivovaných uchazečů o zaměstnání do věku 30 let a zároveň evidovaných déle než pět měsíců a zařadí je do praxe, která zahrnuje poradensko-vzdělávací část a pracovní úvazek u vybraného zaměstnavatele," popsala Plívová. Před samotnou praxí může úřad práce případně uchazečům zajistit rekvalifikaci pro daný obor.

Nový projekt bude financován v rámci prostředků na aktivní politiku zaměstnanosti. Přispívání státu na platy pro mladé lidi půjde z dotací na takzvaná společensky účelná pracovní místa. Z nich se zaměstnavatelům, kteří přijmou určitého uchazeče o práci, dotuje mzda pro zaměstnance.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 05.11.2010

14:47 - GM láká investory k nákupu akcií, slibuje vysoké ziskyAutomobilka bude údajně díky zlepšené struktuře nákladů schopna při plném oživení prodeje dosáhnout ročního zisku před zdaněním ve výši 17 až 19 miliard dolarů.

13:39 - AIG znovu spadla do hluboké ztráty, převážně kvůli odpisůmAIG se kvůli finanční krizi ocitla v roce 2008 na pokraji bankrotu. Pomocnou ruku jí podala americká vláda, která jí poskytla zhruba 182,3 miliardy dolarů.

12:17 - Nošovický Hyundai měl v pololetí zisk 404 mil. Kč, loni ztrátuLoni Hyundai v Nošovicích rozjížděl výrobu, na špatném výsledku se také odrazila hospodářská krize.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz