Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíce

Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíce

Finance.cz, 2010-11-08 09:19:59

Japonské akcie dnes navázaly na silný růst z minulého týdne a jejich hlavní index po zisku přes jedno procento vystoupil na maximum za více než tři měsíce. Trh povzbudily páteční nečekaně příznivé údaje z amerického trhu práce a růst dolaru vůči jenu, který tato zpráva vyvolala.

Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 stoupl v závěru o 1,1 procenta na 9732,92 bodu a uzavřel na nejvyšší úrovni od 28. července. Za celý minulý týden index zpevnil o 4,6 procenta a jeho dalším postupným cílem bude podle analytiků úroveň 9750 bodů.

Akciový trh minulý týden čerpal zejména z rozhodnutí americké centrální banky podpořit ekonomiku novým uvolněním měnové politiky a koupit do poloviny příštího roku vládní dluhopisy za 600 miliard dolarů (10,6 bilionu Kč). Nový impulz k růstu přišel v pátek se zprávou, podle níž americká ekonomika vytvořila v říjnu v celkovém součtu 151.000 pracovních míst, což bylo mnohem více, než se čekalo.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 08.11.2010

12:50 - Mýtné od ledna vzroste o čtvrtinu, další rok opět o čtvrtinuMýtné se od ledna zvýší o 25 procent, stejný nárůst čeká dopravce i od začátku roku 2012.

10:00 - Míra nezaměstnanosti ve 3. čtvrtletí klesla na 7,2 procentaMíra nezaměstnanosti ve třetím čtvrtletí byla 7,2 procenta, meziročně se tak snížila o 0,2 procentního bodu.

09:19 - Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíceJaponské akcie dnes navázaly na silný růst z minulého týdne a jejich hlavní index po zisku přes jedno procento vystoupil na maximum za více než tři měsíce.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz