Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Klaus nebude blokovat návrhy na omezení fotovoltaiky

Klaus nebude blokovat návrhy na omezení fotovoltaiky

Finance.cz, 2010-11-09 13:18:14

Prezident republiky Václav Klaus při dnešní návštěvě ministerstva životního prostředí podrobil kritice stát, který podle něj nese vinu za přílišný rozvoj solární energetiky. A z toho také vyplývající nárůst cen elektřiny. Novinářům řekl, že nebude blokovat žádné iniciativy, které povedou k omezení tohoto druhu výroby energie. Sněmovna dnes bude schvalovat novelu zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů, která má podporu fotovoltaiky omezit.

Klaus uvedl, že za nárůst cen elektřiny nemohou žádní byznysmeni, ale stát, který si vymyslel nevhodnou regulaci. Nyní tak musí hledat všemožná opatření, jak situaci napravit, i když to podle jeho názoru zcela nepůjde. Podle ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS) banky v posledním období nainvestovaly do fotovoltaiky 60 až 90 miliard korun, které by bylo vhodné nasměrovat do průmyslu.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 09.11.2010

14:28 - NWR sleduje koksárnu VictoriaNWR se podle svého provozního ředitele údajně zajímá o koksárnu Victoria.

11:58 - Češi budou o Vánocích šetřit, méně než průměr EvropyČeši se budou, stejně jako ostatní Evropané, při nákupu vánočních dárků v důsledku doznívající ekonomické krize letos snažit ušetřit.

13:18 - Klaus nebude blokovat návrhy na omezení fotovoltaikyPrezident republiky Václav Klaus při dnešní návštěvě ministerstva životního prostředí podrobil kritice stát, který podle něj nese vinu za přílišný rozvoj solární energetiky.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz