Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Irsko zpřísní pravidla fungování bank a pojišťoven

Irsko zpřísní pravidla fungování bank a pojišťoven

Finance.cz, 2010-11-09 08:30:43

Irsko zveřejnilo nová pravidla fungování finančních institucí, jejichž smyslem je zabránit dalšímu nadměrnému riskování a celkově zkvalitnit řízení těchto podniků. Pravidla budou platit od ledna příštího roku a počítají například s tím, že bude oddělena funkce předsedy správní rady a výkonného ředitele. Opatření se dotkne všech bank a pojišťoven, které působí na území Irska.

"Je čas přivést do zasedaček mladou krev, abychom zajistili nové úkoly, umožnili klást více nepříjemných otázek a usnadnili vyhodnocování rizika," sdělil irský finanční regulátor Matthew Elderfield.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 09.11.2010

14:28 - NWR sleduje koksárnu VictoriaNWR se podle svého provozního ředitele údajně zajímá o koksárnu Victoria.

11:58 - Češi budou o Vánocích šetřit, méně než průměr EvropyČeši se budou, stejně jako ostatní Evropané, při nákupu vánočních dárků v důsledku doznívající ekonomické krize letos snažit ušetřit.

13:18 - Klaus nebude blokovat návrhy na omezení fotovoltaikyPrezident republiky Václav Klaus při dnešní návštěvě ministerstva životního prostředí podrobil kritice stát, který podle něj nese vinu za přílišný rozvoj solární energetiky.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz