Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Koruna by neměla do konce roku už výrazněji posílit

Koruna by neměla do konce roku už výrazněji posílit

Finance.cz, 2010-11-08 07:22:22

Česká měna, která ve čtvrtek zpevnila k euru na nejsilnější hodnotu za poslední dva roky, by do konce roku už neměla výrazněji posílit. Shodli se na to analytici oslovení ČTK. Hlavním důvodem je podle nich to, že centrální banka uťala spekulace o dřívějším zvyšování úrokových sazeb. Česká měna ve čtvrtek před polednem posílila až na 24,38 Kč/EUR, v pátek končila obchodování pod hranicí 24,60 Kč za euro.

"Do konce roku stále předpokládám spíše oslabování koruny směrem k 25,00 Kč za euro," řekl ČTK analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Kurz vůči dolaru očekává lehce pod 18,00 Kč/USD.

Po čtvrtečním jednání bankovní rady České národní banky podle Vlka utichly spekulace o brzkém zvyšování sazeb, což bere koruně jeden ze zdrojů růstu. I když se české ekonomice i eurozóně stále daří relativně slušně, trhy se mohou zaměřit na slabší příští rok, což by potenciál rizikových aktiv i koruny zhoršilo, podotkl.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 08.11.2010

12:50 - Mýtné od ledna vzroste o čtvrtinu, další rok opět o čtvrtinuMýtné se od ledna zvýší o 25 procent, stejný nárůst čeká dopravce i od začátku roku 2012.

10:00 - Míra nezaměstnanosti ve 3. čtvrtletí klesla na 7,2 procentaMíra nezaměstnanosti ve třetím čtvrtletí byla 7,2 procenta, meziročně se tak snížila o 0,2 procentního bodu.

09:19 - Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíceJaponské akcie dnes navázaly na silný růst z minulého týdne a jejich hlavní index po zisku přes jedno procento vystoupil na maximum za více než tři měsíce.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz